Saturday, April 28, 2012

Hvordan skrive en utdannet CV

Det gamle ordtaket "Du blir aldri en ny sjanse til å gjøre et første inntrykk" er helt sant når det gjelder å søke jobb og CVEN er den første muligheten får du å imponere en potensiell arbeidsgiver. Hvis din CV er nøye utarbeidet kan du aldri får en ny sjanse.


Hvilket Format bruker du?


Forskjellen mellom en Graduate CV og CV av en person som er etablert på arbeidsplassen (noen ganger kalt en ytelse CV) er predominately et av vekt.


En ytelse CV er skrevet i omvendt kronologisk rekkefølge, begynner med profil, deretter en liste over prestasjoner, karriere historie, ferdigheter, utdanning, personlige opplysninger og interesser. Den er utformet til å markere prestasjoner og ansvar i en persons karriere. Hovedvekten legges på jobbtitler og selskaper som de har arbeidet for.


Som utdannet kan dette virke skremmende som du plutselig innser at tre år vanskelig akademiske studie ikke synes å gi nok erfaring å fullføre en CV.


Din vektlegging, bør derfor være på 'Profil' og 'Resultater' delene av CVEN, som er i brennpunkt, det vil si en tredjedel ned fra toppen av siden, der det antas at det menneskelige øyet er naturligvis trukket.


Formatet kan være det samme som ytelse-CV fordi:


1. Det er den mest populære, og derfor gjør det enklere for leseren å raskt søke din CV og finne informasjonen de trenger.


2. 'Utdanning'-delen inneholder en liste over kvalifikasjoner som, selv om det er verdifulle, ikke kan du skille deg nok fra andre søkere til å bli invitert for intervju. Derfor kan denne delen forbli lenger ned CV bare slik den er på CVEN ytelse mens et sammendrag som er skrevet i delene 'Profil' og 'Resultater'.


Profil
Dette er en setning i fokuspunkt av din CV som oppsummerer hva du har å tilby. Nøkkelen er å understreke overførbar ferdigheter fått mens ved Uni som vil være til nytte for en potensiell arbeidsgiver. Eksempler kan bli trukket fra din pedagogisk prestasjoner, utenlandske reise, arbeidserfaring og engasjement i klubber og frivillig arbeid. Du må være bestemt og konsist og en fullstendig beskrivelse av dine ferdigheter med bevis bør være skrevet andre steder i CV. Leseren skal kunne se at ferdigheter som er beskrevet i denne profilen er relevante for stilling som de prøver å fylle ellers kan de ikke bry lese videre.


Prestasjoner
Denne delen skal brukes bare til å markere konkrete resultater som er relevante for jobben som du bruker. Det er en god idé å fullføre det etter at du har skrevet resten av din CV. plukke ut maksimalt seks, fortrinnsvis skrive dem i punkt, og hvis du ikke kan tenke på noen deretter lar denne delen ut helt.


Arbeidserfaring
Både arbeidsgivere og studenter vet at universitetet-miljø er unik og svært annerledes til heltids arbeidsplassen. Arbeidsgivere må ha re-forsikring om at du har hatt erfaring i den virkelige verden. Din arbeidserfaring er derfor svært viktig på CVEN, om det var en sommerjobb, deltid arbeid, frivillig eller en industriell plassering.
Noen jobb vil ha gitt deg med verdifull kompetanse og erfaring som bør markert til en arbeidsgiver og koblet til kravene i jobben.


For eksempel: en deltids-jobb i lokale bensinstasjon gir kontanter-håndtering ferdigheter, tjenesten kundeopplevelsen, diplomati, lagerstyring, muligheten til å ta ansvar, stand til å arbeide i et team og/eller arbeide på egne initiativ, villig til å lære nye ferdigheter, påliteligheten, arbeidsomme, stand til å takle rutinemessige oppgaver.


Ferdigheter
Denne delen gir deg en mulighet til å vise dine dataferdigheter, språk og eventuelle ekstra-undervisningsplanen kurs som du har tatt utenfor din grad. Kontroller at du tar nivået du har oppnådd, for eksempel: flytende tysk, conversational italiensk, vanlig bruk av alle Microsoft Office-programmer.


Utdanning
Start med din siste kvalifikasjonen, som kan være din grad eller et post-graduate kurs. Ikke Vis hvert kurs eller modul som du har studert, men inkluderer alle som er relevante for jobben du søker på inkludert presentasjoner, prosjekter og reiser i kurset ditt. Hvis du vil inkludere karakterer bare hvis de er imponerende.
En nivåer, eller andre kvalifikasjoner oppnådd før universitetet, skal bare tas med hvis det er relevant.


Interesser
Mange profesjonell CV skrive selskaper anbefaler ikke for å inkludere alle interesser, som de er sjelden relevante for jobben som du bruker. Det er imidlertid lurt å legge til litt informasjon om hvordan du tilbringe fritiden av to grunner: for det første, det gir leseren en avrundet bilde av deg som enkeltperson; for det andre, hvis invitert for intervju dine interesser er ofte omtalt som en myk introduksjon til intervjuet før det søkes flere spørsmål. Hvis du tar med interesser i CVEN Prøv ikke å bare skrive en liste, men inkluderer en mer utfyllende beskrivelse av dine engasjement.


E & O E - Copyright 2005 CVwriting.net

No comments:

Post a Comment