Wednesday, October 17, 2012

Hvordan hjelpe barn finne en 21st Century karriere

De fleste av oss var oppdratt til å studere hardt, få gode karakterer, velge en "praktisk" college store og strebe etter en "god jobb."


Snakke med en strandet midlife karriere-veksler, og du innser at spillet har endret seg. Gårsdagens regler forberedt oss å være passasjerer på et stort hav liner som lovet en glatt reise. I dag innser vi at ocean liner viste seg for å være Titanic, og vi trenger å holde oss flytende på en liten redningsflåte hvis vi ønsker å overleve.


Her er noen tips for å hjelpe barnet lære ikke bare å overleve, men å trives og vokse i en kaotisk verden.


1. Fra den første dagen i barnehagen, oppmuntre barnet til å bygge på styrken i stedet for å fokusere på begrensninger.


Hun tilbringer timer studere modeller av biler for de siste tjue årene? Kanskje hun vil bli en bilreparatøren-- eller kanskje hun vil parlay hennes evne til å klassifisere detaljert informasjon i en karriere som en biolog eller apotek.


2. Oppfordre barnet ditt å velge et felt av studien ikke basert på hans eller hennes naturlige evner og lidenskaper, "hva vil få meg en jobb."


Claudia Kennedy, hærens første kvinnelige tre-stjerners General, tok hovedfag i filosofi. I sin bok generelt hevder hun filosofi forberedt henne til å bli en på øverste nivå etterretningsoffiser. Carly Fiorino, berømt CEO av Hewlett-Packard, studerte middelalderhistorie. Michael Lewis, finansiell forfatter og bestselgende forfatter av løgnere Poker, var en kunsthistorie major.


3. Forsikre dine barn at få feil er dødelig.


Gjorde barnet ditt ikke et kurs? Ansiktet avvisning fra en førstevalg college? De fleste av oss ikke kan unngå en sporadisk feil, men vi kan lære returmeldingen tilbake holdninger så snart vi kan snakke.


Yolanda Griffith, WNBA basketball stjerne, droppet ut av en premier program på grunn av graviditet. Hun tilbake til en lavere college program, baby på slep, og nå spiller i Sacramento monarker.


Jeg lærte en gang en student som hadde dumpet ut av junior college etter en nær samtale med det juridiske systemet. Etter en fire-års periode i den amerikanske marinen, hun tilbake til college, opprettholdt en dean's list gjennomsnittskarakter, og gikk videre til en øverste lov skole.


4. Oppmuntre barnet til å oppleve suksess i alle områder av livet.


Gjorde hun den ære roll? Få velges for en spiller, en klubb eller idrettslag? Vinne et valg for konkurransedyktige kontor? Overleve en anstrengende søknadsprosessen for en sommerjobb? Når barnet ditt har smakt suksess, han vil vite hvordan det føles og vil fungere som en vinner når han går inn på arbeidsmarkedet.


Cecilia, en sjenert tolv år gamle, blomstret da hun vant ledelsen i en skolen spille. "Vi ønsker å forbedre karakterene, ikke bruke tid på øving!" fumed moren bekymret.


Til alles overraskelse, Cecilias karakterer forbedret, og hun gjorde nye venner med "gode barn", som også var achievers. Viktigst, uansett hva som skjer, Cecilia kan returnere til at følelsen av suksess når hun blir motløs.


5. Komme inn i et topp universitet- eller noen - vil ikke garantere suksess.


Jeg har møtt Ivy Leaguers som har opplevd arbeidsledighet, konkurs og selv hjemløshet. Jeg har møtt high school drop outs som blomstret på eget initiativ.


I min egen lille byen, et par med høyere grader droppet ut til å forfølge kunstnerisk karriere-- og de rent hus å betale regningene. Nylig var en minstelønn jobb postet av en nonprofit- og flere arbeidsledige advokater som er brukt.


Karriere-skiftere som står overfor fremtiden med en holdning om "jeg kan håndtere alt" er de som vinner i dag. Kastet i havet, vil de improvisere et sett med årer og holde opp deres ånder till de finne ut hva de skal gjøre. De som føler seg forrådt ("jeg trodde jeg ble satt for livet") flyndre rundt i uker, måneder, selv år.


Det er rett over de som har en positiv outlook, som kan gripe sjansen uventet, kan regne med å nå kysten. Og de innser at de bare kan forvandle et hvilested til en trygg havn.

No comments:

Post a Comment