Wednesday, May 30, 2012

Hvordan velge en terapeut

Velge en terapeut er en rite av passasjen for mange. Det er en erklæring om at du trenger støtte fra en profesjonell for et problem som en ikke kan løse gjennom ressurser for hånden. I enklere termer betyr det betaler noen for sin kompetanse til å løse et problem du har. Og terapeuter er tilgjengelige til deres kundens behov i mange områder av livet. Den vanligste typen terapeut er en psykoterapeut, noen med en avansert grad og lisensiert i deres tilstand for å hjelpe enkeltpersoner med å bedre deres mentale og emosjonelle helse. Disse terapeuter kan ha spesialiteter i sorg terapi, familieterapi, gruppe terapi eller par terapi - men prinsipper og opplæring er de samme, og sluttresultatet er å gi folk mer kontroll gjennom å ha en bedre forståelse av deres liv og omstendigheter. Disse type terapeuter hjelpe med akutte problemer som ekteskap nummer eller død av en nær person, men også møte med folk over lengre sikt å hjelpe med problemer som angst, depresjon, selvtillit eller vanskelige forholdet forhold.


Et yrke som har blitt populært det siste tiåret, er at av massasjeterapeut. Som folk har blitt mer attuned til selvforvaltning og ta vare på kroppen, har Massasjeterapeuter vokst i etterspørselen. Dette er en krevende jobb fysisk, men en som nurtures mange Massasjeterapeuter åndelig og relationally. Og så lenge samfunnsmessig etterspørselen etter en forbedret livskvalitet fortsetter, Massasjeterapeuter vil spille en rolle i dette. Som vil fysiske og arbeidsrelaterte terapeuter. Også kjent som PTs og OTs, disse profesjonelle har en interesse i å gjenopprette fysiske helse til enkeltpersoner som har gjennomgått kirurgi eller lidd en ulykke.


Al av disse terapeuter spille en betydelig rolle i å forbedre livskvaliteten for andre og utlede stor verdi fra å hjelpe, enten dette er gjennom mentale, følelsesmessige eller fysiske midler.

Tuesday, May 29, 2012

Praksis av terapi yrke

Terapi er et yrke som har økt oppmerksomhet om befolkningen generelt, som vi har blitt en kultur mer fokusert på selvforvaltning og ta vare på vår kropp, sinn og sjel mer konsekvent. Det er mange yrker som faller inn under tittelen på terapi. Den vanligste er at av psykoterapi som omfatter sorg terapi, gruppe terapi, par terapi, kognitiv terapi og familieterapi. Enkeltpersoner som tilbyr tjenester i denne typen terapi vanligvis er rådgivere, sosialarbeidere eller psykologer med graduate grader. Det har hovedfokus på å hjelpe enkeltpersoner, par og grupper forbedre deres livskvalitet gjennom få en bedre forståelse for sin følelsesmessige og mentale helse. Vanligvis klienter besøke med disse profesjonelle på ukentlig basis og oppfyller kanskje for en kortsiktig løse umiddelbart behov eller over en lengre periode av tid til å bli dypere spørsmål å begrense noens glede av livet. Spille terapi er en variant av psykoterapi som fokuserer på å arbeide med barn eller personer med følelsesmessige traumer. Ved hjelp av spill teknikker, terapeuten har som mål å bidra til å løse hva problemet kan holde personen som fast. Her teknikker inkludere handle, tegning, tankevekkende provoserte spill, tar bilder, fortellinger og å kombinere ulike elementer som historier og tegning. Hensikten er å bruke disse metodene som en metafor for hjelpe barnet med å oppdage en sannhet eller forståelse om seg selv.


Massasjeterapi og fysioterapi er andre yrker som er mer fokusert på fysiske helsen til de som søker proaktiv eller reparative helse, henholdsvis. Massasjeterapi utføres vanligvis på en ukentlig basis - eller sporadisk hvis i et resort, salon eller spa-område. Fysioterapi er en gjenoppretting healing yrke, vanligvis tilknyttet et sykehus eller poliklinisk klinikken. Økt bevegelse, bevegelighet og en nedgang i smerte er typisk målene for noen søker fysioterapi.


Ved hjelp av ulike typer terapi, kan enkeltpersoner øke livskvaliteten følelsesmessig, mentalt og fysisk.

Monday, May 28, 2012

Eksempel CVer

Deg noen lurer på hvorfor gjenoppta tjenester legge gratis gjenoppta smakebiter på sine nettsteder for gjenoppta tjenesten klienter å vise? Hva tilbyr eksempel CVer? Det er et pågående argument blant profesjonell CV skribenter som postering eksempel CVer på nettsteder er beslektet til å gi bort deres arbeid. Sant, noen besøkende til områder rive av eksempel CVer de finner det å bruke i sin egen jobb søk. Dessverre for dem forstår disse personene ikke de gjør seg selv en bjørnetjeneste.


Hvis en besøkende liker en eksempel-CV, er det vanligvis ikke innhold som tiltrekker seg, men heller skrive stil, tilnærming til innholdet, og strategi som ligger bak skriveprosessen. Eksempel CVer er vanligvis valgt av profesjonell CV-skribent som fantastisk eksempler på tilnærming og strategi, ikke for yrker eller bakgrunn av CV-eieren.


Jeg hadde en kunde som har sendt en gamle CV til meg som en del av prosessen med å utvikle sin nye CV. Den første siden var vanligvis self-written, men den andre siden diverged betraktelig – ikke bare var hele sin karriere bakgrunnen annerledes (han gikk fra nettverksspesialist på til en Lawson programmerer), men hele tilnærming var annerledes. Da jeg spurte ham om det, uttalt han "oh, som var en eksempel-CV som jeg fant på et område. Jeg kan ikke huske hvilken som." Jeg bemerket at det var et helt annet felt enn hans og hans svar var at han bare likte tilnærming og stil for eksempel CV-delen.


