Monday, January 7, 2013

Å gjøre karriere beslutninger - del 1

Våren er tradisjonelt en tid for nye begynnelser og så vi begynner å springclean våre hjem, noen av oss kan vurdere springcleaning vår karriere.


Hvorfor er så mange av oss ulykkelige på jobben? Det er sannsynligvis like mange grunner som det er ulykkelige mennesker, men det er noen underliggende faktorer som påvirker mange av oss. Tenk tilbake til skolen dager og karriere råd du fikk fra dine foreldre, lærere og rådgivere. Hvor nyttig var det?


Mine egne minner er av en halvtime økt med en lærer i en alder av 14, da jeg sa jeg ønsket å være en sykepleier, fordi det var den første som kom inn i hodet mitt, påvirket av foreldrene mine meninger. Da jeg var 18, hadde jeg en annen halv time-økt med samme læreren, som forventet meg fortsatt å være planlegger en karriere i sykepleie. Hva var din erfaring?


Foreldre påvirke ofte sine barn ved å prøve å leve sine egne drømmer gjennom deres avkom, spesielt hvis barna har lignende talenter til sine egne. Dette kan fungere hvis barna deler foreldrenes drømmer, men det ikke er alltid tilfelle. Et annet vanlig scenario oppstår når foreldre er bekymret for sine barns økonomisk sikkerhet og oppmuntre dem til å "gjøre noe fornuftig", ved å få en jobb i et område der det vil alltid være en etterspørsel, eller der jobbene er fortsatt anses "for livet". Det kan være vanskelig å gå mot foreldre ønsker, spesielt hvis de har gitt støtte, enten økonomisk eller i form av kost og losji, mens du var på college. Noen familier har sterke tradisjoner i et bestemt felt-alle i vår familie gjør medisin eller undervisning, for eksempel. Følte du deg presset til en karriere av din familie?


Hvordan kan en 14 år gammel, eller en 18 år gammel for at saken, vet hva han eller hun ønsker å gjøre for de neste 50 årene? Faktisk, hvordan kan noen vite de ønsker å følge en bestemt karriere, hvis de aldri har prøvd det? Svaret, selvfølgelig, er at de ikke kan sure-i hvert fall ikke ett hundre prosent sikker på. Så, om du bare starter eller vurderer en karriereendring, er det lurt å prøve ut den nye jobben før du forplikte deg til år med trening.


Selvfølgelig, det er ikke alltid mulig å prøve ut nøyaktig hva du ville gjøre. Ingen kommer til å la deg utføre kirurgi eller forsvare en påståtte bankraner hvis du ikke har fått opplæring og erfaring. Så du må gjøre det neste best tingen. Dette vil variere etter karriere i spørsmålet, men målet er å finne ut så mye som du muligens kan før du registrerer deg for et dyrt kurs av studien.


Det er flere ting du kan gjøre: først av alt, lese alt du kan finne om jobben, inkludert karriere brosjyrer, bøker og relevante nettsteder. Hvis du er etter dette fortsatt er interessert, er to av de viktigste trinnene du kan ta: komme så nær som mulig og snakke med folk allerede gjør den jobben.


Arbeidserfaring og arbeid skygge er vanligvis bare tilbys til studenter, men det er ingen grunn til å avvise muligheten hvis du blir eldre. Kontakt HR-avdelingen av et selskap som spesialiserer seg på området som interesserer deg og Forklar at du planlegger en karriereendring og ønsker å finne ut mer om jobben. Spørre om det er mulig å tilbringe litt tid med dem få erfaring eller skygging en profesjonell. Alternativt kan du be om det ville være mulig å møte noen gjør jobben eller hvis selskapet har åpne dager.


I noen tilfeller, hvis du har erfaring, si i administrasjonen eller databehandling, kan det være verdt vurderer å søke om en midlertidig jobb innenfor organisasjonen for å nå en beslutning. Dette vil minst gi deg en insider synspunkt av karrieren, selv om du ikke kan oppleve det første hånd. I andre situasjoner, ville frivillig arbeid være en god måte å finne ut hva en jobb innebærer, for eksempel hvis du ønsker å være en kirurg, jobber på et sykehus avdeling som frivillig gir deg et innblikk i medisin og bringe deg i kontakt med leger og medisinske studenter. Hvis du er i stand til å jobbe frivillig over en rimelig mengde tid-det trenger ikke å være en full tid forpliktelse, bare en vanlig en-du vil bli kjent med folk, og i eksemplet ovenfor, du kan til slutt være i stand til å observere en operasjon.


Ingen kan noen gang garantere at et karrierevalg vil være den rette, og du må ikke glemme at dine interesser vil endres over tid. Så være forberedt på å endre karriere på et tidspunkt. Men, hvis du gjør din forskning grundig, vil du ha en mye større sjanse til å finne en jobb som du virkelig nyte.


© Waller Jamison 2006

No comments:

Post a Comment