Sunday, May 12, 2013

Lurer du på hvorfor en ansettende selskapet ønsker å sjekke din bakgrunn?

Over 90% av selskapene kjøre noen type bakgrunn sjekk på deres jobbsøkere. Pre-sysselsetting screening kan være dyrt og tidkrevende, men de fleste selskaper som føler det er en viktig del av ansettelsesprosessen.


Her er topp fem grunner til hvorfor et selskap vil ta en god titt på deg før du gjør en ansetter avgjørelse:


1. Svindel-det er anslått at over halvparten av alle jobbsøkere ligge på sine igjen og jobbsøknader hvert år. Utdanning fører listen, med over en halv million mennesker i USA som feilaktig hevder å ha høyskole grader. Mange mennesker forbedre deres stillingstitler, strekke datoer å dekke sysselsetting hullene og oppfinne selv arbeidsgivere. Ved å kjøre en fullstendig bakgrunnssjekk, kan et selskap raskt kontrollere om en søker er å fortelle sannheten.


Veritas spurte CFO Kenneth Lonchar å trekke seg etter oppdagelsen at hans krav på en MBA fra Stanford University var falske. George O'Leary, ansatt som Notre Dame hodet fotballtrener, mistet jobben, da det ble avslørt at hans CV inneholdt løgner.


2. Kriminell aktivitet-ingen selskapet ønsker å ansette en person som vil bringe kriminalitet i arbeidslivet. Noen to millioner amerikanere er ofre for arbeidsplassen vold hvert år. Mange bedrifter ansikt tyveri, underslag og narkotika bruk av ansatte med jevne mellomrom. I tillegg har terrorangrepene 9/11 forårsaket mange arbeidsgivere å ta en mer forsiktig titt på deres ansetter.


En komplett bakgrunnssjekk vil vanligvis la et selskap som vet om en asylsøker har et kriminelt rulleblad. Ikke alle mennesker med kriminelle postene er å ansette risiko, men pre-sysselsetting screening kan arbeidsgiver å ta en ansetter avgjørelse.


3. Uaktsom utleie søksmål-et selskap kan holdes ansvarlig for handlingene til sine ansatte hvis den svikter å gjennomføre en bakgrunnssjekk før ansette noen. Søksmål for uaktsom ansette er en av de raskest voksende områdene av søksmål. Bransjeeksperter si at arbeidsgivere miste nesten 80% av disse tilfellene.


Søker å beskytte seg mot multimillion dollar juryen dommer og enorme juridiske honorarer, selskaper er nå svært forsiktige om som dem leie. De vet at en dårlig ansetter avgjørelse kan dramatisk skade en selskapets økonomi og omdømme.


4. Rekruttering bekostning-å finne kvalifiserte søkere for en jobb koster tid og penger. Ledere som er på utkikk etter nye medarbeidere må bruke sin dyrebare tid utvikler og plassere annonser, sortering gjennom CVer og intervjue søkere. Etter en lang rekrutteringsprosessen ønsker et selskap å være sikker på at de har valgt rett søkeren. De ønsker ikke å gjenta prosessen på nytt.


5. Føderale og statlige lover-bakgrunnssjekker kreves for mange statlige og føderale jobber. For eksempel, må de fleste stater kjøre en kriminell bakgrunnssjekk på alle som arbeider med eldre, funksjonshemmede eller med barn. Mange føderale jobber krever en omfattende etterforskning for de som prøver å få sikkerhetsklarering.


Uansett årsak, er sjansene gode for at en ansettende selskapet vil ønske å se inn i din fortid. Det beste du kan gjøre er å være forberedt når det skjer.

No comments:

Post a Comment