Uten hans realisere, hadde han "snatched" en del av en eksempel-CV som jeg hadde skrevet flere år tidligere, og var postet som en eksempel-CV på Rezamaze.com. For å unngå pinlig ham, jeg peke ikke det ut, men jeg trodde det var en god illustrasjon av formålet med eksemplet CVer. Formålet med en eksempel-CV er å demonstrere hvordan profesjonell CV-forfatter kan ta en jobb-søkere bakgrunnen og lage et dokument som griper oppmerksomheten, fremmer klientens kvalifikasjoner og prosjekter en profesjonell bilde som vil få intervjuet.


Eksempel CVer er ikke bare postet på nettsteder, men det er en mengde CV bøker på markedet som viser utvalg reaktiveres fra ulike yrker og skrevet av ulike forfattere som profesjonell. Mye av vårt arbeid her er på GetInterviews.com publisert som utvalg fortsetter i disse bøkene.


Hvis du finner en eksempel-CV på vårt nettsted som appellerer til deg, gir oss en samtale. Vi vil gjerne diskutere hvordan vi kan lage en profesjonell CV for deg som vil fremme din karriere, slik at du kan få intervjuet!

Sunday, May 27, 2012

CVer 101

Hva gjør en executive CV "executive"? Er det formatet? Er det innholdet? Eller er det personlige markedsføringsstrategi? CVer er forskjellige i alle disse områdene. CVer, rettes mot en hiring agent som søker mer enn vanlig jobb-søkere kvalifikasjoner. Executive bak CVen må oppfylle bestemte ledelse og visjonære kvalifikasjoner som overskrider vanlige prestasjon-baserte CVen. CVer må vise suksess i ledelse i siste posisjoner, i tillegg til disposisjon suksess strategier som kan eller overføres til neste arbeidsgiver. Dokumentet som er executive CVen bringer sammen alle disse finere punkter i et svært utformet dokument.


CVer vi produserer her på GetInterviews.com ikke bare presentere et utseende for øverste nivå ved første øyekast, men også innlemme personlig branding og salg strategi som er nødvendig for å oppnå executive intervjuet. Våre CVer kommunisere ledelsen kvaliteter av våre klienter og demonstrere visjonen som våre kunder har for fremtiden – både egne og for deres mål arbeidsgivere.


CVer må presentere en "store bildet" Oversikt over executive klientens karriere banen og hvordan i hver posisjon, han eller hun har vist evnen til å ta reins og bringe organisasjonen i jevn vekst, nye markeder, utvidet tilbud eller nye retninger. Disse problemene er ganske annerledes enn mid-level eller på startnivå fortsetter som konsentrerer seg hovedsakelig om ferdigheter og konkrete ferdigheter.


For å produsere en effektiv executive CV som vil vinne intervjuer (garantert), arbeider vi med våre kunder å få en nær forståelse av deres lederstil, sine mål og hva de føler er salg poeng i sin karriere. Vi deretter utforme en kommunikasjonsstrategi for å bruke i CVen som vil få hiring agent å kontakte klienten for et intervju. En CV ikke bare må skildre på direktøren yrkeserfaring, men må også kommunisere et ønske om å lykkes og en inngående kunnskap av industrien.


Mens mange jobbsøkere tilfreds med å skrive sine egne CVer, vellykket executive forstår verdien av å investere i god markedsføring – og markedsføring er hva executive CVen gjør! De fleste ledere ikke har tid eller tilbøyelighet til å forsøke slike en strategisk forretningskommunikasjon som en executive CV, og derfor "sette" den til profesjonelle karriere markedsføring firmaer som vårt. En nylig undersøkelse av en velkjent executive plassering firmaet fant at 86% av ledere som gjør mer enn $100.000 i året, engasjere yrkeskarriere markedsføring firmaer som GetInterviews.com å utvikle deres CVer.


Er du klar til å gjøre at investering i din karriere suksess? I så fall kontakt oss i dag. Vi garanterer intervjuer innen 30 dager, eller vi vil skrive om din executive CV uten ekstra kostnader!

Saturday, May 26, 2012

Skrive-følgebrev som Sizzle

Noe som sendes til en beslutningstaker bør selge deg, ikke bare tilstanden fakta. Når du utfører en Jobbsøk, er følgebrev og CV i en stabel for beslutningstaker å gjennomgå, én etter én, sammen med et stort antall andre dokumenter som er sendt av andre håpefulle. Oddsen at dokumentet er de aller første som på bunken er om en zillion til en! Dette betyr at beslutningstaker har sannsynligvis lese x antall følgebrev (og CVer) før ditt sett med dokumenter. Med dette i tankene anbefaler jeg aldri du starter følgebrev med setningen brukes i så mange andre bokstaver:


"I henhold til din siste reklame i New York Times etter plasseringen av Staff revisor, er jeg sette min CV for korrektur."


B-O-R-I-N-G! Pluss lese beslutningstaker sannsynligvis bare denne setning for samme (eller lignende) om fem dusin ganger. Husk, du vil FANGE den beslutning maker's oppmerksomheten og selge deg selv til dem.


Siden følgebrev er utformet for å markedsføre du potensielle arbeidsgivere, ikke staten det åpenbare. Hvis følgebrev ikke skape en følelse av spenning og friste leseren, er det en sløsing med tid til å skrive det, og en sløsing med tid for leseren å lese den.


Holde oversikt over hvor mange ganger du bruke ordene og / "Jeg" eller "min". Når du har skrevet brevet, ta en penn og sirkel alle er jeg og min er i brevet: mer enn fem? Tid til å skrive noen av setninger.


