Saturday, March 23, 2013

Forbereder For en karriereendring

Tiden er inne for en karriereendring. Du ønsker å bytte karriere, og det er eneste på hjertet i disse dager. Lei, sparken, lav lønn eller høye ambisjoner, finnes det en rekke grunner for en karriereendring. Første ting første! Ikke slite. En karriereendring er ikke så ille disse dager som det var laget for å være i den gamle dager da det var færre alternativer for sysselsetting. Men nå, med høyt betalte jobber tilgjengelig og nye ferdigheter som kan læres over et par uker, ting har endret seg drastisk. Mange mennesker har gitt opp tilsynelatende sikre banktjenester, regjeringen jobber osv og har valgt programvare-jobber, kreative arbeidsplasser og selv freelance alternativer. Alt du trenger så er litt av motet, en dash av tro selv og noen klarhet i tanke, og du kan bli med i bandet av mennesker som har endret karrierer.


Hvis du er på kanten av forandrende karrierer, er her noen ting du bør gjøre for å få mer klarhet på din tankeprosess. Som alltid må vi starte prosessen hjemme dvs. med oss selv. For det første ta en ærlig betrakte hvorfor du ønsker å endre din karriere. Søppelpost papirkurven om dårlig sjefen, dårlige forhold osv fordi disse grunner ikke hjelpe deg i din beslutning å gjøre prosessen. I stedet identifisere aspekter om jobben du vil, om kvaliteter i deg at du føler deg kan kommersielt og kreativt utvides. I enkel måte finne ut hva som interesserer deg - møte mennesker, forhandling, skrive, reise, sport, kommunikasjon eller noe annet. Når du vet at dette er det én tingen du ønsker å gjøre for din kreativ tilfredshet kan vi null ned til videre karriere alternativer. Hvis derimot du søker å flytte fordi du ønsker mer kompensasjon, raskere vekst, reiser etc, titt å identifisere dine kvaliteter og erfaring som kan lande slags jobber du ønsker. For eksempel hvis du ønsker å være en programvare konsulent og du har jobbet som revisor det er mange finansiere relatert programvare ferdigheter som du kan legge til deg selv å finne en programvare karriere med en regnskap bakgrunn.


Identifisere hva som interesserer deg mest, og finne en karriere som arbeider rundt din lidenskap. Det er så mange alternativer som du vil i disse dager. Hvis du foreta noen undersøkelser, vil du bli overrasket for slags alternativene som er tilgjengelige. Fra jobbe hjemmefra til reiser i utlandet for å sette opp event management selskaper til å gi creative rådgivning, kan du hoppe på alle karriere som du ønsker. Vanligvis de fleste ex-jobber (selv mest kjedelig de) forlater deg med en viss mengde av grunnleggende ferdigheter som kommer til god nytte for din karriereendring. Organisatoriske evner, kommunikasjonsferdigheter, creative ferdigheter, kompetanse, lederegenskaper etc er ferdigheter som du kan bære med deg til den nye jobben. Identifisere disse ferdighetene og arbeide med dem på en måte som du kan utnytte dem for deg nye karriere. Dette vil gi deg et forsprang fordi de fleste prinsippene i forretnings- og kunst kan omgå et mønster, og du kan sporet det inn i mønsteret.


Finn personer du kjenner i den nye karrieren som du ønsker å komme inn og møte så mange mennesker i den virksomheten som du kan. Deres råd om hvordan bransjen fungerer, ferdigheter kreves og så videre vil være uvurderlig. Basert på din forskning-du kan innskrenke søket til kurs eller ferdighetene du trenger for å legge til og hvor fra. Prosessen vil også hjelpe deg med å møte mange nye mennesker som kan være verdifulle ressurser i den nye karriere-søk. Det hjelper også for å få erfaring på siden, ved å arbeide på prosjekter eller deltidsjobber.


En karriereendring kan være en beslutning som kan forandre livet ditt til bedre fordi det er en avgjørelse som du ville ha tatt bevisst og ansvarlig. Det er en beslutning som du har tatt for ditt eget beste, og derfor vil fungere på det flittig og nøye og med mye kjærlighet og omsorg. I de fleste tilfeller er det en lidenskap for den slags arbeid eller resultatet av arbeidet som motiverer deg, og begge grunner lover godt for deg i karrieren. Deg vil være noen Startsett ryggen - kontantstrømmene kan ikke være tung i begynnelsen, nye steder og nye miljøer kan være skremmende, men det vil passere. Når du er opp, og ingenting kan stoppe deg over at læringskurve. Lykke til!

No comments:

Post a Comment