Wednesday, February 13, 2013

Så du ønsker å være en bonde?

Når du spør de fleste unge gutter og jenter hva de skal gjøre når de vokser opp, vil du bli hardt presset til å finne en som ønsker å være en bonde. Det ville ikke være sant femti eller ett hundre år siden, men det er sant i dag. Det er mange grunner til at de fleste barn vokser ikke med intensjoner av å være en bonde, men trolig den største faktoren for sine valg kommer fra hva de ser deres foreldre gjør.


Som antall gårder og dermed bønder har sunket jevnt og trutt i vårt land, det er bare fornuftig at færre og færre barn og tenåringer blir reist med et ønske om å være en bonde seg selv. Det er, tross alt, en lang rekke yrker som er langt mer spennende og som betaler langt mer penger enn å være en bonde.


Jeg gjorde, men møter en ung gutt som livet ambisjon var å være en bonde. Da jeg spurte ham om det, han bare svarte at han ønsket å være en bonde fordi han elsker å være ute og han elsker å hjelpe folk få mat. Jeg trodde dette var ganske dypt enkle svar. Jeg spurte om han visste noen som var en bonde, og han svarte at han gjorde ikke. Han sa at han lest om å være en bonde i en bok på skolen, og at han skjønte det var den beste måten å sikre at sultne mennesker kunne spise.


Som en karriere rådgiver er jeg alltid oppmerksomme på årsakene til hvorfor folk velger bestemt karrierer. Denne unge gutten gikk inn en karriere fordi det hørtes ut som en fin måte å nyte noe han elsket mens gjør noe som hjalp samfunnet. Hvis bare hver person ville tenke på disse to faktorer når de bestemte seg å skrive inn et yrke ville så vårt samfunn være et mye bedre sted. Jeg ser altfor få mennesker som vet hva de er lidenskapelig om og hvordan deres lidenskap kan gjøre en positiv forskjell i verden. Ikke mange har sine ting sammen i tillegg til denne lille gutten som bare ønsket å være en bonde.


Før du bestemmer deg for å være en bonde eller angi andre yrke, må du tenke gjennom målene dine og dine talenter ganske alvorlig. Uansett hva yrke du velger bør være noe ikke bare det du elsker, men også noe som gjør noe bra for noen andre.


Tenk på min lille bonden venn neste gang du trenger å bli inspirert i å velge en karriere som er best for deg. Tenk om hans enkle ønske om å være utenfor, og for å hjelpe folk få god mat å spise. Og deretter bli inspirert til å gjøre noe like så enkelt og så lidenskapelig.

No comments:

Post a Comment