Her er en illustrasjon på hvordan du gjør det: i stedet for å skrive "jeg leter etter en mulighet for fremgang med en ny arbeidsgiver. Min bakgrunn er i selge i detalj ledelse og jeg føler meg godt kvalifiserte for Butikksjef posisjon med din bedrift"du kan skrive,"en bakgrunn i selge i detalj ledelse og påvist posten for å oppnå resultater som en Butikksjef er viktige elementer i kvalifiserte meg for vurdering som en del av gruppen."


Huske formålet med følgebrev: utheve din bakgrunn i riktig lys, selge dine ferdigheter, og viser potensielle arbeidsgiver om du er verdig en intervju. Forklarer hva du vil i hele brevet fortelle ikke leseren FORDELEN med hva du kan tilby, som er viktig for deg å lykkes.


En av teknikkene jeg liker å bruke i følgebrev er å trekke ut de øverste 4 eller 5 prestasjonene og nevne dem i punkt-skjemaet med bokstaven. Det fungerer som et flott fokuspunkt for leserens øyne og trekker oppmerksomheten deres umiddelbart til dine styrker. Her er et lite utvalg i hva ville selvsagt være en lengre følgebrev:


...Anerkjent som en topp-utøver og dedikert profesjonell, min opptegnelse av prestasjoner inkluderer: · Genererer en 58% økning i ny virksomhet under var ansatt som Manager for regionale annonsering · Økt klient media dekning 50%, og å utvikle partnerskap med tidligere usikret Mediakontakter


Det er mange måter å si ting, men som du kan se, noen ord har en sterkere innvirkning på lesere enn andre. I følgebrev, e-CVer, og tradisjonelle CVer, kan du endre leserens oppfatning i hjertet av å erstatte forskjellige ord eller uttrykk for mer tradisjonelle (og utdatert) verbiage. Hvis du vil se disposisjonen nedenfor:


MILDT VERBIAGE


Sette opp hele avdelingen fra grunnen av
Arbeidet tett sammen med avdelingslederne
Bidro til å produsere $3 millioner i salg
Hjalp nyansatte
Inngående kjennskap til kapitalmarkedene og corporate finance
Assistert markedsavdelingen i strategier og bud
Reduserte utgifter med 10 %


AGGRESSIV VERBIAGE


Etablerte avdeling fra begynnelse gjennom vellykket operasjon
Fostered relasjoner med avdelingslederne
Instrumental i å generere $3 millioner i salg
Hjulpen nyansatte
Ekspertise i kapitalmarkedene og corporate finance
Deltatt aktivt i formulere markedsføringsstrategier
Slashed (eller utklipte) utgifter med 10 %


Kort sagt, gjør aggressiv skrive du SIZZLE, mens passiv skrive forteller din "historie". Husk at målet er du mer effektivt marked selv, ikke til å forfatte sysselsetting-biografi.

Friday, May 25, 2012

Aggressivt skrevet CVer

Når du skriver CVer, er det viktig å huske hvem det er du prøver å glede-(er det du eller hiring myndighet?) I denne artikkelen vil jeg presentere mine ideer om hva som gjør opp virkelig aggressiv dokumenter, basert på mine mange år i bransjen, og min karriere i å eie og behandle en vellykket CV-skriving og markedsføring firmaet for karriere.

Som leser din CV?

Gjør ingen feil om det, aggressiv dokumenter er nødvendig for å lykkes i dagens konkurransepregede jobbsøk. Men først, noen historie. La oss undersøke noen av de "hiring myndighetene". Før min karriere i CV-skriving, industri, tilbrakte jeg mange år som en executive rekrutterer, å plassere i midten og senior nivå ledere i toppen bedrifter. Til slutt, klart jeg at firmaet, som ansatt 24 rekruttererne arbeider 10 "skrivebord". Et "skrivebord" er en spesialitet: Finans, banktjenester, engineering, information systems, juridiske, er kjent som "skrivebord" og hver rekrutterer (eller team av rekruttererne) som er spesialisert i å plassere øvre ledere og overordnede i et valgt felt.

Jeg ikke lenger å plassere kandidater og vie min energi til CVer og karriere markedsføring industrien som helhet, og mitt eget firma spesielt. Men jeg fortsatt har mange forbindelser med rekruttererne, har respekt for de virkelig store som og distaste for alle-også-ofte dårlige seg!

Jeg tror det er viktig å huske at disse dager, folk i overgang til karriere er drevet å utforske mange metoder i deres jobbsøk. I siste, det var mye enklere å se etter en jobb - enkeltpersoner bare lese annonser, kalt telefonnummer oppført og chattet med personen over telefonen, sette opp et personlig intervju for neste dag. Hva et blunk!

Disse dager, men er jobbsøk mye mer komplisert. Konkurranse for sysselsetting har aldri vært større. Hele prosessen er ofte trekkes ut, depersonalized og hardt, hardt, hardt! CVer er ikke lenger bare bedt om, er de KREVDE. I virkeligheten er de en forutsetning for en Jobbsøk.

Mitt poeng er at du må huske hva formålet med CVens faktisk er og skrive tilsvarende. Dynamikken i dette feltet, er veldig spennende, men også veldig ustabil. Buzz ord er alltid i endring. Selskaper, for eksempel var på én legging avspasering, deretter nedbemanning... rightsizing... omorganisere og nå reengineering. Whew!

Rekruttererne, selskapet ansette ledere og fagfolk menneskelige ressurser er alle komponenter i søket arbeid, og det er CVS jobb å lande intervjuer.

Jeg snakker rutinemessig med profesjonell rekruttererne, hr fagfolk og lederne som ansetter å få sine reaksjoner og meninger å gjenoppta stiler, formater, innholdet og verbiage. Huske at CVer er faktisk markedsføring stykker som er utformet for å selge deg til potensielle arbeidsgivere, er aggressiv CVer ikke bare en oversikt over din arbeidserfaring eller din biografi (livet på papir).

Hva gjør en "Vinnende" CV?

