Wednesday, July 4, 2012

Hvis din CV er kaken, er følgebrevet glasur.

Følgebrev skriving er nesten like viktig en ferdighet for arbeidssøker å lære som gjenoppta skriving. Følgebrev følger med CVen til alle tider som primære støtten dokumentet. Om du bruker tradisjonelle e-post, e-post, faksing eller en annen type elektronisk innlevering, skal dette alltid sendes med CVen. Det er selvfølgelig, andre verktøy du skal bruke når jobb søker. Følgebrev og CV kommer først selvfølgelig, etterfulgt av bokstaver for oppfølging, Takkekort for etter intervjuet, refererer ark, lønn historie og Svarbrev med jobben. Hvis du har god følgebrev skriveferdighet og god CV-skriving, ferdigheter, bør andre skriftlig verktøyene være enkelt å komponere.


Målet i dette er å få oppmerksomheten til leder som ansetter, akkurat som det er med CV-skriving. I metoden og formatet er imidlertid litt annerledes. Din CV, vil dekke alle eller de fleste av din profesjonelle karriere, og blir fra én til to sider. Følgebrevet blir en svært kort side tjene som en introduksjon til CVen. Følgebrev skrive stil må være direkte, til et punkt, og kunne fange oppmerksomheten til leseren raskt, med et mål om å gjøre leseren vil lese den vedlagte gjenoppta.


Mange mennesker, når engasjert i denne typen skriver, har en tendens til å si for mye. Følgebrev for god skriving vil er kort og punchy, og ta to eller tre viktige punkter fra CVen og fremheve dem. Den gamle adage "fortelle dem hva du kommer til å fortelle dem, fortelle dem og fortelle dem hva du fortalte dem" gjelder i begge gjenoppta skriving og følgebrev håndskrift.


Som et eksempel, la oss anta at du er en Materialbehandling manager for en forsvar entreprenør, søker en ny stilling. I din linje av arbeid er buzz ord MRP, mager produksjon, ISO 9000 og kostnadsbesparelser. Skrive-innsats bør gjenspeile disse buzz ord å vise din verdi til din nåværende arbeidsgiver og eventuelle fremtidige arbeidsgivere. Din CV vil gå i mer detalj om hvordan du har oppnådd disse målene. Følgebrev vil bare peke til leder som ansetter, at du har oppnådd dem. Et eksempel på dette ville være to punktmerkede avsnitt i brødteksten i brevet det si....


• Opplevd i kvalitetssikring og kvalitetskontroll, MRP, ISO 9000, QS 9000 og Lean produksjon.


• Viste resultater i spare betydelige penger for arbeidsgivere gjennom kostnadsbesparelser, lager nivå reduksjoner og på tid leveransene.


Bruker leder som ansetter, ifølge mange undersøkelser, der bare omtrent femten sekunder hver CV og følgebrev som han eller hun vurderinger. Med dette i tankene må dine ferdigheter være topp hakk for å få denne personen til å se på din CV. Din CV skriveferdigheter må være like god å få leseren til å gi deg et intervju. I sin tur, må intervjuer ferdigheter være utmerket for å få leder som ansetter, å tilby deg plasseringen. Denne lang, og forhåpentligvis positiv hendelsesforløp begynner med god følgebrev skrive ferdigheter og slutter med arbeidsglede og en hyggelig lønnsslipp.

No comments:

Post a Comment