Friday, May 25, 2012

Aggressivt skrevet CVer

Når du skriver CVer, er det viktig å huske hvem det er du prøver å glede-(er det du eller hiring myndighet?) I denne artikkelen vil jeg presentere mine ideer om hva som gjør opp virkelig aggressiv dokumenter, basert på mine mange år i bransjen, og min karriere i å eie og behandle en vellykket CV-skriving og markedsføring firmaet for karriere.

Som leser din CV?

Gjør ingen feil om det, aggressiv dokumenter er nødvendig for å lykkes i dagens konkurransepregede jobbsøk. Men først, noen historie. La oss undersøke noen av de "hiring myndighetene". Før min karriere i CV-skriving, industri, tilbrakte jeg mange år som en executive rekrutterer, å plassere i midten og senior nivå ledere i toppen bedrifter. Til slutt, klart jeg at firmaet, som ansatt 24 rekruttererne arbeider 10 "skrivebord". Et "skrivebord" er en spesialitet: Finans, banktjenester, engineering, information systems, juridiske, er kjent som "skrivebord" og hver rekrutterer (eller team av rekruttererne) som er spesialisert i å plassere øvre ledere og overordnede i et valgt felt.

Jeg ikke lenger å plassere kandidater og vie min energi til CVer og karriere markedsføring industrien som helhet, og mitt eget firma spesielt. Men jeg fortsatt har mange forbindelser med rekruttererne, har respekt for de virkelig store som og distaste for alle-også-ofte dårlige seg!

Jeg tror det er viktig å huske at disse dager, folk i overgang til karriere er drevet å utforske mange metoder i deres jobbsøk. I siste, det var mye enklere å se etter en jobb - enkeltpersoner bare lese annonser, kalt telefonnummer oppført og chattet med personen over telefonen, sette opp et personlig intervju for neste dag. Hva et blunk!

Disse dager, men er jobbsøk mye mer komplisert. Konkurranse for sysselsetting har aldri vært større. Hele prosessen er ofte trekkes ut, depersonalized og hardt, hardt, hardt! CVer er ikke lenger bare bedt om, er de KREVDE. I virkeligheten er de en forutsetning for en Jobbsøk.

Mitt poeng er at du må huske hva formålet med CVens faktisk er og skrive tilsvarende. Dynamikken i dette feltet, er veldig spennende, men også veldig ustabil. Buzz ord er alltid i endring. Selskaper, for eksempel var på én legging avspasering, deretter nedbemanning... rightsizing... omorganisere og nå reengineering. Whew!

Rekruttererne, selskapet ansette ledere og fagfolk menneskelige ressurser er alle komponenter i søket arbeid, og det er CVS jobb å lande intervjuer.

Jeg snakker rutinemessig med profesjonell rekruttererne, hr fagfolk og lederne som ansetter å få sine reaksjoner og meninger å gjenoppta stiler, formater, innholdet og verbiage. Huske at CVer er faktisk markedsføring stykker som er utformet for å selge deg til potensielle arbeidsgivere, er aggressiv CVer ikke bare en oversikt over din arbeidserfaring eller din biografi (livet på papir).

Hva gjør en "Vinnende" CV?

Her er noen av mine metoder og forslag for å skrive aggressiv CVer, basert på min egen erfaring som en rekrutterer, min interaksjon med å ansette personell og sysselsetting spesialister og meg klientene suksessraten i å skaffe intervjuer innen 30 dager.

Vellykket CVer som trenger å selge deg utover dine kolleger, og de skaper en følelse av haster for leseren å plukke opp telefonen og ring (eller e-) du vil ordne et intervju. Ellers alternativet er leseren skanner CVen, mener, "Ja, denne personen har en god bakgrunn," og deretter flytter du å skanne neste CVen, pitching din CV i gamle "sirkulær fil."

Så la oss undersøke noen måter å skrive aggressiv, up-to-the-minute CVer som virkelig SELGER du.

