Tuesday, September 18, 2012

En Mentor: Fordelene med å ha en

Har en mentor, kan det være en fin måte å bidra til å utvikle din karriere på lang sikt.


En mentor er bare noen som fungerer som lærer og rådgiveren, og i forbindelse med din karriere, er noen du kan snakke med å få karriere råd fra.


De kan være noen du arbeider med hvem som er på et senere stadium av sin karriere enn du er - kanskje de er din overordnede, kanskje de er noen som du har arbeidet med tidligere som du fortsatt beholde i kontakt med.


De er noen som tar deg under sine vinger og gir råd for å hjelpe deg å bevege din karriere i riktig retning.


Fra deres perspektiv er fordelen de får gleden av å hjelpe du ut og vite at de er noen dennes mening du holder høyt verdsatt.


Mange erfarne folk ville elske å dele sine kunnskaper med deg og muligens hjelpe deg med å unngå noen av feilene som de har gjort tidligere i sin karriere.


Kanskje de er folk som bare vil gi tilbake til deres bransje, og veilede er en effektiv måte for dem å gjøre dette.


Hvordan finne en Mentor


Noen ganger kan finne du kanskje du allerede har noen som fungerer som din mentor – eller noen som kan være – uten du selv bevisst tenke på det..


Kanskje har du allerede noen som du nærmer deg noen ganger for karriere råd, noen som du holder høyt verdsatt.


Igjen, kan det være noen du arbeider med tiden eller har jobbet med (eller arbeidet for) i siste.


Hvis ingen kommer til tankene, tenker på noen som du arbeider med tiden som har mer erfaring enn deg, kan hvem du holder høyt verdsatt, og som du føler at du lære av.


Nærme dem og spør hvis de ville vurdere å være din mentor. Hvis de er usikker på hva du mener, bare la dem vite at du verdsetter sine råd og spør om de ville være villig til å dele noen av sine kunnskaper med deg.


Det verste som kan de si er ingen.


Hvis dette ikke virker, kan du alltid søke etter profesjonell veilede programmer i din by, industri eller yrke. Du kan finne en profesjonell organisasjon som er knyttet til din bransje eller yrke som kan minst henvise deg i riktig retning av et egnet program.

No comments:

Post a Comment