Thursday, January 12, 2012

Være lykkeligere og sunnere med en høyskole utdanning

Være lykkeligere og sunnere med en høyskole utdanning


Det har alltid vært klart at høyskoleutdannelse kunne tjene mer penger enn utdannet high school, men ny forskning viser at college grad holdere og deres familier er generelt mer lykkelig og sunt enn de med bare en high school diploma.


Ligningen for penger har aldri vært enklere matematikk. Høyskoleutdannelse vil gjøre i gjennomsnitt dobbelt så mye per år enn high school utdannet. Over en gjennomsnittlig arbeider levetid som vil legge til en million dollar gapet i opptjening makt. En person med en mastergrad kan gjøre trippel penger og en doktorgrad vil bringe i så mye som fire ganger inntekten som en high school diploma.


Men immaterielle verdien av en høyskole utdanning har lenge vært i tvil og diskutert mye. Studier viser nå en bemerkelsesverdig liste over livskvalitet ytelser til college nyutdannede versus sine high school bare kolleger.


Denne listen inneholder lengere livet tidsrommet, bedre tilgang til helsetjenester, og
bedre kosttilskudd og helse praksis. Med andre ord, bedre helse. Men listen inneholder også ting som gjør folk lykkeligere. Ting som større Internett-tilgang, større oppmøte på live opptredener, større deltakelse i fritids- og kunstneriske aktiviteter og bok som kjøp.


En høyskole utdanning gjør bedre borgere også. College nyutdannede har mindre avhengighet på regjeringen assistanse, lavere nivåer av kriminell aktivitet og fengsling, større samfunnstjeneste og ledelse, og mer frivillig arbeid. Hvem ville du heller ha bor ved siden av deg, high school utdannet eller noen med en universitetsgrad?


Kunnskap virkelig er makt, og ikke alle fagskoleutdanning er en helgen, og ikke hver person med bare en videregående utdanning er en synder. Men det virker som de som har mer kunnskap gjøre mindre skade sine samfunn i gjennomsnitt og bidra mye mer. En bare må se på samfunn der utdanning ble forbudt for å se resultatet.


Andre immaterielle men reell innflytelse i en høyskole utdanning er på barn av dem som komplett college grad-programmet. Når døren er blitt åpnet følger de gjerne. De ender opp med å forbedre sine egne liv og sine barns liv også. På samme måte som velferd trekker barn under, heiser utdanning dem høyere.


Ikke alle kan delta på universitet eller for et bredt spekter eller grunner til at nesten alle relatert til økonomi. Men hvert år mer av de barrierene få banket ned, og flere og flere elever gå gjennom. Å vite hva vi vet nå, ville ikke dette være et enda større land hvis alle som ønsket å kunne ha en høyskole utdanning?

No comments:

Post a Comment