Her er noen av mine metoder og forslag for å skrive aggressiv CVer, basert på min egen erfaring som en rekrutterer, min interaksjon med å ansette personell og sysselsetting spesialister og meg klientene suksessraten i å skaffe intervjuer innen 30 dager.

Vellykket CVer som trenger å selge deg utover dine kolleger, og de skaper en følelse av haster for leseren å plukke opp telefonen og ring (eller e-) du vil ordne et intervju. Ellers alternativet er leseren skanner CVen, mener, "Ja, denne personen har en god bakgrunn," og deretter flytter du å skanne neste CVen, pitching din CV i gamle "sirkulær fil."

Så la oss undersøke noen måter å skrive aggressiv, up-to-the-minute CVer som virkelig SELGER du.

MÅLSETTINGER

Det er mange meninger om om ikke å bruke en målsetting, eller bare hvordan du gjør dette, hvis ett er brukt. Den eneste "gitt" om bruk av en målsetting, er definitivt ikke å bruke en på senior nivå CVer. En CEO, CFO, COO eller andre executive gjenoppta faktisk ser ut/leseoperasjoner dum når det brukes en målsetting. Men for kandidaten mid-level eller på startnivå, et mål kan være nyttig. Her er noen måter å innlemme konseptet i en CV... for en svært målrettet klient som vet nøyaktig hva han/hun ønsker:

KJØPEREN...INNKJØPSSJEF...ANSKAFFELSER-AGENT

eller for noen søker å forbli i sin karriere mønster: OPPLEVD kostnader REVISOR søker en stilling med en progressiv organisasjon som vil utnytte en vellykket karriere å møte/overstiger målene til firmaet.

eller, for en kunde som har flere felt hun/han vil forfølge: resultatorientert manager søker en posisjon med fremgang muligheter; interessante områder detaljhandel, elektronikk-og kommunikasjonsteknologi.

eller, hvis noen ønsker å endre karrierer: AGGRESSIV person søker en karriere i salg ved å benytte sterk mellommenneskelige ferdigheter å trenge gjennom untapped markeder og bygge en lojal klient base.

Hva du ser i de ovennevnte tilfellene er hva er understreket i målet: FORDELEN selskapet vil motta hvis de ansette kandidaten. Det ikke er oppgitt, er det du ønsker. Selskaper bryr seg ikke hva du vil - de vil vite hva du kan gjøre for dem.

En feil i å skrive mål, er at de noen ganger bare si det samme som at 78 + andre fortsetter sitter på hiring myndighets desk tilstand: søker en utfordrende posisjon som vil utnytte mine ferdigheter i redigering, korrekturlesing and copy writing.

Oh, som er spennende... gjør du bare ønsker å hoppe til telefonen og gi vedkommende en samtale, ikke sant? Sier at personen er søker en utfordrende posisjon er latterlig. Ville du noen gang staten at du er ute etter en kjedelig posisjon? Selvfølgelig ikke - er så ikke staten den åpenbare - det en cliché.

REFERANSER SOM TILBYS PÅ FORESPØRSEL

Ved hjelp av denne setningen på slutten av CVen er forhistoriske. Det er en gitt (snakk om en cliché!), og moderne CVer utelate dette. Bedre tilnærming er å generere en forberedt Professional referanse ark som du kan ta med deg på intervjuer og lar med intervjuer, når du bes om referanser.

ANSVARLIG

Dette ordet er ofte så over-brukes i en CV, at på GetInterviews.com, vi aldri bruker den. Rekruttererne ansatt på retainer bare Søk etter bedrifter har fortalt meg at ordet "ansvarlig" betyr mid-management og under, ikke ledernivå kandidater. Personlig tror jeg at ordet "ansvarlig" er faktisk ubrukelig i en CV. I stedet for å skrive, "ansvarlig for alle avdelinger funksjoner inkludert kontoer betales/fordringer, lønn og fakturering..." Jeg vil foreslå å bruke en handling word som best viser hva personen faktisk gjør - for eksempel, "Utføre alle avdelinger funksjoner, inkludert..." eller "Overvåke alle avdelinger funksjoner, inkludert..." eller "Se gjennom alle avdelinger funksjoner, inkludert..." Se hva jeg mener? "Ansvarlig" ikke egentlig si noe, det ikke gir en klar indikasjon på hva du faktisk gjør. Du utføre funksjoner eller henvise dem? "Ansvarlig" er for vag til å si som.

MIN, MIN, DETTE, JEG

Ved hjelp av ord som dette i CVen angir du skriver i en fortellende stemme, som om du har en faktisk samtalen, en dialog med leseren. Dette er ikke tilfelle: du presenterer dine prestasjoner, ferdigheter og legitimasjon for en potensiell arbeidsgiver. Mitt forslag ville være å holde CVen mer forretningsmessig og mer profesjonelt. I beskrivelser, ordet "a" kan være substituert for ordet "dette", som i: "Forfremmet til en $30 millioner avdeling av en internasjonal widget-produsenten for å utvide salg i untapped markeder" i motsetning til "Forfremmet til $30 millioner divisjonen...."

OGSÅ

Jeg har sett dette ordet brukt om daglige funksjoner: "kontroll og administrere årlige budsjetter totalt $12 millioner. Også, grensesnitt med leverandører kan forhandle mer fordelaktige vilkår og få høyere fortjeneste." Igjen, den "også" er et ord i dialog, og det er helt unødvendig. Skriftlig CVer, er det best å gjøre min kreative skrive professor kalt "stramt skrive." Det vil si å eliminere så mange "an, s, også er, en," etc., som mulig. De vanligvis er ikke nødvendig og kan klippe fra CVen uten tap av betydning.

