Monday, April 8, 2013

Undervisning kontrakter

Jeg hører ofte lærere klage at arbeidsgivere problemet kontrakter og deretter be dem om å gjøre mer enn kontrakten krever. Fra den andre siden av gjerdet føler arbeidsgivere noen ganger at lærere er for stive i deres tolkning av vilkårene i kontrakten. Det er absolutt et vanskelig område, så hva kan du gjøre for å forsikre deg om at kontrakten gir riktig beskyttelse for både lærere og arbeidsgiver? Mitt forslag er som følger:


Det første punktet å vurdere er din egen holdning til kontrakten. Det er et dokument som binder begge parter, så som arbeidsgivere bør du sørge for at den inneholder bare setninger som du kan hedre. Det er neppe rettferdig til ansatt til å utstede en kontrakt som binder lærere og deretter forvente å kunne bryte lisensbetingelsene deg selv.


Det andre punktet er at lærerne ikke kan forventes å vite de rettslige kravene til en kontrakt i et fremmed land, som dette kan variere enormt. Du bør derfor forklare læreren nøyaktig hvordan kontrakten gjenspeiler gjeldende sysselsettingen lovgivningen i ditt land og for din sektor. Noen land stiller krav om at kontrakten må være skrevet i morsmålet. Hvis dette er tilfelle, må lærerne engelsk klart og nøyaktig oversettelse. Noen land krever kontrakten inneholder alle detaljer av lærerens visa og sysselsetting tillatelser. Det kan også være begrensninger på hvor mange timer en lærer kan arbeide og på antall timer overtid tillatt. Uansett det spesifikke juridiske rammeverket i ditt land, er det viktig å både overholder de juridiske kravene og forklare dette til læreren. Selv om ditt land ikke krever en skriftlig kontrakt i det hele tatt, det er verdt å tenke på hvilke problemer som kan oppstå hvis du ikke har en tydelig utarbeidet forståelse av alle aspekter av jobben: rettigheter og ansvar for læreren og rettigheter og ansvar for arbeidsgiver.


Juridiske betraktninger fra hverandre, kontrakten skal dekke antall klasse kontakt timer, antall admin timer og antall timer som forberedelse. Hvis du har en grunnleggende 38 timers uke og du forvente lærere å tilbringe 25 timer i klasserommet, tenke to på admin og de gjenstående 9 på forberedelse, ikke på Forberedelsestid som en gratis samling som du kan be lærere å gjøre ekstra undervisning. Hvis du trenger lærere å ekstra kontakte timer å dekke for en fraværende kollega eller en plutselige tilstrømningen av studenter, bygge vilkårene i den nødvendige fleksibiliteten i kontrakten. Du kan for eksempel si som kan forventes å gjøre opptil to ekstra undervisning timer per uke for å dekke nødhjelp. Hvis det kreves ytterligere timer, tilby å betale dem som overtid. Liste opp noen ekstra plikter, slik invigilating eksamen, designe undervisningsmateriell eller sosialt samvær med studenter.


Være så presise som mulig i alle områder. Hvis du tilbyr overnatting, gjør det ganske klart hvordan dette det å bli gitt og beskrive det nøyaktig. Oppgi om lærere vil forventes å reise til andre grener eller til selskaper og forklare hvordan slike reise ordninger vil bli gjort. Kontroller at du er klar over sykdom forsikring og medisinsk behandling: Hva ville skje hvis en lærer måtte bli sendt hjem på grunn av en ulykke, for eksempel eller lidd langsiktige sykdom?


Angi ferie rett, klagemål og disiplinære prosedyrer, og merke vilkårene. Fremfor alt, prøv å gjøre kontrakten et leser-vennlig dokument i stedet for en som er full av tett juridisk terminologi. Før du utsteder en kontrakt, kan det være en god idé-sjekk med en advokat for å sikre at det er omfattende nok til å tilfredsstille dine lokale juridiske krav.

No comments:

Post a Comment