Thursday, April 12, 2012

Career Advice: Karriere suksess krever administrasjon av endring

Endringen er bestemt og konstant. Benjamin Franklin ville ha blitt lurt til å legge til "endre" i sin adage at "død og avgifter er de eneste certainties av livet."


Vi er inundated hver dag med nye relasjoner, nye måter å gjøre ting, nye forventninger og ny informasjon. Summen av all kunnskap dobles hvert femte år. Det har blitt anslått at 75 prosent av alle gjeldende arbeidstakere må omskolering av år 2010; dagens high school nyutdannede må være forberedt på å endre jobber eller karriere minst 10 ganger i deres levetid.


Måten hver enkelt av oss håndterer endring bærer en direkte sammenheng med vår karriere suksess.


Vi kan motstå endre-Nekt dens eksistens, fortsette å gjøre ting i samme gamle måter, fordi det er måten vi alltid har gjort dem. Så vi vil bli begravet med andre relikviene til tidligere gjort på av hva forfatteren Alvin Toffler kalt, "Fremtidige sjokk".


Vi kan bare godta endring og gå sammen med verden det produserer for oss. Hvis så, vi vil danse på velger cue til å finjustere hva fiddler å spille.


BLI ET MIDDEL TIL ENDRING


Eller vi kan gjenkjenne at endring er uunngåelig og omfavne det. Vi kan bli agenter endringsprosesser, så vi har en hånd i å forme miljøet som vi lever og å bestemme vår egen suksess.


Alternativet er åpenbare: være innhold å fortsette med gamle og velkjente, å godta ideen om at komfort av et kjent miljø er verdt å bli liggende igjen som verden marches on.


For å kunne leve med endring, må vi innse at suksess er aldri endelig oppnådd. Fjellklatrere har en sier, "du erobre aldri et fjell. Du står på toppmøtet i en liten stund, og vinden blåser overføringene unna."


Peter Drucker, sjef management guru, erklærer, "... suksess alltid betyr organisere for oppgivelse av hva har allerede blitt oppnådd. Det er ikke vanskeligere utfordring."


Dette betyr å prøve nye og ukjente ideer, utestet bakken, utenkelig tanker. Det er ubehagelig, men alltid spennende territorium. Men det kan være farlig. Men liker det eller ikke, det er der gull er å finne.


Machiavelli skrev i The Prince i tidlig 1500's: "Det er ingenting mer vanskelig å ta i hånden, mer farefulle å gjennomføre eller mer usikker i sin suksess, enn å ta ledelsen i innføringen av en ny ordre av ting, fordi nyskaper har for fiender alle de som har gjort godt under den gamle betingelser og lunken forsvarere i de som kan gjøre godt under det nye."


George Bernard Shaw skrev: "fremgangen er umulig uten endring; og de som ikke kan endre deres sinn kan ikke endre noe."


Å være en agent med endring og en mottaker krever fleksibilitet og fantasi, samt mot.


ENDRE OG TVETYDIGHET ER HANDMAIDENS


Men mest av alt, å ha fremgang i en skiftende miljøet krever at vi skal kunne trives i tvetydighet, fordi usikkerhet er konstant handmaiden av endring.
Endre og tvetydighet gå mot korn av menneskets natur; mange folk ikke kan bare tolerere denne betingelsen. De ønsker alt i orden og klar svar Hvis du har alle spørsmål. Dessverre, som er ikke innholdet i organisasjoner i forandring.


Vellykket careerists vil gjenkjenne denne sannheten og se at usikkerhet tilbyr muligheten for svar og for lederskap. Sikker i sine evner og fremtiden, de vil gripe øyeblikket.


Ingen har noensinne sagt det ville være enkelt. Men sunn fornuft forteller oss at vi har ikke noe valg om det faktum at endringen – i en stadig økende tempo – er en sikker bet. Vi vet også at med mindre vi kan endre oss selv og få til endring i organisasjonen der vi bor og arbeider kan det være noen fremgang.

No comments:

Post a Comment