TALL

I motsetning til reglene for grammatikk, med unntak av akademiske CVer, er det best å bruke tall i en CV i stedet for å stave ut nummeret, selv når det er 10 eller under. Jeg vet at grammatisk, vi lærte å spell ut tall som tre, fem, sju, etc., og skrive 12, 14, 16, osv. Den numeriske versjonen, men hopper av en side, mens versjonen som stavet ut ofte blir tapt. Fordi CVer er ofte bare skannet av leseren 15-20 sekunder, faktisk bruk av tall hjelper å fange den lesernes oppmerksomhet - de trekkes til tallene, noe som betyr at de bruker mer tid ser på og lese din CV - og det er bra! Jeg gjorde en referanse over til akademiske CVer, fordi lærere, principals og superintendents som er svært følsomme for grammatiske regler, selv i CVer. Det er best å stave ut et tall under 10 for disse typer CVer. Jeg ville aldri anbefale, men at det brukes ord "prosent" eller "dollar" ("30 prosent" eller "12 million dollar")-i stedet bruke symbolet, som i 30% eller $12 millioner.

UTDANNING VS. ERFARING

Det er viktig å vite når du skal markere et utdanning vs. erfaring. Med bestemte felt (undervisning, for eksempel), er generell preferanse til å innlede CVen med klientens legitimasjon og pedagogisk bakgrunn, selv om de har betydelig erfaring. Siste college grads bør også ha sin utdanning først, som det vanligvis er deres største bedrift. Imidlertid ansatt noen som returnerte til college (deltid netter, for eksempel), mens du samtidig hele tiden siste 9 år som et reisebyrå, skal ha sine gjenoppta innlede med sine erfaringer, og fremheve ikke de bare oppnådd sine Bachelors grad. De er ikke på startnivå kandidater - deres erfaring er mer avgjørende til et selskap enn sin utdanning. Husk at alle CVer ikke har til å innlede med klientens utdanning.

SISTE / NÅVÆRENDE ANSPENT

Skrive i dag anspent er alltid mer aggressiv enn å skrive i fortiden spent. Verb i fortid er i en passiv stemme, så hver gang det er mulig, skrive i dag anspent. Selvfølgelig, hvis du er fortsatt ansatt, gjeldende jobb oppføringen er skrevet i dag anspent (administrere, direkte, overvåke, kontrollere, etc).

BILDER

Med mindre du er en skuespiller eller modell, inneholde ikke et bilde av deg selv under noen omstendigheter. Selskaper i disse dager er så bekymret EEO søksmål, diskriminerende tilfeller og lignende, som på beste, de vil umiddelbart kaste ut bildet, eller i verste fall, muligens kaste bort hele CVen, spesielt hvis bildet skrives inn i CVen. Jeg kan garantere du rekruttere bedrifter er svært sensitive til dette, også.

GRAFIKK

Være forsiktig ikke for å gjøre din CVer "for søt". Husk, selskaper ser deg som en investering - de bruker x beløpet av dollar skaffer du (lønn), og ønsker å se en avkastning på sine investeringer. Det er en virksomhet forhandling. Hvis CVen vises for "dekorative" eller distraherende grunn av søt utklippsbilder eller altfor dekorativ papir, du kan bli avvist, og kastet CVen.

PERSONOPPLYSNINGER

Ekteskapelig status, dato for fødsel, helse, hobbyer, osv, er ikke relevante på en CV i disse dager.

Husk, du ikke er skrive biografi, du er markedsføring deg selv på papir: Hvorfor har arbeidsgiver ønsker å ansette du over alle andre, spesielt når det er 91 + reaktiveres fra like kvalifiserte kandidater som sitter på at beslutning maker's skrivebord? Besvare det spørsmålet i CVen, og du har skrevet en tett, solid, resultatorientert CV... i kort, en vinnende, aggressiv CV og slags CV som er avgjørende for dagens jobbsøk- og som av neste årtusenet.

Thursday, May 24, 2012

Berører Telecommuting

Jeg har spennende nyheter Hvis du ønsker å bli hjemme med din dyrebare babyer, men fortsatt trenger en ukentlige lønnsslipp. Hvis du tror du ikke kan gjøre begge deler, er jeg her for å fortelle deg at du kan! Den offisielle ord for hva jeg snakker om det "Telecommuting", men det er også kjent som et arbeide hjemme jobb.


Hvis du er ny til konseptet lar meg fortelle deg en rask oversikt over betydningen. I utgangspunktet er en telecommuting jobb mye som en jobb utenfor hjemmet. Du arbeider for en arbeidsgiver, du har tilordnet plikter, du ofte gjøre en timepris, mottar en lønnsslipp og gjøre alt dette hjemmefra.


Forskjellene fra utenfor hjemmet til inni er at du ofte ikke mottar alle typer fordel som du ville utenfor hjemmet. For eksempel, vil ikke du motta helse forsikring, betalt ferie, betalt sykefravær eller ferie. Du mottar fordelen er luksusen av arbeider inne din hjem og være med barna.


Første skritt for å bryte inn i dette feltet


Hvis telecommuting gjør interesse er du det noen grunnleggende ting du trenger å vite for å komme i gang. Du må først, vet hvor du finner de legitime arbeidsplasser. Internett er fylt med svindel, og det er viktig at du vet hvor du finner de legitime arbeidsplasser. Følgende er bare noen av de store ressursene på Internett som gir mange legitime ledige stillinger.


GRATIS NETTSTEDER:


www.WAHM.com


www.Craiglist.org


www.ABYZNewslinks.com


www.Workaholics4hire.com


GRATIS NYHETSBREV:


www.TelecommutingAnswerLady.com (som er mine ukentlige nyhetsbrev)


www.Workoptions.com


www.HomeJobStop.com


Betalt medlemskap nettsteder


Du absolutt trenger ikke å betale for å få tilgang til legitime jobb kundeemner, men det er to nettsteder som er legitime og tilbyr mange kundeemner, og de er:


www.HomeJobStop.com


www.teleworkrecruiting.com


Hva jobber og betaler du kan forvente


Jeg er ofte spurt hva typer jobber er tilgjengelige og hva man kan gjøre hjemme. Først, jeg er glade for å si at det finnes like mange typer stillinger for luften eller via telekommunikasjon som de som jobber utenfor hjemmet. Alt fra kundeservice til salg til markedsføring til dataregistrering til medisinsk transkripsjonstjenester og mye mer!


