Saturday, April 27, 2013

Så ønsker du å være en Sys Admin

Så du ønsker å være en sys admin, men du har ikke en anelse hva det innebærer. Vel, fret ikke kjæledyret mitt, jeg vil dekke grunnlag med deg og utdanne deg slik du vil ta en avgjørelse.


De fleste studenter starte sine college år uten en solid forståelse av deres løpet av studien. Boken kunnskap er stor, men den virkelige verden er praktisk og du trenger å vite mer praktisk enn bøkene. Bøkene kan veilede deg, gi deg informasjon og være en stor ressurs eller referanse. Men, grus av det hele er fra erfaringen og år av kunnskap. Jeg vet du hørt det før.


Så hva tar det for å være en systemadministrator? Vel, det faktisk tar års erfaring, men fra starten, bør det ta lidenskap. Du bør nyte arbeidet med en sys admin. Den daglige driften av en sys admin består av problemløsning, feilsøking, vedlikehold, installasjon, konfigurasjon og administrasjon av et bredt utvalg av systemer. Avhengig av ditt nivå av dyktighet og posisjonen som du har tatt på, du kan støtte flere operativsystemer, slik som: Linux, Unix, Windows, etc. Sannheten i saken er at du bør alltid holde godt innenfor komfort-sonen når søker sysselsetting, kan du alltid lære deg mer avansert teknologi som du avanserer i ditt område av ekspertise. Bor i komfort-sonen vil gjøre deg en mester i domenet, og kan utsette deg for nye veier rundt.


Problemer som kan oppstå på en dag til dag som en sys admin kan inkludere systemfeil, programfeil, maskinvareproblemer, vedlikehold, data eller systemtilgjengelighet servergjenoppretting, etc. Som en sys admin er det din jobb å holde alle computer systemer oppe og går hele tiden. Også er det ditt ansvar å overvåke systemer før sitt punkt for å mislykkes, og derfor utføre forebyggende vedlikehold for programvaren og maskinvaren i hvert system. Du er ansvarlig for å opprettholde riktig filstrukturen, sikkerhetstillatelser, systemer vedlikehold, systemer lager og systemer funksjonalitet. Som en sys admin du er frontlinjen forsvar, og du bør ta initiativ i anbefale programvare og maskinvare kjøp for organisasjonen.


En sys admin jobb er ikke hardt arbeid, så lenge du har de riktige verktøyene, og du vet hvordan du bruker dem.. En god sys admin bruker verktøy til å hjelpe og hjelpe til med riktig vedlikehold av systemer. Disse verktøyene kan inkludere ekstern administrasjonsverktøy, system/nettverk overvåking verktøy, sikkerhetsverktøy, feilsøking, verktøy, katastrofen det å bli frisk verktøy, etc. En god sys admin er også svært ressurssterke og kan vanligvis finne hjelp eller svar på selv de mest komplekse problemene. Disse ressursene inkluderer Internett, datamaskinen eller teknologi bøker, jevnaldrende og utvikler støttepersonell. En erfaren sys admin vet hvordan å multitaske og har evnen til å håndtere flere problemer på en vennlig måte. En erfaren sys admin også vet hvordan å håndtere stressende omgivelser og situasjoner, som er vanligvis innholdet i virksomheten. Burnout rate og stress nivåer av sys admin arbeidet har sterkt redusert de siste årene som teknologien har blitt mer avansert og økt tilgjengelighet av verktøy og ressurser, men jobben til en sys admin fremdeles har sine dager og fortsatt kan være belastende eller overveldende for nybegynneren. Den beste måten å lindre eller redusere stress på arbeidsplassen er å ta en pause og slappe av dine tanker. La tankene gå fri og ta et dypt pust. Komme tilbake til arbeidsområdet med en frisk tanke og forberedt på å takle problemene ett om gangen. Alltid huske på datamaskiner kan bare gjøre det et menneske har fortalt det å gjøre! Så, hvis det er et problem da logisk tenkning vil muligens finne svaret. En datamaskin har ikke en tanke på egen hånd, så noe logiske har forårsaket det å mislykkes.


En systemer administrator jobb er aldri gjort, det er alltid rom for forbedring i noen organisasjon. De fleste selskaper flyr av sete for sine bukser og prisgitt sine sys-administratorer. Sys admin er vanligvis en usett kraft i selskapet (i øynene til klienter/kunder), fordi en sys admin opererer i bakgrunnen, bak kulissene. Skjønt, å være en usett kraft, selskapets suksess og generelle eksistens avhenger sterkt arbeidet til sys admin. Uten riktig vedlikehold og forvaltning av et selskaps datasystemer er det ingen fortelle hvor det selskapet ville være!

No comments:

Post a Comment