MÅLSETTINGER

Det er mange meninger om om ikke å bruke en målsetting, eller bare hvordan du gjør dette, hvis ett er brukt. Den eneste "gitt" om bruk av en målsetting, er definitivt ikke å bruke en på senior nivå CVer. En CEO, CFO, COO eller andre executive gjenoppta faktisk ser ut/leseoperasjoner dum når det brukes en målsetting. Men for kandidaten mid-level eller på startnivå, et mål kan være nyttig. Her er noen måter å innlemme konseptet i en CV... for en svært målrettet klient som vet nøyaktig hva han/hun ønsker:

KJØPEREN...INNKJØPSSJEF...ANSKAFFELSER-AGENT

eller for noen søker å forbli i sin karriere mønster: OPPLEVD kostnader REVISOR søker en stilling med en progressiv organisasjon som vil utnytte en vellykket karriere å møte/overstiger målene til firmaet.

eller, for en kunde som har flere felt hun/han vil forfølge: resultatorientert manager søker en posisjon med fremgang muligheter; interessante områder detaljhandel, elektronikk-og kommunikasjonsteknologi.

eller, hvis noen ønsker å endre karrierer: AGGRESSIV person søker en karriere i salg ved å benytte sterk mellommenneskelige ferdigheter å trenge gjennom untapped markeder og bygge en lojal klient base.

Hva du ser i de ovennevnte tilfellene er hva er understreket i målet: FORDELEN selskapet vil motta hvis de ansette kandidaten. Det ikke er oppgitt, er det du ønsker. Selskaper bryr seg ikke hva du vil - de vil vite hva du kan gjøre for dem.

En feil i å skrive mål, er at de noen ganger bare si det samme som at 78 + andre fortsetter sitter på hiring myndighets desk tilstand: søker en utfordrende posisjon som vil utnytte mine ferdigheter i redigering, korrekturlesing and copy writing.

Oh, som er spennende... gjør du bare ønsker å hoppe til telefonen og gi vedkommende en samtale, ikke sant? Sier at personen er søker en utfordrende posisjon er latterlig. Ville du noen gang staten at du er ute etter en kjedelig posisjon? Selvfølgelig ikke - er så ikke staten den åpenbare - det en cliché.

REFERANSER SOM TILBYS PÅ FORESPØRSEL

Ved hjelp av denne setningen på slutten av CVen er forhistoriske. Det er en gitt (snakk om en cliché!), og moderne CVer utelate dette. Bedre tilnærming er å generere en forberedt Professional referanse ark som du kan ta med deg på intervjuer og lar med intervjuer, når du bes om referanser.

ANSVARLIG

Dette ordet er ofte så over-brukes i en CV, at på GetInterviews.com, vi aldri bruker den. Rekruttererne ansatt på retainer bare Søk etter bedrifter har fortalt meg at ordet "ansvarlig" betyr mid-management og under, ikke ledernivå kandidater. Personlig tror jeg at ordet "ansvarlig" er faktisk ubrukelig i en CV. I stedet for å skrive, "ansvarlig for alle avdelinger funksjoner inkludert kontoer betales/fordringer, lønn og fakturering..." Jeg vil foreslå å bruke en handling word som best viser hva personen faktisk gjør - for eksempel, "Utføre alle avdelinger funksjoner, inkludert..." eller "Overvåke alle avdelinger funksjoner, inkludert..." eller "Se gjennom alle avdelinger funksjoner, inkludert..." Se hva jeg mener? "Ansvarlig" ikke egentlig si noe, det ikke gir en klar indikasjon på hva du faktisk gjør. Du utføre funksjoner eller henvise dem? "Ansvarlig" er for vag til å si som.

MIN, MIN, DETTE, JEG

Ved hjelp av ord som dette i CVen angir du skriver i en fortellende stemme, som om du har en faktisk samtalen, en dialog med leseren. Dette er ikke tilfelle: du presenterer dine prestasjoner, ferdigheter og legitimasjon for en potensiell arbeidsgiver. Mitt forslag ville være å holde CVen mer forretningsmessig og mer profesjonelt. I beskrivelser, ordet "a" kan være substituert for ordet "dette", som i: "Forfremmet til en $30 millioner avdeling av en internasjonal widget-produsenten for å utvide salg i untapped markeder" i motsetning til "Forfremmet til $30 millioner divisjonen...."

