Saturday, April 21, 2012

CV - en presentasjon av dine ferdigheter

En CV er først og viktigste trinnet i prosessen med jobben søker. En CV består av en kort redegjørelse for din kompetanse og erfaring. Det er i utgangspunktet viser dine ferdigheter og erfaring. Hele ideen om en CV er å sette deg i lys at potensielle arbeidsgiver finner du perfekt for jobben.


En CV bør inneholde personlige opplysninger som navn, adresse, telefonnummer, e-ID og Fødselsdato. Pedagogisk detaljer er neste. En viktig ting du bør huske på, er å starte fra den nyeste informasjonen og deretter Flytt bakover. Start fra siste utdanning og nevne fagene studerte ved din college, skole, kurs, etc. På samme måte vil starte fra de nyeste ansvarsområdene du holder. Nevne jobb-profilen din og hva alt du har lært på jobben i stedet for bare å nevne stilling og arbeidsgiver. Det er ikke nødvendig å skrive nøyaktige datoer, en enkel omtale av månedene og årene er tilstrekkelig. Det er forskjellige formater som du kan arbeide med.


Kronologisk format inneholder en jobb ved jobb liste over din opplevelse. Det beviser effektiv for personer som har karriere bevegelse i retning oppover. Et annet format er funksjonell formatet der du markere viktige ferdigheter og kunnskap. Den utvider omfanget av folk som har vært skiftende jobber ofte, som de kan snakke om ansvarsområder, prosjekter og ferdigheter som er lært fra hver jobb. Du kan også bruke en kombinasjon av formatene kronologisk og funksjonelle. Slike en CV vil nevne opplevelsen jobb-av-jobben sammen med ferdigheter på hver jobb.


Det er visse faktorer du må huske på når du formulere din CV. CVen bør ideelt sett ikke gå utover mer enn 2 sider. Prøv å holde informasjonen så nøyaktige som mulig. Hvis du har noen 30 års erfaring, er det ikke nødvendig å verve alt sammen. Detaljene i de siste 10 årene av din karriere vil nok, og resten av informasjonen skal oppgis i en svært konsis måte. Bruke flere av handling verb som: overvåket, organisert, lært, bidro, etc. Nybakte studenter i bransjen kan markere sitt ansvar på college/skole nivå. Nevne ekstra-undervisningsplanen aktivitetene du har tatt del i. Du må også nevne dine prestasjoner. Vær nøye med å skreddersy gjøre din CV i henhold til kravene til arbeidsgiver. Bruke en Arial eller Times New Roman-skrift; ikke gå for svært dekorative skrifter. Skriv om ferdigheter som er relevante for jobben, gjør du passer korthet perfekt. Liste ut fem eller seks viktige attributter arbeidsgivere er ute etter, og forberede din CV i henhold til dette.


Det er viktig å format ser ut CVen siden du blir dømt for øvrig din CV. Du kan velge å utelate bestemte detaljer for eksempel hobbyer hvis de er helt urelaterte til yrkeslivet. Imidlertid Hvis du søker på en jobb for PR og din hobby gjør venner, er det fornuftig å ta den. Ikke gi grunner for å forlate jobben din gjeldende som den har en negativ innvirkning. La slike tøffe spørsmål til intervjuet. Det er lurt å informere dine referanser på forhånd, og overlate en kopi av din CV til dem. Sist men ikke minst; oppbevare ajourfører din CV regelmessig.

No comments:

Post a Comment