Thursday, February 7, 2013

Ti Tips for å forhandle med hell

Forhandlinger skje i vårt daglige liv. Kan vi ikke være klar over det, men mange situasjoner krever god forhandlingsteknikk, inkludert den enkle handlingen å kjøpe en vare fra en butikk, snakke ting å lagre et forhold, og handel avtale mellom nasjoner, blant andre.


Det ville være verdt å ta hensyn til faktorer som kan stave suksess eller fiasko i forhandlingsbordet:


1. Enhver streber etter, for at forhandlingene skal vise seg vellykket; ellers er det meningsløst å sitte, snakke, og utforske (noen ganger for timer) hver annen posisjon til ingen nytte. For at dette skal være slik, kan du øve alle anstrengelser for å favorisere den andre parten luner mens du fortsatt komme ut tilfreds eller tilfreds med utfallet av forhandlingene. Dette bør være målet ditt. Kom til enighet like lett som mulig. Fastsette detaljer i svart-hvitt med en fargetone av tillit til å forsegle forhandlingene til fordel for begge parter.


2. Gjensidig respekt for hverandres prioriteringer må gå foran. Aldri fokus på målet ditt eget alene. Tenk på hvordan den andre parten ville være fornøyd med utfallet.


3. Gå til kjernen av diskusjonen og arbeide fra som kjerne utover, konsentrere seg om detaljene.


4. Det er ikke vanskelig å spore tilstedeværelsen av oppriktighet i en forhandling. Så lenge du har dette i tankene, og du ser den andre parten oppriktighet også, vil fremdriften av forhandlingen seile jevnt.


5. Du kan ha et sett med regler som er veiledende du for å få det du ønsker. Endre hvis må være så lenge det er praktisk og ikke avvike for å bli en ulempe på din del.


6. Forhandle er ikke en konkurranse på hvem som er bedre mellom de involverte partene. Det er ingen kampen for å vinne. Det er heller ikke en scene å vise sin kløkt. Det bør være en toveis prosess.


7. Være tro mot ditt ord. Hva du sier, må være sammenfallende til din handling. Eventuelle avvik skal håndteres på forhånd for å unngå overraskelsesmomentet, noe som vanligvis fører til angst.


8. Hold alternativene som åpen og så forskjellige som mulig. De kan komme til nytte, spesielt når små forskjeller pop ut.


9. Se for reaksjoner til forslag gjennom kroppsbevegelser. De kan bidra til å gjøre deg og den andre parten kommer til enighet lettere.


10. Være en god lytter. Pre-empt hva den andre parten kan si, men bare i tankene dine. Du kan være rett, men du kan også være feil. Det er bedre å høres vennlige enn beklage etterpå.

No comments:

Post a Comment