Lønnstypen skal variere fra posisjonen til posisjon, men gjennomsnittlig lønn synes å rekkevidde fra $8.00-$ 14.00 en time. Det finnes unntak for dette, og det vil ærlig avhenge av din erfaring i et bestemt felt og hva selskapet du komme inn. Og det er sjansene for å flytte oppover i mange telecommuting selskaper så hold det i tankene også.


Les dette før du bruker


Det er så viktig at du realisere å få en jobb i hjemmet er ikke lett, og vil ta tid. Ikke bare det, men konkurrentene vil være tøff, og du trenger å stå over resten. Å være profesjonell med følgebrevet og CVen og eventuelle oppfølging er nøkkelen.


Kontroller at du Stavekontroll en maniac og skreddersy hver følgebrev og fortsetter til den bestemte jobben du bruker.


Jeg vil anbefale du har en profesjonell CV skribent lage en vinnende følgebrev og CV for deg. Du kan finne en rimelig og kreative CV skribent på www.resumeasap.com.


Og i en endelig notat med dette emnet, må du huske å alltid være profesjonelle i all korrespondanse. Hvis du ikke får en jobb som du brukte for ikke e-post arbeidsgiver angrily fordi du ikke mottok posisjonen. Jeg har mottatt denne stor tip fra en arbeidsgiver om dette emnet. Og tro det eller ei, dette skjer alt for ofte.


"Ikke brenne broer. Når du mottar et brev som sa du ikke fikk jobben, sende en høflig svar som ber at informasjonen holdes på fil og uttrykke din interesse i blir vurdert for fremtidige åpninger. Det er ingenting å være fått etter voicing noen sinne eller harme på ikke å bli valgt. "


Linda Stacey


Hva utstyr som er nødvendig


Akkurat som arbeider utenfor hjemmet må visse ting å gjøre jobben. Du må ofte alle eller noen av følgende:


Hjemmekontor


Datamaskinen


Skriveren


Høyhastighets Internett (i de fleste tilfeller)


2dre telefonlinjen (noen ganger)


Faksmaskin (noen ganger)


Stille miljø


Avhengig av oppgaven kan du trenger noe som jeg ikke har oversikt over. Hvis du er en transcriptionist kan du for eksempel trenger en fot pedal eller noe av at naturen. Og det er også tilfeller der du ikke trenger alt utstyret jeg nevnt. En opplagt ting må i alle tilfeller av legitime sysselsetting er en datamaskin og Internett-tilgang.


Avsluttende tanker


Vær spesielt oppmerksom på at det ofte tar mye lengre tid å finne og få telecommuting arbeid og arbeid utenfor hjemmet. Markedet er svært konkurransedyktige, og selv om det er mange flere jobber nå da noen år siden, det er også mye mer konkurranse. Så vennligst ikke tror at du vil få en jobb i morgen så det er ikke sannsynlig å skje.


Vedvarende er nøkkelen. Ikke gi opp dette skjer. Jeg tro godt at der there'sa will there'sa way. Det kan ta måneder, men når du mottar velkomsthilsen til en stor telecommuting plassering det vil være verdt det!

Wednesday, May 23, 2012

Gjenoppta Tips For teknisk Grads

Hurdles vender du dagens ny teknologi Nyutdannede er det samme som med andre næringer. En av de største hindringene for nye grads i forbereder en første gjenoppta det er gjerdet "Nei-erfaring". En hi-tech grad kan ikke ha noen formell erfaring med teknologi i en reell situasjon. Mens denne hinder er best å overlate lenge før du oppgraderer ved søker sysselsetting deltid eller heltid i teknologi eller et internship, faktum gjenstår at du kan komme ut av college med bokstavelig talt ikke praktisk erfaring i din store.


Forbereder en IT-CV der du har ingen "ekte" erfaring en karriere-målfeltet kan være en utfordring. Det er viktig når disponere CVen IT å huske på hva lederne som ansetter, vil være søker når du leser din CV. I tekniske arena er ferdigheter, utdanning og opplæring høyt på listen over elementer som lederne som ansetter skanne IT CVen.


Lisa Lowe søkt profesjonell assistanse på henne igjen, og innser at hun opplevd en betydelig problemet ved ikke å ha et internship i et teknisk felt under sitt belte før oppgradering. I tillegg, innså hun ferdigheter som hun hadde fått i Agder var litt bak hektiske etterspørselen av dagens marked og hun trengte for å oppnå ytterligere opplæring i noen av de mer moderne teknologiene. Disse lærer opp målene ble nevnt i begge ledelsen sammendrag og i den medfølgende følgebrev.


Ved å inkludere en ferdigheter-kategori i den øverste halvdelen av den første siden av henne det gjenoppta, blir Lisas CV mye mer "brukervennlig" til ledere som ansetter. Lisa var ganske sikker på at hun ikke ønsker å starte sin karriere som en programmerer, men var interessert i å arbeide med databaseteknologi. For å understreke dette, hennes databaserelaterte ferdigheter er oppført først, og en omtale av hennes preferanse ble gjort i sammendraget. Ved å fokusere på denne retningen med sin karriere, var hun også de-emphasizing sin manglende opplæring i mer moderne programmeringsspråk som Visual Basic og C.


Mange ganger, råder gjenoppta bøker nye grads å liste coursework i de store å illustrere hva jobb-søkere gjorde i skolen. Mens dette kan gi en idé om dine Akademisk bakgrunn, hjelper det ikke å gjøre du eller din IT-CV som skiller seg ut som noen som selskapet bør intervju. Det også viser ikke hvor du har assimilert og brukt formell utdanning. Et prosjekt sammendrag som beskriver hvordan du har brukt ferdighetene kan bedre betjene å skille din IT-CV fra CVer av andre fersk grads. For eksempel i Lisas CV, Project-Synopsis ble inkludert i delen utdanning i den øverste halvdelen av den første siden og gir noen "kjøttet" til hennes erfaring.


