Wednesday, November 16, 2011

Kan en Microbusiness hjelper deg å nyte en bedre pensjonisttilværelse?

Ikke å ha nok penger for en behagelig pensjonisttilværelse topper listen for økonomiske bekymringer blant aldring amerikanere, ifølge en fersk gallupundersøkelse. Det enn selv folkeslag bekymringer om å ha en alvorlig sykdom eller ulykkestilfelle.


Med statistikk viser at amerikanerne kan forvente å leve 20 eller flere år etter å ha nådd pensjonsalder og våre lang levetid fortsetter å tommers oppover, kan denne frykten være vel etablert.


Tre ut av 10 amerikanske arbeidstakere har ikke lagret i det hele tatt for pensjonister, og blant dem mange lagret ikke nok, i henhold til en annen studie. Studien viste at tre av 10 arbeidstakere alder 55 eller eldre har lagret mindre enn $25.000.


Mange av oss planlegger å jobbe forbi den normale pensjonsalderen. Men på denne frekvensen, kan vi ikke har et valg. Noen av oss i Baby Boom-generasjon kan forvente å arbeide utover alder 65, om vi vil eller ikke.


Det er et alternativ til å måtte heltidsarbeid før vi er i rullestol. Det er også et smart valg som vi komme forbi alderen 50 og vil avta litt, men fortsatt opphold aktiv og stimulert. Og det er å gradvis gjøre overgangen fra arbeider på heltid som en ansatt til å være i virksomhet for oss selv på en kontrakt eller per-prosjektet grunnlaget. Ved å planlegge fremover, kan du gradvis gjøre jobbferdigheter til en "microbusiness" mens du fremdeles er ansatt.


Hvis du har jobbet i en bestemt bransje for 10, er 15 eller flere år, du ideelt egnet for denne typen overgang. Du kan sette opp et hjemmekontor i et ekstra soverom hjemmet ditt, få utstyr du trenger, og gradvis etablere bedriften.


Når tid kommer, og du vil få endre, kan du gjøre det på egne premisser – ofte ved å forhandle frem en kontrakt med din eksisterende arbeidsgivere for 50 prosent av din tid. Det finnes andre måter å gjøre endringen, som forhandler med din arbeidsgiver for en redusert arbeidsuke eller jobber hjemmefra som en "teleworker" for et par dager i uken.


Andre har fortsatt begynt deres privat praksis ved moonlighting – gjør noen prosjekter for andre klienter på side om natten eller i helger i året ledet opp til sin avgang, og på den måten å bygge opp et klientell. Forutsatt at slikt arbeid ikke er forbudt ved din heltidskontor Ansettelseskontrakt, er det en annen smart måte å komme i gang.


Nyt friheten


Å være din egen sjef betyr kommer du til å velge hvor hardt du jobber og hvor mye du er kompensert. Hvis du ønsker å tjene ekstra penger for en kommende tur eller kjøp, kan du arbeide noen ekstra timer per uke eller ta et ekstra prosjekt. Hvis du vil ta fire uker av og besøke venner i Florida, bare planlegge, holde klientene informert, og off you go.


Kanskje det er derfor folk over 50 er mye mer sannsynlig å være selvstendig næringsdrivende, ifølge en studie på oppdrag av den amerikanske foreningen av pensjonert personer (AARP). Studien viste at 16 prosent av personer over 50 var selvstendig næringsdrivende, sammenlignet med 10 prosent av arbeidsstokken generelt. Pluss en tredjedel av selvstendig næringsdrivende eldre ble første gang gründere som begynte sin virksomhet etter å slå 50 og tilbringe mange år jobbet for andre mennesker.


Å være i virksomheten for deg selv... spesielt etter en levetid for å være en ansatt for en større organisasjon... er den neste beste tingen til å bli økonomisk uavhengig mens du fortsatt tjener til livets opphold.


Du kan skalere tilbake din arbeidstimer per uke å lette avgang. Eller arbeider i serieopptak med aktivitet for å tjene ekstra penger på spesielle kjøp eller reise. Og den beste del er... det ofte føler selv ikke at "arbeid" lenger.

No comments:

Post a Comment