Sunday, July 15, 2012

Gjenlevende Office politikk på den nye jobben

Enten du bare starter din første jobb eller 10nde jobben din, vil du finne at kontoret politikk er konsekvente i alle firmaene. Kontoret politikk er noe som er iboende i ethvert selskap du kan arbeide for. Den har en del av kulturen, og du vil ikke kunne unngå den. Så hvor du overleve kontoret politikk og fortsatt kommer til å gjøre dine talenter skinne? Enkel, må du markedsføre din talenter hverdags, akkurat som du gjorde under intervjuet som startet jobben.


I utgangspunktet må du fokusere på montering i med ordningen ting rundt omkring på kontoret. Være vennlig og utgående og tilbyr brukerstøtte til kolleger og styring når det er mulig. Nekter å delta i den sleazier siden av office-politikk og snart administrasjon og dine kolleger vil ta varsel av deg. Du vil vinne deres støtte og respektere.


Ikke vær redd for å toot dine egne horn til ledelsen. Ikke anta at de burde vite hva du gjør hele dagen. De har egen agenda, og kan ta varsel om noen ting som du gjør, men mange ting kan gå ubemerket hen. Positiv holdning og aktiviteter vil rally støtte og etterlate et varig inntrykk til alle.


Det er ok å tilby å ta på seg mer ansvar, men bare gjøre det hvis du har tid, eller noen andre ikke har trappet opp til platen. Ikke gape over mer enn du kan tygge, det vil lage saker verre, og at du skal se inhabil. Trikset er å vise at du er verdt mer og snart du vil ikke bare plass, men også kommer til å være lettelse opp på for viktigere tildelinger. Du vil bli en spiller i spillet av kontoret politikk, ikke lenger en outsider ute i. En økning i ansvarsområder betyr vanligvis en høyning også.


Spille spillet av kontoret politikk godt kan føre til mange belønninger i din karriere. I tillegg til montering i og få personlige anerkjennelse når en mulighet presenterer seg, må du også godta konstruktiv kritikk like godt. Aldri ta det personlig, heller ser på det som en sjanse til å vokse og lære av feil. Hvis du kommer som defensiv når du er blir kritisert, det vil sabotere noen sjanse du har til å bli en del av en gruppe.


Kjenner begrensningene, toot dine egne horn, spille av reglene, gjøre dine talenter glans og mest av alt, respekterer deg selv og de rundt deg. Husk at du ikke skal kunne ta alle de hele tiden. Men behagelig de som teller, de i myndighet og de som du arbeide tett sammen med er lik vinner halve kampen. Være subtile, gjør overgangen så sømløs som mulig og gjøre deg nyttig. Bare da vil du ha en sjanse til å vinne krigen. Det er den enkleste måten å overleve kontoret politikk i enhver bedrift.

No comments:

Post a Comment