OGSÅ

Jeg har sett dette ordet brukt om daglige funksjoner: "kontroll og administrere årlige budsjetter totalt $12 millioner. Også, grensesnitt med leverandører kan forhandle mer fordelaktige vilkår og få høyere fortjeneste." Igjen, den "også" er et ord i dialog, og det er helt unødvendig. Skriftlig CVer, er det best å gjøre min kreative skrive professor kalt "stramt skrive." Det vil si å eliminere så mange "an, s, også er, en," etc., som mulig. De vanligvis er ikke nødvendig og kan klippe fra CVen uten tap av betydning.

TALL

I motsetning til reglene for grammatikk, med unntak av akademiske CVer, er det best å bruke tall i en CV i stedet for å stave ut nummeret, selv når det er 10 eller under. Jeg vet at grammatisk, vi lærte å spell ut tall som tre, fem, sju, etc., og skrive 12, 14, 16, osv. Den numeriske versjonen, men hopper av en side, mens versjonen som stavet ut ofte blir tapt. Fordi CVer er ofte bare skannet av leseren 15-20 sekunder, faktisk bruk av tall hjelper å fange den lesernes oppmerksomhet - de trekkes til tallene, noe som betyr at de bruker mer tid ser på og lese din CV - og det er bra! Jeg gjorde en referanse over til akademiske CVer, fordi lærere, principals og superintendents som er svært følsomme for grammatiske regler, selv i CVer. Det er best å stave ut et tall under 10 for disse typer CVer. Jeg ville aldri anbefale, men at det brukes ord "prosent" eller "dollar" ("30 prosent" eller "12 million dollar")-i stedet bruke symbolet, som i 30% eller $12 millioner.

UTDANNING VS. ERFARING

Det er viktig å vite når du skal markere et utdanning vs. erfaring. Med bestemte felt (undervisning, for eksempel), er generell preferanse til å innlede CVen med klientens legitimasjon og pedagogisk bakgrunn, selv om de har betydelig erfaring. Siste college grads bør også ha sin utdanning først, som det vanligvis er deres største bedrift. Imidlertid ansatt noen som returnerte til college (deltid netter, for eksempel), mens du samtidig hele tiden siste 9 år som et reisebyrå, skal ha sine gjenoppta innlede med sine erfaringer, og fremheve ikke de bare oppnådd sine Bachelors grad. De er ikke på startnivå kandidater - deres erfaring er mer avgjørende til et selskap enn sin utdanning. Husk at alle CVer ikke har til å innlede med klientens utdanning.

SISTE / NÅVÆRENDE ANSPENT

Skrive i dag anspent er alltid mer aggressiv enn å skrive i fortiden spent. Verb i fortid er i en passiv stemme, så hver gang det er mulig, skrive i dag anspent. Selvfølgelig, hvis du er fortsatt ansatt, gjeldende jobb oppføringen er skrevet i dag anspent (administrere, direkte, overvåke, kontrollere, etc).

BILDER

Med mindre du er en skuespiller eller modell, inneholde ikke et bilde av deg selv under noen omstendigheter. Selskaper i disse dager er så bekymret EEO søksmål, diskriminerende tilfeller og lignende, som på beste, de vil umiddelbart kaste ut bildet, eller i verste fall, muligens kaste bort hele CVen, spesielt hvis bildet skrives inn i CVen. Jeg kan garantere du rekruttere bedrifter er svært sensitive til dette, også.

GRAFIKK

Være forsiktig ikke for å gjøre din CVer "for søt". Husk, selskaper ser deg som en investering - de bruker x beløpet av dollar skaffer du (lønn), og ønsker å se en avkastning på sine investeringer. Det er en virksomhet forhandling. Hvis CVen vises for "dekorative" eller distraherende grunn av søt utklippsbilder eller altfor dekorativ papir, du kan bli avvist, og kastet CVen.

PERSONOPPLYSNINGER

Ekteskapelig status, dato for fødsel, helse, hobbyer, osv, er ikke relevante på en CV i disse dager.

Husk, du ikke er skrive biografi, du er markedsføring deg selv på papir: Hvorfor har arbeidsgiver ønsker å ansette du over alle andre, spesielt når det er 91 + reaktiveres fra like kvalifiserte kandidater som sitter på at beslutning maker's skrivebord? Besvare det spørsmålet i CVen, og du har skrevet en tett, solid, resultatorientert CV... i kort, en vinnende, aggressiv CV og slags CV som er avgjørende for dagens jobbsøk- og som av neste årtusenet.

No comments:

Post a Comment