Saturday, October 27, 2012

Har du nok hobbyer å sikre en hyggelig pensjon?

Selv om du har vært redde dine penger siden du var i grunnskolen, som kanskje ikke nok til å ha en hyggelig pensjonering. Selvfølgelig å ha nok penger satt bort er nummer én faktor som å om du vil bevare din ønskede livsstil når du slutter å virke. Men ikke overse de små ting. Liker sitte foran TV-lyden en tilfredsstillende måte å leve, dag inn og dag ut? Du trenger noe å engasjere gjør med din fritid og husk du vil sannsynligvis få mer fritid enn du noen gang har hatt i ditt voksne liv. Å ha flere interessant hobbyer er en flott måte å få det meste ut av din pensjon.


Du begynte sannsynligvis å tenke om din pensjon sparing for lenge siden. Vel bør du begynne å tenke på hvordan du planlegger å bruke din tid for. En tilfredsstillende hobby eller en måte å tilbringe tid virkelig er nødvendig for din lykke. Kanskje har du besluttet å tilbringe mer tid med familien din, og bare nyte livet. Det er vel og bra, men du trenger noe mer.


Å velge en morsom hobby er lett. De fleste hobbyer er gøy, det er derfor de er hobbyer. Og jeg er sikker på at nesten alle har noe som de liker å gjøre. Enten det er hagearbeid, spille tennis, bygge skip i en flaske eller samle frimerker, er jeg sikker på at det er noe der ute som du ønsker å gjøre. Å finne en morsom hobby bør ikke være et problem for folk flest. Det er de neste to kriteriene som kan forårsake noen problemer for deg.


Penger alltid synes å være et problem. Hvis du har funnet noe som du liker å gjøre, men ikke har råd til å gjøre det, da er du ute av lykken. Hvor ofte til du hører folk si at hvis de vant i lotto så ville trekke seg tilbake og tilbringe sin tid på å reise verden? Reiser ville være hvordan alle tilbrakte sin pensjonisttilværelse hvis det var gratis. Et år skjer noen ferier og vil trolig passe inn i selv de mest konservative budsjettet. Men selv om du legger til noen besøk for å se barnebarna eller andre slektninger som du vil trolig fortsatt har ca 40 uker igjen i år som du trenger noe annet å gjøre. Hagearbeid kan være en relativt i dyre hobby. Kjøpe frø er ganske billig, og vil gi deg med dager igjen av oppgaver å ta vokse dem fra frøplanter å modne planter. Du kan selv sette litt mat på bordet hvis du plante en grønnsakshage.


Til slutt må du tenke på helsen din. Hvis du lider av leddgikt, så anbefaler jeg ikke tilbringe dine dager gjør noe som vil forverre den. La oss se på våre tidligere hobby-eksempler og se hvis de gjøre karakteren. Hagearbeid kan kreve noen fysisk arbeid. Enten du er å snu jorden eller bøyd over for å trekke få ugress du trenger en sterk tilbake for å jobben gjort. Samle frimerker eller andre samle hobbyer ville være greit selv om du krever en stillesittende livsstil.


Mange folk bruker deres voksen livet bevarer pengene sine til pensjonisttilværelsen. Dette er en fin måte å sikre din fremtid, men det er bare det første skrittet. Gi noen tenkt på hvordan du planlegger å tilbringe fritiden din i løpet av din pensjon. Med noen interessante hobbyer, du er pensjonisttilværelsen kan være mer oppfylle du noensinne har planlagt.

No comments:

Post a Comment