Thursday, April 26, 2012

Hvordan skrive en vitenskapelig R�sum�

Du er en vitenskapsmann, du er godt utdannet, du er intelligent, og så skrive din egen CV bør være lett, riktig? Jeg mener, hvor vanskelig kan det være? Spesielt hvis du har skrevet en avhandling eller avhandling i siste, kan du føle at du kan lagre de $300 dollar (eller imidlertid mye det koster,!), selv om det er skattemessig fradrag og bare gjøre det selv. Svaret på dette kan overraske deg...


Noen ganger kan du skrive din egen CV, og skrive det godt. Fra min erfaring som en industri rekrutterer, der jeg så hundrevis av vitenskapelige CV-er hver dag, ville det kanskje 1 eller 2 CV som ble skrevet veldig bra. Så var det tier av CV-er som du måtte lide gjennom for å finne ut de faktiske ferdighetene som enkelt besittet. Jeg skal tilstå, der er timene når jeg kastet ut en CV fordi det var bare for jumbled, og det var bare frustrerende å lese.


Her er noen tips:


Trinn 1: Hva er hemmeligheten til å skrive en stor CV? Du må først ha en plan. Få en faktisk skrevet eksempel på plasseringen som du bruker. CVen må skreddersys til denne plasseringa, eller CVen ender opp ser for generelle. Jeg vet det er tider når du er litt tapt, og du ikke vet hva slags jobben du ønsker. Mitt råd? finne ut. Med mindre du er ny utdannet, vil bare en generell CV skade mer hjelp.


Trinn 2: Organisere dine evner. Fokusere på ferdigheter, ikke forskning prosjekter. Jeg kan ikke si dette nok. Tittelen på avhandlingen din er virkelig ikke så interessant som at du har gjennomført lite molekyl skala opp i en Medicinal kjemi avdeling og har erfaring med HPLC og NMR. Ikke vær redd for å selge dine mest salgbare ferdigheter!


Trinn 3: Vet hva en leder som ansetter ønsker å se, og gi det til dem! Dette er hvor blir det svært vanskelig, og det er litt som å spille russisk rulett, med mindre du vet bransjen, markedet varsel, og de siste nedbemanning / skifter innen industrien. Dette er en av de viktigste grunnene til hvorfor folk bruker en sertifisert profesjonell CV forfattere som har biotech / farmasøytisk industri erfaring (det er bare en håndfull rundt nasjon). Det er uvurderlig for å få denne viktige "hiring manager perspektiv", bare fordi du ikke kan vite at du gjør noe galt i CVen. Har du noen gang sendt CVen til en mulig arbeidsgiver, og det bare virker som et svart hull? Null tilbakemelding; Det er nesten som om du hadde aldri sendt CVen i det hele tatt. Grunnen til hvorfor dette skjer er at du ikke kan være en kamp for posisjon, selv om du føler at du er. Det er utrolig hva rødt flagg kan gå for en leder som ansetter bare fra CVen, så du må være veldig forsiktig i hvordan du word og strukturere din erfaring.


Trinn 4: Du er klar til å redigere! Og redigere på nytt og redigere igjen! Ikke våger du treffer på "SEND"-knappen på e-før du har hatt minst 3 venner, se gjennom CVen. Og disse vennene må være harde om sine tilbakemeldinger, ikke hyggelig! Din vennskap kan lide for en uke eller så (men jeg håper ikke!), men CVen blir jo bedre for det, og ærlig, dette er den eneste måten vil det forbedre din egen CV. Dette er kanskje den mest humbling delen, fordi det er menneskets natur å bli fornærmet når noen critiques arbeidet ditt. Jeg snakker ikke bare om grammatikk, heller, men dette er trolig den mest populære krenkelser. Vennene dine har å virkelig kunne tenke som en leder som ansetter, og CVen må gjenspeile dine sterke, markere din sanne ferdigheter og Lysfølsomt alle de tingene du vil skjule.


Ja, det er sikkert enklere å bare kontrakt en sertifisert profesjonell CV skribent å skrive din CV. Det sparer deg hodepine, sparer minst 10 timer av din tid og gir deg tilliten du ender opp med et juridisk dokument med som du kan være stolt. Ulempen er selvfølgelig at det vil koste deg penger. Din CV kan være skattemessig fradragsberettiget, men så sørg for at du sjekke med din finansielle rådgiver for å se hvis dette gjelder for deg.


Men hvis du ikke har penger, sørg for at du har noen gode venner rundt, typen som tåler barske redigering!


Copyright © 2005 Apex CVer. Alle rettigheter.

No comments:

Post a Comment