Saturday, November 17, 2012

Effekten av organisasjonskultur på Knowledge Management Technology

Park, Ribiere og Schulte (2004) i deres studie, undersøke de viktigste attributtene til organisasjonskultur som støtter mer effektiv anvendelse av knowledge management (KM)-teknologi. Noen av disse teknologiene inkluderer beslutningsstøtte systemer, systemer for dokumentbehandling, gruppevare, business modellering systemer, meldinger, søkemotorer, arbeidsflytsystemer, Web-basert trening, informasjonshenting systemer, elektronisk publisering, intelligente agenter, kunnskap-kartlegging verktøy, helpdesk programmer, database management teknologier, portaler for virksomhetens informasjon, datavarehus og data mining-verktøy. Gjennom analyse av feltarbeid legger denne studien til kroppen av kunnskap og forståelse av forholdet mellom organisasjonskultur og KM.


Organisatoriske klimaet og kulturen forskere fortsette å utforske og forstå måter organisatoriske medlemmer oppleve organisasjoner. Studier undersøke årsakene til KM initiativ feil hevdet at organisasjonskultur er det viktigste barrieren til suksess. En undersøkelse av utøvere som er utført av Knowledge Management gjennomgang 2001 fant to viktige utfordringer i lansere KM tiltak inkludert 'oppmuntre kulturelle adopsjon av KM' og 'oppmuntre folk' for å dele. Det er konkludert med at faktor på 'styring informasjon' ble funnet ikke for å være en betydelig barriere til KM-initiativet suksess. I tillegg, effektiv bruk og aksept av IT-verktøy som er utformet for å lette kunnskap etablering, kan fangst, lagring og distribusjon være begrenset av organisasjonskultur. Etter å fokusere innsatsen på KM informasjonsprogrammer teknologi, innsett utøvere viktigheten av de menneskelige dimensjonene av initiativer KM. Med andre ord, bør ledere ikke forvente programvare å løse kunnskap integrering problemer. Hvis ledere tilbringer mer enn en tredjedel av sin energi og penger på teknologi, er de neglisjere de viktige organisatoriske faktorene inkludert organisasjon kulturer.


Resultatene av dataanalyse vist tilstrekkelig bevis for å etablere en sammenheng mellom kulturelle attributter og den vellykkede implementeringen av KM-teknologi og kunnskapsdeling. Før vi presenterer et KM teknologisk initiativ, bør organisasjonen vurdere og forstå dens kulturelle attributter og sin KM teknologi profil (KMTP). Suksessen til implementering av KM-teknologi er formidlet av menneskelig atferd. Denne forskningen identifiserer kulturelle attributter, som har moderat til høy positiv korrelasjon med suksessen av implementering av KM-teknologi, for eksempel dele informasjon fritt, arbeider tett med andre, team-orientert arbeid, tillit, rettferdighet og entusiasme. I tillegg tyder funnene på at organisasjoner vellykket implementering KM-teknologi for å dele viktige talent og kunnskap på tvers av organisasjonen ville verdi team orientert arbeid, samarbeide tett med andre, dele informasjon fritt, og stole på innen organisasjonskultur, men ikke nødvendigvis utvikle venner på jobben. Videre inkluderer kulturelle attributter som har et negativ forhold til KMTP oppmerksomhet på detaljer, stabilitet, samsvar og å være rolig. Mange organisasjoner, som gjennomfører KM strategier og teknologier, er gir konkrete fordeler fra kunnskapsdeling. Resultatene av denne forskningen tyder på at en høy avkastning på KM teknologiinvestering i deling av kunnskap har moderat til høy korrelasjon med kulturelle attributter som inkludert team-orientert arbeid, arbeider tett med andre, dele informasjon fritt, tillit, og støttende av ansatte.


Resultatet av forskningen vil være svært nyttig for organisasjoner som spesifikke KM teknologier investeringer. For resten, denne forskningen utviklet et verktøy for å vurdere hvor vellykket KM implementering av teknologi som kan være nyttige for utøvere. Dette verktøyet kan forbedres ytterligere av en studie identifisere flere mønstre av atferd som kan forklare hvorfor organisasjoner var, eller var ikke, realisere utbetalingen fra investering i implementering av KM-teknologi.

No comments:

Post a Comment