Thursday, January 10, 2013

Hvordan menn og kvinner kommuniserer på jobb

Menn og kvinner kommunisere annerledes. De kan bruke de samme ordene, men de plassere forskjellige konnotasjoner og emosjonell vekt på dem. Denne kjønnsforskjeller ofte fører til misforståelser og kan utilsiktet skade hverandres følelser. For å utvikle harmonisk arbeid relasjoner mellom kjønnene, må hvert kjønn først forstå hvor alle denne misforståelser stammer fra.


En av de store forskjellene i hvordan menn og kvinner kommuniserer er i deres vekt på aktiviteten vs forholdet. Menn er først og fremst oppgaveorienterte. De kommuniserer for å formidle informasjon, til å løse et problem eller å få ting gjort. De bruker færre ord å komme til poenget og vises mer kompetente til andre menn. Hvert punkt er viktig og i en lineær rekkefølge for å danne en logisk konklusjon. Denne kvaliteten presenterer menn til kvinner som upersonlig og ufølsom, dermed risikere å miste tilliten til kvinner i å jobbe med dem.


Kvinner, på den annen side, kommunisere for å bygge og opprettholde relasjoner, og også som et middel til å generere og dele kreative ideer. De trenger å snakke om jobben før du arbeider, å føle seg trygg på de har fakta rett før antar ansvar. Denne kvaliteten presenterer kvinner til menn ikke gjør jobben høyre, dermed risikere å miste respekt av menn i løpet av arbeide sammen.


John Gray, forfatteren av Mars og Venus på arbeidsplassen, har identifisert fire grunner Hvorfor kvinner snakke. Menn har bare én grunn, og det er å formidle innhold. Dette plasserer byrden på dem for å justere hvordan kvinner kommunisere. Følgende er de fire grunnene:


1. Snakker for å gjøre et poeng: I denne forbindelse begge kjønn er enig. Men kvinner bruke snakker for å formidle mer enn fakta, tall og logiske avledninger.


2. Talking for å gi og motta emosjonell støtte: kvinner ofte bruke språket til å informere hverandre av deres følelsesmessige tilstand, ligner på en FYI-merknad. De forventer ikke noe gjøres om det, eller at noen skylden for den. Som et resultat graden av rapport og tillit er økt, og stress er minimert.


3. Snakker for å lindre spenning: kvinner snakke å avlaste normal stress og jobb press, og også å dele ideer om hvordan å håndtere stress. Menn, på den annen side, strategize internt hvordan å håndtere stress og få mer selvtillit.


4. Snakker for å oppdage et punkt: menn generelt vet hva de skal si før de snakker, men en kvinne kan bare begynne å snakke og gradvis oppdager hva hun har å si. Faktisk, mest kreative mennesker, enten mann eller kvinne, fungerer på denne måten. De starte vagt på noe, og senere utvikle fokus på et visst punkt i uttrykket. Menn, men mister tålmodigheten med denne rundkjøringen måten å komme til et punkt.


Grå ga også forslag på hva menn kan gjøre for å oppnå tillit hos kvinner og skape et mer harmonisk arbeid-atmosfære. Han understreket aktivt lytte til hva kvinner var sier og ikke si. Lytte til deres tonen i stemmen, se på måten de flytte hendene og kroppen, og tenke på hva de egentlig ment. Demonstrere når og hvor mulig meldingen at du bryr deg, forstår og respekterer. En enkel setning som viser du forholde seg til hennes emosjonelle tilstand hjelper.

No comments:

Post a Comment