Sunday, September 2, 2012

Lyv om påloggingsinformasjonen, drepe din karriere

Excerpted fra sannheten om å få et punkt på tvers av... og ingenting men sannheten


Notre Dame fotball coach George O'Leary trakk seg fem dager etter å ha vært ansatt, bekjenne han løy om hans akademiske- og idretts bakgrunn. O'Leary hevdet å ha en mastergrad i utdanning og spilte college-fotball for tre år, men sjekker inn sin bakgrunn viste det ikke var sant.


Veritas CFO Kenneth Lonchar ble sparket fordi han hevdet han hadde en Masters of Business Administration fra Stanford University. Ytterligere forskning viste at han ikke holder en MBA fra alle skoler. Ironisk nok, Veritas i Latin betyr "sannhet".


Joseph Ellis, en Pulitzer Prize-vinnende historiker, ble suspendert for et år fra Mount Holyoke College for å lyve om servering i Vietnam-krigen.


Hver av disse eksemplene, mens høyprofilerte og extreme, falt alle fra samme treet; menneskene ligger på deres CVer for å påvirke en arbeidsgiver å leie dem. Bortsett fra det faktum at hver av de ovennevnte tilfellene resultert i JobbTap eller suspensjon; de også endured alle ydmykelse av offentlig å bli merket som en løgner. Ikke den beste måten å bli husket.


CVer av naturen er ment å informere, imponere, og inspirere en potensiell arbeidsgiver og få arbeidsgiver vil snakke med deg. De fleste arbeidsgivere tilbringe bare tjue sekunder etter hver gjenoppta de mottar, og verre, de fleste arbeidsgivere vise informasjonen på CVer som en måte å luke ut søkere. Å sette beste foten fremover for å presentere en konsis, er overbevisende sak for hvorfor du bør bli ansatt avgjørende for å få du invitert til festen.


Gjennom min karriere har jeg intervjuet hundrevis av kandidater for et bredt spekter av jobber. Mange av kandidater som jeg har intervjuet var upstanding, ærlige og oppriktige og gikk på å ha vellykkede karrierer i firmaet. Av de som ikke bli ansatt, mistet mange på grunn av boastful lagede på sine gjenoppta som de kunne dokumentere i intervjuprosessen. Som intervjueren fokusert jeg forsettlig på krav som var eksepsjonell til å virkelig forstå hvordan de gjorde det, og for å se om kravet var ekte eller falske. Autentisk krav gikk en lang vei mot å anbefale en beslutning om "leie"; falsk krav fikk en automatisk "ingen ansettelse" uten videre vurdering.


La meg sette dette så tydelig som jeg kan. Løgn om påloggingsinformasjonen kan permanent drepe din karriere. Å sette falsk, eller selv mildt aggressiv, krav på din CV kan skade deg i et par måter. Det gjelder det første spørsmålet som oppstår for kompetanse. Falsk krav vil føre til en potensiell arbeidsgiver på spørsmålet om du har ferdighetene som kreves for å utføre jobben. Det andre spørsmålet, som er langt mer viktig for meg, gjelder integritet. Hvis en kandidat er villig til å strekke sannheten på et enkelt faktum på hans eller hennes CV, hva annet er han eller hun ikke å være sannferdig om? Har din integritet utspurt av intervjuer er ganske mye enveis billett hjem.


Erfaringer her er enkelt; noen ligge, selv littlest av hvit løgn, har ingen plass på en CV og vil komme tilbake til bite deg. Anta at hvert eneste ord på CVen er kommer til å være sjekket utspurt og scrutinized under et intervju og verifisering. Kunne dokumentere fakta, beregninger og legitimasjon med backup information, og gi referanser der det er nødvendig.


Etter å ha sagt alt dette, gjør ditt beste for å selge deg selv på din CV og blende potensielle arbeidsgivere med dine ferdigheter, legitimasjonsbeskrivelser, og erfaring. Wow dem under din tjue sekunder av berømmelse. Bare pass på at det de ser er du, og ikke noen figment av fantasien.

No comments:

Post a Comment