Saturday, November 10, 2012

Apotek tekniker - en nærmere titt

I en ikke så fjern fortid når du gikk inn i et apotek måtte få resept fylt ville du ha, i de fleste tilfeller, funnet at din resept faktisk var fylt av på plikt farmasøyter. Imidlertid de siste årene en endring har skjedd i apoteket-arena, og at er endringen, "en farmasøyt trolig ikke lenger fylle resepter". Selv om farmasøyter er på vakt uansett hvor medisiner er utlevert; i dag i de fleste tilfeller er et apotek tekniker eller apotek assistent de fylle resepter.


Apotek teknikere og assistenter har eksistert i noen tid, men deres roller har utviklet seg for en rekke årsaker.


En stor grunn er at de bidrar til å redusere helsekostnader fordi de får betalt mye mindre enn en sertifisert farmasøyt. En annen viktig årsak er at det gjør bare fornuftig. Apotek teknikere og assistenter er opplært til å håndtere rutinearbeidet (Fyll resepter og kunden service), som frigjør farmasøyter å fokusere mer av sin tid på tilsynsmetodikk plikter, i tillegg til pasientbehandling.


Melissa Murer, administrerende direktør i apotek tekniker sertifisering styret, sette det på denne måten, "Farmasøyter blir mer fokusert på pasientomsorg, så apotek teknikere er nødvendig å utføre flere av funksjonene om fordelingssaker."


I denne korte (men forhåpentligvis informative artikkelen) jeg forsøke å demonstrere hva apotek tekniker og assistenter gjøre og hvor de gjøre det.


Generelt, hjelpe de lisensiert farmasøyter i å tilby medisiner og helsetjenester til pasienter ved å forberede og fylle resepter og geistlige maskinytelsen. Plikter er like, men apotek teknikere generelt har mer ansvar. I tillegg, er teknikere og assistenter pålagt å være nøye tilsyn av farmasøyt licensened selv om lovene definere hva "å være overvåket" innebærer, varierer avhengig av staten.


I tillegg til å ha alle sine resepter sjekket av en farmasøyt, må teknikere og assistenter også direkte alle pasienten spørsmål om narkotikainformasjon, helse saker eller resepter til apoteket.


Apotek teknikere


Teknikere følge bestemte prosedyrer når du fyller resepter. Etter å ha mottatt en innledende resept eller refill-forespørsel, må de bekrefte at resept informasjonen er nøyaktig og deretter telle, hell, hente, veier, måle og hvis det er nødvendig, bland medikamenter for resepten. Det neste trinnet er å forberede og fester etikettene til riktig beholderen. Etter å ha fylt resepten vil teknikeren deretter pris og filen det. Et annet viktig aspekt av en tekniker jobb er å forberede pasienten forsikring skjemaer og etablere og opprettholde pasientens profiler.


I detaljhandel apotek, teknikere vil også lager og ta opptelling av medisiner (både reseptbelagte og over-the-counter) opprettholder utstyr og bidrar til å administrere kassen.


I mange sykehus har teknikere ansvar for å lese legene bestillinger fra en pasienter diagrammet, forberede og deretter levere medisinering etter at den er blitt sjekket av en farmasøyt. De kan også angi informasjon om pasientens medisinske poster (om sin medisiner), eller sette sammen en tilførsel (normalt 24 timer) av medisin for pasienter, inkludert den merking og pakking av hver dose. Men bare som teknikere arbeider i en detaljhandel apotek, hver pakke er kontrollert av tilsyn apoteket før blir gitt til en pasient, og de også vedlikeholde lagerbeholdning på medisin og andre forsyninger.


Apotek assistenter


Mens sykehus og apotek benytter apotek assistenter, antall tilgjengelige stillinger er generelt mindre enn teknikere plikter er lik apotek teknikere. I detaljhandel apotek de fungerer som funksjonærer eller kasser, svare telefoner, håndtere penger og utføre geistlige plikter. I sykehus de også levere medisiner og bistå i strømpe hyller.


Apotek teknikere og assistenter innarbeide rengjøre godt organisert områder, men er pålagt å tilbringe mesteparten av sin arbeidsdag på føttene. Og fordi flere og flere apotek er åpen 24 timer i en dag arbeidstimer kan variere med teknikere og assistenter er ofte nødvendig arbeidstimer odds (netter, kveldene og i helgene). Det er derfor mange muligheter til å jobbe deltid i 24-timers apotek. I tillegg en prosentandel av både teknikere og assistenter jobber deltid fordi de er studerer til å bli farmasøyter.


Stater har tradisjonelt kreves en 1-1-forhold av farmasøyt til teknikeren, men det er også forventet å endre. Mark Boesen, Director of regjeringen og Student Affairs for American Association av høgskoler av apoteket, har uttalt at: "mange av de store arbeidsgiverne av teknikere er stadig flere av deres anlegg og styrene i apotek i noen stater tillater juridiske forholdet mellom teknikere til farmasøyter å utvide. Dette er et svært lovende felt å innarbeide."


Et økende behov for teknikere med større ansvar har bedt om noen stater til å revidere sine direktemarkedsføringskampanjer ratio av farmasøyt til tekniker til to eller tre teknikere per farmasøyt.


Som apotek teknikere ta på flere og flere aktiviteter tidligere utført av farmasøyter, må de også lære og mestre ny teknologi. Et godt eksempel er den økte bruken (ved mange apotek) av robotsveising maskiner til å dispensere medisiner. Teknikere vil være nødvendig å overvåke maskinen, lager hyller og merke beholdere.


Denne artikkelen kan reproduseres bare i sin helhet.

No comments:

Post a Comment