Saturday, May 19, 2012

Karriere banen divergens � navigere ti år gaffel i veien

Etter å ha arbeidet med å ingeniører og det profesjonelle for over ti år, har jeg lagt merke til en konsekvent mønster i karriereveier av disse typene av fagfolk. Karriereveier er generelt like i at de første tre årene er brukt til å bryte inn i deres karriere felt, lære ferdigheter, å få ytterligere opplæring, og å etablere sin profesjonelle omdømme. Mellom tre og syv år begynner de å ta på tilsynsmetodikk roller som gruppeleder, gruppeleder eller funksjonell veileder. Fra syv år til rundt ti år (ofte så sent som tolv år) i én bestemt karriere banen, engineering / datateknikere har etablert sine ferdigheter, og er honing sine lederskap ferdigheter.


Et sted rundt tiårsmarkeringen, men de står overfor et valg som synes å være konsekvent på tvers av bransjer. Disse profesjonelle er ofte står overfor et valg mellom den basert på ferdigheter siden av sine yrker eller tar management-spor. Denne tiden av valg kan være en svært vanskelig periode for profesjonelle siden beslutningen om de gjør vil direkte påvirke resten av sin karriere.


Hvert spor tilbyr forskjellige fordeler og muligheter. Profesjonelt som velger å ta basert på ferdigheter karriere banen forventer å fremme hans/hennes ferdigheter til spesialist/ekspert-nivå. Ingeniører eller datateknikere som tar denne banen kan til slutt få patenter i sitt arbeid, tjene et rykte som en nasjonal ekspert i en bestemt ferdighet eller hone inn på en spesiell retning av sine ferdigheter som krever avansert utdanning. Mange ganger, fagfolk som velger dette sporet bli konsulenter som gir spesialkunnskap i bestemt ferdighet områder.


Fordelene ved å velge basert på ferdigheter karriere banen er mer innvendig fokusert enn ledelsen spore. Belønningen for å velge denne veien omfatter muligheter til å jobbe på cutting edge of teknologi og trendene; muligheter til å delve dypt inn i utvikling av ny teknologi; og studie/forskning muligheter som er tilgjengelige bare for høy eksperter i en bestemt nisje. Mange gå tilbake til det akademiske å få en doktorgrad i sine bestemt område av interesse. Monetære belønninger varierer, men er størst i konsulentfirma arena der spesialist kommandoen svært høye tall for sin kompetanse.


Et godt eksempel på en ingeniør som valgte sporet basert på ferdigheter, er en tidligere klient av meg som utformet heiser. Han var en ekspert i heis design, holdt flere patenter og ble kjent godt gjennom små industrien Heis selskaper. En av hans tidlige prestasjoner inkludert design arbeidet på de besøkende sentrum heiser av Hoover Dam. Når han kom til meg for tjenester, ble han overgangen fra tegning leder til konsulent for å maksimere sin inntjeningspotensialet. Han var også klar til å begynne å tenke på delvis avgang og ønsket å jobbe mindre mens trekke fortsatt i lik inntekt.


Denne klienten hadde møtt beslutning rundt tolv års mark i sin karriere å fortsette på sporet basert på ferdigheter, eller gå mot styring med en av store Heis produsentene. Hans ekte kjærlighet var design og ikke håndtere mennesker, slik han valgt sporet basert på ferdigheter.


Management-baserte karriere sporet tilbyr ulike belønninger og en mer tradisjonelle karriere banen. Fagfolk som velger sporet management finne de flytte bort fra den daglige bruken av utviklingen ferdigheter og bruke mer av sin tid på å håndtere oppgaver, team og forretningsdrift. De mister kontakten med de spesielle ferdighetene av deres bransje, og konsentrere seg om større Bildeoppgaver. Fagfolk som velger denne karriere retningen ofte bestemmer deg for å få en MBA rundt ti år mark for å øke sin reise opp stigen management, en stige som ender på toppen av bedriftens struktur som CEO og CIO President.


Belønningene av management-sporet er mer kapitalistisk i at lønn er litt større, fordel pakkene er riper og obtuse statusen plassering er tydeligere på management spor. Personer som velger dette sporet pleier å være mindre interessert i "hvordan ting fungerer" enn i "vinne". Management-spor er den mest tradisjonelle og velkjent, dermed ofte er hva som er valgt av profesjonelle uavhengig av om de har evnene, eller ønsker å bli ledere.


Fagfolk som vender dette veiskillet i karriere banen ofte oppleve følelsen av forvirring og angst uten virkelig vite hvorfor. Karriere coaching kan være veldig verdifull på dette punktet for fagfolk som står overfor en endring i retning og er usikker på hvilken bane de vil velge. Profesjonelle som arbeider med en karriere coach vil komme unna med en klar visning av deres personlige karriere stil, sine mål, og kan være trygg på enhver beslutning gjort om retning av sin karriere.


Livet er fullt av beslutninger. Mange har skal gjøres på fly, med sete for bukser, og med fingrene krysset. Karrierevalg vanligvis befordre luksusen av advance tidsberegning og muligheten til å vurdere alle alternativer helt. Står du overfor en gaffel i veien din karriere? Ta deg tid og vurdere alle alternativene. Ta din beslutning basert på hva som er best for din karriere, din personlighet og livet ditt.

No comments:

Post a Comment