Sysselsetting loggdelen i en ny grad CV er ofte den vanskeligste delen å komponere, spesielt hvis du ikke har en internship, samarbeidende eller relaterte opplevelse under beltet. I stedet for å konsentrere seg på hva finnes ikke i erfaring, kan du prøve å konsentrere seg om hva er til stede. Se etter ferdigheter som kreves av arbeidsgivere som ikke kanskje er blitt undervist på college. Flere og flere selskaper leter etter godt avrundet ansatte som ikke bare kan gjøre de tekniske aktivitetene, men som kan arbeide med publikum, arbeide i et team og vanligvis får på en positiv måte. Fremheve dine lagånd, kommunikasjonsferdigheter og din entusiasme for å arbeide hardt.


"Vi se etter ferdigheter, men vi ser også for noen som kan komme i arbeidsmiljøet," sier Jeremy Hopwood, CEO av Tsaba nettverk (www.tsaba.com) i Franklin, Tennessee. "Hvis du har riktig innstilling til å arbeide i vårt team, vil vi gi deg med spesialisert trening vi trenger."


Lisa hadde jobbet i hele hennes college karriere i en høy-offentlig-kontakt posisjon å gi kundeservice på teknisk salg av selge i detalj programvare og maskinvare. Denne erfaringen viste at hun hadde muligheten til å fungere med folk som trengs for teknisk assistanse, eller som var i en omstridte ramme i sinnet. Hun hadde utmerket kommunikasjonsferdigheter, god forhandling ferdigheter og en sterk forståelse av forretningsdrift. Ved å bringe i henne det fortsette i forbi arbeid historie som demonstrerer positiv ferdigheter og arbeidsrutiner, er hun vist å være noen som er vant til et høyt stress arbeidsmiljø, som kan arbeide med mennesker, og som er trolig svært trainable for firmaets bestemte behov.


Hvis det er du internship eller samarbeidende læring erfaring, husk å ta med at kategori i IT gjenoppta i erfaring. Detalj project parameters, diskutere ferdigheter utøves, og disponere sammenheng med posisjon i forhold til organisasjonens overordnede operasjonen. Sørg for å markere det var oppnådd og hva betydelige bidrag ble gjort. Når du skriver innholdet i CVen, kan du skrive descriptively til dekkende arbeidet og ferdigheter som er oppnådd.


"Min praksisplasser og borettslag var min beste selger punkt med min utdannelse kommer andre," sier Robert Higgins, en sivil ingeniør med Barge, kjørekar Sumner og Cannon i Nashville, Tennessee. "Jeg hadde jobbet fulltid som en Engineering tekniker gjennom min hele college karriere, og det førte direkte til fulltidsjobb. Opplevelsen var uvurderlig."


Annen informasjon som er nyttig å ha på en hi-tech grad CV inkluderer Gjennomsnittskarakter (Hvis over 3,5-tommers), medlemskap i profesjonelle organisasjoner, stipender og utmerkelser, frivillig arbeid og civic engasjement. Informasjonen av denne typen på en IT-CV viser et godt avrundet bilde av hvilken type ansatt selskapet ville være å få.


Å utvikle en intervju-vinnende det gjenoppta kan være en utfordring. Gjør investering å markedsføre din skoleutdanning profesjonelt kan være en klok beslutning. Vi skrive det fortsetter hver dag for noen av de raskeste movers innen IT. Gi oss en samtale Hvis du føler at du er klar til å fremme din høyteknologiske karriere.

Tuesday, May 22, 2012

Seks Tips For A bedre Engineering CV

En av de mest sentrale elementene av suksess i en Jobbsøk er CVen og engineering CVen kan ofte være ett av dokumentene vanskeligere å utvikle. Engineering CVen er engineering jobben seeker markedsføring Primærdokumentet som selger produktet – kompetanse og erfaring av teknikeren. For å være effektive, må en engineering CV fange oppmerksomheten til leseren i 35-45 sekunder. En god CV for engineering vil utvide den oppmerksomheten span til over ett minutt. En vellykket CV spør leseren til å kontakte jobb-søkere. Suksessen til jobbsøk dreier i kraft, effektiviteten av det første skrittet – CVen.


Ingen vet din bakgrunn og erfaring som er bedre enn deg. De fleste ingeniører kan få grunnleggende om deres prosjekter og oppleve ned på papiret på en fornuftig måte. Hva de fleste ingeniører som skrive sine egne CVer har problemer med å lage som selger til leseren. Her er seks tips for å gjøre din engineering CV selge.


1. Velg beste organisatoriske formatet. De fleste CVer er skrevet i kronologisk format (tid i omvendt rekkefølge), men det betyr ikke at kronologisk valget er best for deg. En kombinasjon-formatet kan være best. Kombinasjon-formatet er jevnt balansert mellom ferdighet angi beskrivelse, prestasjoner og sysselsetting historie, med fordelen er at prosjekter kan være markert for større trøkk.


2. Anta at din CV skal vises på en dataskjerm, i stedet for på et stykke papir. De fleste CVer er sendt, mottatt og administreres via PC. Det betyr ikke at dokumentet må være trist og stygg, visuelt. Mange ingeniører som har bilder eller bilder av prosjektet fungerer har god suksess med å opprette en CD-ROM-portefølje av disse bildene.


3. Gjøre helt sikker på at dokumentet blir feilfritt. En feil i en CV kan ofte være morderen mellom to nært matchende kandidater. Ingeniører er ventet å bli detalj-orientert slik en feil i engineering CVen gjenspeiler dårlig på mulige fremtidige resultater.


