Tuesday, April 3, 2012

Hvordan du avslutter en jobb?

Forlate en jobb er ofte en vanskelig trinn. Sikker, er det spennende muligheten til å gjøre noe annerledes, men hvis har vært med en arbeidsgiver for dette kan bli en emosjonell trinn for over et år. Folk forlater jobber av ulike grunner. Den gamle jobben kan bare ren og enkel suger. Lønn er elendig og sjefen er oppfører seg som en diktator av en 3dje verden land. Eller jobben kan være målet for outsourcing og ansatt er proaktiv ved å se etter sin egen vei ut. Eller jobben er en død slutten. Ingen mulighet og den daglige rutinen er kjedelig. Det kan også være at umiddelbar medarbeidere og ledere er bare ikke så fint, og at det er ingen stor arbeide forhold som gjør ansatt til å elske å gå på jobb. En ikke så spennende jobb kan fortsatt være et flott sted å arbeide hvis du har stor medarbeidere og ledere rundt. Arbeid er om penger, men Pikene å bli del er viktig, også.


Vi prøver ikke å få inn i årsakene til for å forlate en jobb her for saks skyld i denne artikkelen. Men - vi vil konsentrere seg om den faktiske delen av ut av en jobb. Og igjen - det er flere måter å forlate en jobb. Hvis du absolutt ikke bryr seg om din gamle jobb kan du bare la, men dette trinnet kan ha alvorlig innvirkning på din karriere nedover veien. Vær oppmerksom på at arbeidsgivere liker å sjekke stedene du arbeidet på før de vil ansette du. Disse synder av fortiden kan komme tilbake og vondt ditt omdømme. "Oh, han forlot den jobben uten videre varsel. Hva om han gjør samme for meg?"- Dette kan være bare en tanke arbeidsgivere kan ha. Avhengig av oppgaven en en uke eller to ukers bør varsel gis. I noen tilfeller kan 3-4 uker være passende. Som høyere får du i rekkene dette kan være veien å gå. En overordnet forlate et selskap uten å ta vare på en riktig overgang kan skade seg selv hvis selskapet får problemer etterpå, og dette blir offentlig kunnskap. Behandle arbeidsgiver rettferdig og ikke brenne noen broer. I det lange løp vil dette være den beste beslutningen en ansatt kan gjøre.


Når oppsigelse du bør være forberedt på å unngå unødvendig stress. I de fleste tilfeller arbeidsgiveren er en stressende hendelse. En godt forberedt ansatte kan ta noen stress i denne store utakt med skikkelig planlegging. Skrive på linje 2 eller 3 brev av fratredelse. Ikke noe fancy. Prøv ikke å forklare hvorfor du lar. Bare staten at du er ut av din posisjon, og la selskapet vet hva din siste dag på jobben blir. Registrere bokstaven og hånd det til overordnede er du ut til. Ikke bare snu bokstaven og gange. Si at du er ut og deretter overlate brev av fratredelse. Være forberedt på å svare på spørsmålene hvorfor du forlater. Ikke ta opp ting. Forberede en hurtigliste over smerte poeng om nødvendig. Du kan også hjelpe kolleger ved å gi konstruktiv tilbakemelding om visse situasjoner og problemer. Jeg personlig anbefaler aldri for å nevne ordet pengene som den viktigste grunnen til å forlate. Hvis ting kommer ned til blir penger hvis ofte skitne.


Til slutt være forberedt på en umiddelbar mot tilbudet under din fratredelse. Noen firmaer prøver å fastsette problemet av en ansatt forlate ved å kaste mer penger på ham/henne. Eller de vil kjøpe tid og late som gir deg mer penger. De gir deg mer penger, men arbeid på din erstatning på samme tid. Ting kan også fungerer Ok for en stund, men når det blir tøft og det gjelder layoffs fyren som tok i mot tilbudet kan være en av de første til å være slippe taket på grunn av kostnadene faktor. Jeg ser bare en situasjon når det kan være god eller Ok for å godta en counter-tilbudet. Si du forlater på grunn av arbeidsmiljøet og du er i stand til å peke ut problemer og problemer. Noen arbeidsgivere er blinde om disse ting, og innser ikke hvordan ansatte føler om visse ting. Plutselig kommer en god ansatte blader og problemet til overflaten. Noen arbeidsgivere er villige til å løse problemet, og disse er svært sjeldne en counter-tilbudet kan godtas. Ansatt har fortsatt - å nøye vurdere situasjonen. Det er viktig å vite hvem du har å gjøre med fra en personlig side. Kan du stole på arbeidsgiver?


Noen ganger kan en counter-tilbudet komme opp i løpet av de siste dagene i et firma eller like etter den siste dagen. Vi har sett tilfeller når mot-tilbud ble foretatt innen 60-70 dager etter ansatt venstre. Disse situasjonene er ikke bra. Jeg anbefaler ikke for å godta slike en mot tilbudet uansett hvor fristende tilbudet er. Ansatt har å huske på at han/hun allerede forlatt. Dette merket vil alltid holde. En dag arbeidsgiver kan være i en annen situasjon og har til å bestemme hvem som skal la gå først. Vil det være den lojale ansatt som er med selskapet for 8 år, eller er det den "Gung-Ho" som forlot bare som skal lokkes tilbake av penger og hvem som til slutt går igjen hvis neste arbeidsgiver er villig til å gi ut mer penger? Gjøre en innsats....


Dette er bare et par ting å huske på når du tenker ut av en posisjon. Være forberedt på. Være sterke. Endringen kan være bra for din karriere.

No comments:

Post a Comment