Monday, January 30, 2012

Hva er en notarius publicus?

Notarius publicus er en offentlig tjenestemann oppnevnt av en stat offisielle. Generelt fokus for hans eller hennes jobb er å være vitne til signering av dokumenter og administrere eder. De tjener til å avskrekke svindel, vises som en upartisk vitne for juridiske dokumenter, for eksempel erklæringer avgitt under Ed, gjerninger eller fullmakter. Tilstedeværelsen av notarius publicus hjelper å dataskjerm for bedragere og kontroller at begge parter er inngått en avtale vitende og villig.


Historisk daterer notarius befolkninger seg tilbake mange århundrer til Romerriket. Opprinnelig, de der valgt av paven som ville delegere sin myndighet av avtale til erkebiskopen av Canterbury.


Visse juridiske dokumenter krever tilstedeværelse av en notarius når de er signert. Andre ganger private selskaper eller enkeltpersoner benytter seg av tjenestene til en notarius for å styrke gyldigheten og beskytte deltakende parter fra svindel.


Enkelte stater krever at notarius publicus være til stede på tidspunktet for et dokument signering å bli anerkjent som gyldig, men det er mer ofte er tilfellet at enkelt ganske enkelt må vises før Notarius og gi bevis på identitet å ha et dokument notarized.


Om bekreftelse på identifikasjon krever en notarius vanligvis et dokument med foto, beskrivelse og signatur. Vanlige eksempler ville vært en førerkort, pass eller militær-ID.


Til tross for det faktum at notarius befolkninger håndtere ofte sensitive juridiske dokumenter, er de ikke lisensiert til å gi juridisk representasjon, rådgiver eller tjenester på noen måte. Derfor kan de har ingen del i utarbeidelsen av noen dokumenter å være notarized.


For de som ønsker å bli en notarius publicus, er hvordan du skaffer en lisens en ganske enkel oppgave. Enkeltpersoner krever litt spesiell opplæring eller forutgående kunnskap, og er kun nødvendig å passere en test og gjennomgå noen form for bakgrunnssjekk, selv om spesifikke lover som regulerer utnevnelsen av notarer kan variere fra stat til stat. Enkelte stater krever for eksempel at en kandidat motta hans eller hennes avtale direkte fra legislature. Andre kanskje krever at en notarius er en borger av USA før du får en lisens.


På grunn av de ulike lovene som regulerer notarius befolkninger, har det vært mange incidences hvor personer som utgir seg for å være notarer har tatt fordel av denne tvetydighet scamming intetanende personer. Dette er spesielt vanlig i tilfeller av innvandrere søker statsborgerskap i den amerikanske skyldes den oppfattede likheten mellom en notarius publicus og Notario Publico, en høy rangering Latin posisjon som er tillatt å utarbeide dokumenter, gi juridisk rådgivning og holde andre makter ikke tilgjengelig en U.S. notarius, enkeltpersoner kan tillate at en notarius til å utføre oppgaver som han eller hun ikke er lovlig kvalifisert til å gjennomføre.


Oppsummert er grunnleggende rolle fylt av notarius publicus som en upartisk vitne. I motsetning til populær overbevisningen gjør notarization ikke en dokumentet enhver mer "lovlig" enn det var tidligere. Det betyr ganske enkelt at signataren har erkjent til notarius at han eller hun har signert dokumentene, og innholdet er oppfylt.

No comments:

Post a Comment