Wednesday, March 6, 2013

Farlige forbindelser

Vi har alle møtt dem. De er ung, vakker, nylig kvalifiserte og ut for å se verden. John er bare en mer ung mann ved hjelp av hans engelskundervisningen sertifikat for å hjelpe ham til å reise før han slår seg ned. Han har gjort en stint i Mexico, i Kina, og nå er han i Øst-Europa. Selvfølgelig tilbe alle hans kvinnelige studenter ham. Men John er også profesjonell å bli viklet inn med en student. Men han er bare oppdaget at situasjoner kan bli veldig ekkel til tross for hans gode intensjoner.


I sin nye klasse, en student, la oss kalle henne Olga, raskt falt under hans spell. Hun var alltid ventet etter klasse for å be ham om å forklare noe. John er bare menneskelig, og han ble smigret av hennes oppmerksomhet så når hun ba ham om å bli med henne og hennes venner på en restaurant for en kveld, han ikke ser noen skade i den. Bare det var ingen andre venner og Olga gjort det klart at det var ikke bare mat på menyen. John behandlet henne fast men høflig si at lærerne ikke var lov å ha relasjoner med elevene. Han forlot restauranten.


Neste morgen rektor kalte ham til kontoret hennes. Olga hadde klaget over at han hadde seksuelt overfalt henne og ble truet med å gå til politiet med mindre John fikk sparken. Selv om viktigste trodde Johns versjon av hendelsene, var indisier mot ham dystert. Andre studenter bekreftet at han ofte bodde bak i klasserommet med Olga. John var så opprørt at han besluttet å trekke seg for å redde skolen forlegenhet.


Men hva han burde ha gjort? Vel, klart, er det ikke en god idé å bo i et klasserom med en student av det motsatte kjønnet. Han bør også har rapportert jentas forelskelse til rektor så snart det var tydelig og han burde ha spurt en annen lærer å gå til restauranten med ham hvis han fortsatt trodde det var greit å gå.


Kanskje ingen av disse tiltakene vil ha avskrekket Olga, men minst de ville ha gjort det vanskeligere for henne å gjøre falske påstander. Hvilket råd vil du gi til unge menn som John, jeg lurer på.

No comments:

Post a Comment