Tuesday, November 20, 2012

Ingeniører gjør store oppfinnere

Eller er det som oppfinnere gjør store ingeniører? Uansett, de går hånd i hånd.


Ingeniører av praktisk talt alle spesialitet få betalt for å eksperimentere med teknologi i dag og legge til forbedringer av sine egne. I prosessen skaper de ofte nye og nyttige oppfinnelser som kan være kvalifisert for en patent.


Ingeniører oppfinne nye teknologier for resten av oss.


Det er mange ingeniører (ellers kjent som oppfinnere) i historien. Jeg er sikker på at du vil kjenne igjen navnene på noen.


For eksempel, ta Leonardo da Vinci. Han trakk planer for flere flygende maskiner, inkludert et helikopter og en hangglider, i tillegg til mange militære maskiner. Da Vinci kan i tillegg ha gjort en stor sivil ingeniør, som vist fra sine planer for en 720-fots bro som ble nylig omgjort til en realitet.


En annen ingeniør/oppfinner er Eli Whitney. Han oppfant den første bomull gin. Whitney er også kreditert med etableringen av utskiftbare deler. Merkelig nok, er muligheten til å utveksle deler antatt å være en mye mer viktig og langvarig oppfinnelse enn bomull gin (selv om det er alt han huskes vanligvis for).


Orville og Wilbur Wright, ellers kjent som brødrene Wright er kreditert med etableringen av en praktisk fly. De faktisk skrev en patentsøknad i 1903 som ble avvist. Til slutt, ble patent #821,393 for en "flygende maskin" gitt til dem i 1906.


Spol frem til i dag, når oppfinnere blir belønnet for sitt arbeide med patenter som kan bringe i store pengesummer. Et stort antall patenter som er tildelt i dag gis til ingeniører. Og hvor mange patenter søkt om fortsetter å vokse hvert eneste år i USA


Hvis du velger dette karriereområdet, du vil uten tvil bli utsatt for patenter og ganske muligens søke selv om en selv. Hvem vet? Du kan gjøre historie!

No comments:

Post a Comment