Thursday, November 29, 2012

Sint? Bruk ankeret!

Folk fortelle ofte meg om å være sint på jobb. Vel, er sinne på jobben uunngåelig. Hvis du arbeider med andre det vil være ganger når du er sint på dem- og hvis du jobber alene det vil være ganger når du er sint på deg selv!


Lære å håndtere vårt sinne hensiktsmessig er avgjørende for vår egen helse så vel som for de som er uheldig nok til å være rundt oss i feil øyeblikket. Men det er ikke lett. Hva gjør du når den boor på den andre siden av bordet i styrerommet holder kutte du off mid-setning? Hva med underordnet som tydelig ikke høre på din instruksjoner, og nå er du nødt til å håndtere sine feil? Og hvordan kan du ikke være sint når sjefen din urettferdig klandrer du for noen andres feil?


Noen eksperter forteller oss at vi må lære å tenke ting gjennom og "svare snarere enn å reagere". Men hvordan gjør du det når du er så rasende du ønsker ingenting bedre enn å slå noen på nesen?


Kunsten er i å kunne bytte fra din sint inn i en tilstand der du er sinnsro nok å uskadeliggjøre situasjonen. Den beste måten jeg har funnet for å gjøre dette på, er ved hjelp av et "anker". Dette er en form for kommunikasjon med deg selv-å overtale deg til å endre din tilstand, og dermed din oppførsel. Her er hvordan det fungerer.


For å roe deg, må du huske å puste normalt og slappe av spenning du kan føle, spesielt i din nakke, skuldre eller jaws. Et anker er en handling du gjør som minner deg på å bevisst å gjøre dette. Bestemt ankeret du bruker er opp til deg. Jeg liker å presse min tommelen og pekefingeren sammen, og andre har fortalt meg de knipse fingrene eller bare forestille et "stopp"-tegn. Det spiller ingen rolle hva du bruker, så lenge du kan gjøre det enkelt og uten å trekke oppmerksomhet til deg selv.


Bestemme hva ankeret blir. Lukk øynene og stille fortelle deg selv at hver gang du gjør dette du vil slappe av nakke, skuldre og kjever, puste lett, tenke klart og svare rolig. Gjenta denne programmering prosessen ofte i begynnelsen, fordi hjernen din trenger å bli vant til ankeret og programmert svaret.


Nå, hver gang noe skjer med opprørt deg og gjøre deg sint på arbeid (eller noe annet for saks skyld), bare bruke ankeret. Du vil bli overrasket over hvordan beroligende prosessen er.


Når det er innebygd i din bevissthet, er forankring sinne et uvurderlig verktøy for å hjelpe deg å "holde hodet mens alle rundt er å miste deres"!

No comments:

Post a Comment