Saturday, December 22, 2012

Hvordan finne drømmejobben

Når du var et barn eller en tenåring, du drømmer om hva du ville være når du vokste opp? De fleste av oss hadde drømmer da vi var små, men hvor mange av oss egentlig oppfylle dem? De fleste av oss sette våre drømmer av når virkeligheten spark i, og dessverre for mange, de drømmene opphold begravet for alltid.


Selv om drømmen kan bli begravet, går følelsen av at ting kan være annerledes, at det må være mer til livet, egentlig aldri bort. Så, det er ikke overraskende å finne du har nådd et punkt i livet hvor du er ute etter noe bedre, men ikke sikker på hvordan du skal gå nå den. Kanskje den opprinnelige drømmen er fremdeles der, eller kanskje det er erstattet av en ny en.


Virkeligheten, men ser veldig forskjellige. Du føler deg fast i en kjedelig jobb, som kan ha vært interessant en gang, men ikke lenger holder mye appell. Men du har regninger å betale, ansvar å møte, og det synes å være svært lite du kan gjøre for å endre situasjonen.


Endring kan virke overveldende i ansiktet av boliglån, regninger, gjeld og ansvar for å bringe opp en familie. Dette gjelder særlig hvis endringen av karriere eller jobb som vi strever etter krever videre studier eller trening. Men det er ikke nødvendig å gjøre alt på en gang. Det er mulig å bryte ned de nødvendige trinnene i håndterbare biter og gradvis bevege seg mot våre mål.


Hvis du er i en hva som føles som en umulig situasjon, er det viktig å analysere dine ferdigheter og ambisjoner, og deretter finne en måte å flytte mot dine mål, ett skritt om gangen.


Forskning karriære og jobb som interesserer deg og se på nøyaktig hva som må gjøres for å nå din drøm. Hva er det første trinnet, noe som du kan gjøre i dag?


Hvis du vil flytte til en annen type jobb, er det noe du kan gjøre for å forberede deg? Kanskje trenger du å lese opp på næringen eller snakke med personer som allerede jobber i den.


Hvis du trenger å omskolere, kan du vurdere å starter med en kort introduksjonskurs. Dette vil få deg tilbake til en vane å studere og vil også hjelpe deg å avgjøre om emnet er for deg-før du investere mye penger i et lengre kurs. Hvis du har en betydelig mengde studie foran deg, se på måter å gjøre det deltid eller ved fjernundervisning, som gjør det mulig å bo i din nåværende jobb.


Se på måter som du kan opprette mer tid slik at du kan fokusere på dine studier eller din forskning valgene. Kuttet ut unødvendige aktiviteter og se om du kan overbevise andre husholdningenes medlemmer å hjelpe ut mer med daglige oppgaver.


Beveger seg mot en ny karriere kan innebære kortsiktige offer, men hvis alternativet er det å tilbringe resten av livet i en jobb du ikke liker, beslutningen om å endre vil være lett.


© Waller Jamison 2006

No comments:

Post a Comment