Monday, December 10, 2012

Karriere valg av en levetid

Wheeee! Skoler ut og nå er det tid for fosser frem i en karriere! Men som karriere? Hvordan samsvarer en sine fantasier og ambisjoner med realitetene i dagens verden? Hvordan kan man selv begrense sin egen elsket drømmer til én logisk linje av handlingen?


En annen gruppe mennesker som er ute etter den høyre karrieren er de som allerede er ansatt og angst kommer på jobb hver dag. De trenger virkelig å finne et sted hvor tanken på å gå å arbeide fyller dem med glede. Livet er for kort til å tillate seg å bli fanget gjøre arbeid som ikke er mening eller oppfylle.


Når det gjelder å bestemme hvilke karriere som vi ønsker å bruke våre liv i, har vi kommet en lang vei. Inntil de siste tiårene, og fortsatt i enkelte land, en person fulgte i fotsporene til sine foreldre. Hvis pappa var en advokat, var det ikke spørsmål om sønn også å være en advokat.


Hvis pappa var en snekker, sønn var også en snekker, og han utdannet på sin fars fotspor fra tiden han kunne gå og forstå.


I noen kulturer har i dag denne tradisjonen en reell verdi. I India, der chanting av volum lange bøker er gjort av minne, bare ved å bli utsatt for lydene fra en tidlig alder kan man bli en sann mester. Disse malene kalles vedisk forståsegpåere. Andre religioner har også denne tradisjonen.


Eksperter som opptrer som karriere rådgivere ofte bruker et batteri av tester til å hjelpe noen passer inn i en av ca. 25 store industrier.Men er hva man gjør i en bransje viktigere enn hva slags industrien er det.


Mange tester har blitt utviklet som angir om det er din grunnleggende natur på denne tiden av livet ditt til å være en leder eller en tilhenger, enten du er veldig kunstnerisk og kreativ, eller om du ønsker å følge noen andres design, om du er eksepsjonelt gode på detaljer arbeid eller om presisjon bare ikke er noe. Disse testene er vel verdt å ta, og deretter vurderer resultatene.


Disse resultatene bør imidlertid ikke tas som er skrevet i stein og å være uforanderlig. Mens utdanning gjenspeiler at en har vært utsatt for kunnskap og erfaringer som ikke alle andre har hatt, viser det også at en person muligens har holdt ut noen veldig kjedelig forelesninger og lærte å slå systemet for å få gode karakterer og et diplom.


Hva mange arbeidsgivere vil i disse dager er erfaring-erfaring av noe slag som viser initiativ og tenkning og overlevelse ferdigheter.Hvis du ikke har en høyskole grad eller to, må du ikke fortvile.Du kan være bedre i å finne din sanne karriere.


En billig måte å bestemme hvilken type karriere kan være de fleste oppfylle for deg er å lage en liste over minst tjue-fem folk som du kjenner. Deretter skrive ut et avsnitt for hver enkelt om hva slags arbeid, og hva slags selskap du føler at personen er best egnet for. Sette disse til side for en dag, og deretter gå tilbake og finne de vanlige egenskapene som er i hver enkelt.


Du kan bare være overrasket over likhetene. Fordi psykologer sier at det vi ser i andre er bare en refleksjon av oss selv, og hva vi tror andre bør gjøre er egentlig mer sant for våre egne handlinger, vil du muligens finne en meget nøyaktig beskrivelse av din ideelle karriere og hvordan det kan skaffes.

No comments:

Post a Comment