Wednesday, December 21, 2011

Er du en entreprenør?

Med alle buzz om alle å bli en entreprenør disse dager ville det være fint hvis du kunne virkelig finne ut om du har det som trengs?


Sikker på ville det.


Følgende profil ble vedtatt over en periode på flere år av forskning fra vellykkede gründere verdensomspennende å hjelpe ville være gründere finne ut om de har egenskaper til å gjennomføre en nye venture.


Kan vi beskrive hva en entreprenør er? En entreprenør er ganske enkelt en som påtar seg noe nytt eller remakes noe gammelt og til slutt lykkes. Gründere kan mislykkes, og ofte de gjør, før de får det riktig. Men det er ingen gründere som er feil. Gründere bare se på en feil som en stepping stein. En dør lukkes en annen åpnes.


Har du entreprenør mystisk?


Denne vurderingen er resultatet av analysere karaktertrekk av vellykkede entreprenører. Det måler entreprenør beredskap om ett vurderer han/hun er en entreprenør. Mye studier og forskning av akademikere rundt om i verden har gått inn i forsøk på å bestemme hvem som er eller kan være, en entreprenør. Dessverre ingen pålitelig forutsigende modell har lykkes utviklet, eller er det sannsynlig utover identifiserende egenskaper og prøver å måle til dem.


Alt dette synes meningsløs men selv om man har egenskaper, fordi det ikke garanterer en målte person vil bli en entreprenør. Bare å ha egenskaper ikke garantere suksess og ennå suksess er nødvendig for å tjene tittelen entreprenør. Hvis for eksempel en person som er vurdert har tilsynelatende attributtene som en såkalt entreprenør, men mislykkes i nye venture de gjennomføre, kan aldri mantelen av gründer bæres fordi ordet "Entreprenør" er utformes i ordet "Suksess". (www.CEFE.org)
Vurdere hver av de følgende elleve egenskapene som du tror det er relatert til deg ved hjelp av følgende skalaen.


2 = jeg er veldig sterk i dette karakteristisk
+ 1 = jeg eie denne karakteristikken
0 = jeg vet ikke
-1 = jeg har svært lite av dette karakteristiske
-2 = jeg ikke har dette karakteristiske


EGENSKAP SIRKEL når valg i hver EGENSKAP
Kreativ: + 2 + 1 0 -1 -2
TakeRisk: + 2 + 1 0 -1 -2
Selv-tillit: + 2 + 1 0 -1 -2
Dynamic: + 2 + 1 0 -1 -2
Liker å lede andre: + 2 + 1 0 -1 -2
Markedet kunnskapsrike: + 2 + 1 0 -1 -2
Snarrådig: + 2 + 1 0 -1 -2
Å holde ut: + 2 + 1 0 -1 -2
Optimistisk: + 2 + 1 0 -1 -2
Kyndige: + 2 + 1 0 -1 -2
Høy energi plan flate: + 2 + 1 0 -1 -2
TOTAL POENGSUM: ____


Totalresultat etter elleve kjennetegn. Legge til addisjonstegn og trekke minuser. Poengsummen din faller mellom –22 til +22.


En positiv highscore demonstrerer du har egenskaper som er nødvendige for å lykkes som en gründer, mens en lav eller negativ score viser jo motsatt. Din nåværende jobb, erfaring og motivasjon har mye innflytelse. Ganske passiv eller lav score kan flytte til ganske positiv eller høy score med bare tap av en jobb. Fordrevne er blant de mest vellykkede gründere uavhengig av tidligere egenskaper. De fortjener tittelen, Hvis for ingen annen grunn enn de har intet annet å slå.


En ting som vi vet er at uansett hva din poengsum er, uten en lidenskap for å lykkes i det hele tatt koste, tittelen på entreprenør og notoriety som går med det vil du alltid unnvike din rekkevidde.

No comments:

Post a Comment