4. Finne en balanse mellom mange ord og mangel på detaljer. Arbeidsgivere vil se detaljer om arbeidet historie og utvikling av erfaring, men de trenger ikke å vite alt. Det faktum at du var Den leder i Cub Scout-tropp er irrelevant. Holde informasjon som er viktig for målet om å oppnå et intervju.


5. Tror "ferdigheter" heller enn "jobb plikter". Hva gjorde du skiller seg ut fra mengden? Hvordan kom du opp med en måte å gjøre ting bedre, mer effektivt, eller for mindre kostnader? Hva vant utmerkelser for deg? Informasjon som dette vil være det som gjør du tiltrekke oppmerksomhet og putte din engineering CV på toppen av stakken.


6. Holde det positive. Grunn til å forlate en jobb, Tilbakeslag, mislykkede initiativer, etc., har ikke et sted på en engineering CV. Arbeidsgivere søker personer som kan bidra med, har en positiv holdning, er entusiastiske og har vellykket utført lignende jobbferdigheter i siste. Konsentrere seg om kommunikasjon disse problemene, og unngå detracting informasjon.


Husk, CVer ikke får jobb-folk få jobber. CVer få intervjuer. Mest første gang jobbintervjuer er gjennomført via telefon, i stedet for i person som de pleide å være. Kontroller at du er forberedt på at telefon når de ankommer. Og kontroller at du har en engineering CV som vil gjøre telefonen ringen!

Monday, May 21, 2012

Career Builder: Ved hjelp av jobb Boards For mer enn jobber

Hvis du er som de fleste arbeidssøkere, har du registrert din CV på stor jobbwebområde boards som Career Builder, Monster, TheLadders.com, Headhunter, osv. Men er du klar over plethora av god informasjon og jobb søk-verktøy som er tilgjengelige på disse nettstedene i tillegg til ledige stillinger?


Ta CareerBuilder.com for eksempel. Hovednavigasjon sidene på Career Builder er "Hjem", "Finne jobber", "Innlegg CVer" "Jobben varsler", "My Career Builder", "Råd og ressurser" og "Karriere messer". Mest online jobb jegere bruker vanligvis finne jobber og innlegg fortsetter sidene. Omtrent halvparten kan registrere deg for varsler for jobben. Career Builder tilbyr to inndelinger som kan være de mest verdifulle delene til jobbsøkere, men ikke alle besøkende vil lese dem. Disse inndelingene på Career Builder er "Råd og ressurser" og "Messer karriere".


Av spesiell interesse på CareerBuilder.com er du delen "Råd og ressurser". I denne delen har Career Builder ti forskjellige deler i ulike fag fra videreutdanning å gjenoppta tjenester som finansielle råd. På toppen av siden uthever Career Builder fire artikler av spesiell interesse for jobbsøkere. Disse artiklene Roter med jevne mellomrom, så besøkende bør sjekke tilbake ofte å se nye artikler og lese forbi artikler som er oppført i deres passende overskrifter ved Career Builder.


Nederst på siden Career Builder Advice er det sju ulike inndelinger som er samlinger av artikler på jobb-jakt og forretningsmuligheter utdanning som har blitt skrevet av eksperter. I karriere råd-delen nederst på siden er det et alternativ å se på ulike videoer av karriere eksperter snakker om ulike aspekter ved jobbsøk. Dette alternativet vises også på hjemmesiden for karriere byggherrer. Dette er en ny funksjon av Career Builder som faktisk lar jobb-søkere å se en kort instruksjonsvideoen om forskjellige emner.


Alle totale, karriere Builder.com har mer enn 200 artikler som dekker ulike jobb søk og sysselsetting emner på disse sidene. Career Builder har bygget en flott ressurs området hvorav mange jobbsøkere ikke dra nytte. Neste gang du besøker området, lese mer enn bare ledige stillinger. Ta tid til å lese utmerket informasjonen som Career Builder har samlet på ett sted, til nytte for deg!

Sunday, May 20, 2012

6 Faktorer av Career suksess

Hva arbeidsgivere ser etter i potensielle ansatte? Det var spørsmålet som var postet nylig på en karriere diskusjon-forum på nettet. Naturlig, for hver annen posisjon, bestemt svar på det spørsmålet ville være annerledes. Men er det noen vanlige ferdigheter som arbeidsgivere ser etter i alle ansatte, om ansatt skjer for å være en tekniker eller en fry kokk.


I-Demand ferdigheter for suksess


1. BASIC FERDIGHETER' lese, skrive og aritmetiske! Tro det eller ei, en god del av high school nyutdannede (og noen college grads) gjøre ikke lese på en åttendeplass Vurder nivå og ikke kan gjøre multiplikasjon i sitt hode. Arbeidsgivere er søker medarbeidere som kan lese vel, kan skrive coherently, og som kan beregne matematikk i et forretningsmiljø (brøker, prosenter, osv.) Legg til at moderne grunnleggende ferdigheter Tastaturkontroll ferdigheter og grunnleggende datamaskinen kunnskap muligheten til å bruke mest datastyrt verktøy (f.eks faksmaskin, grunnleggende tekstbehandlingsprogrammet, etc.) avrunder grunnleggende ferdigheter trengs for suksess for sysselsetting.


2. Personlige FERDIGHETER' kan en potensielle ansatte snakke ukorrekt? Kan han/hun svare på spørsmål av kunder på en positiv og informativ måte? Utsiktene, som kan gi god kundeservice? Mens ikke alle har en utgående salgs personlighet, kan vellykket ansatte kommunisere på en ikke-konfronterende, positiv måte med sine kolleger, gruppemedlemmer, underordnede, ledelse og kunder. Å kunne fungere med andre er en viktig ferdighet for å lykkes i alle jobber.


3. OPPNÅELSE av jobb' jobbsøk er en prosess som krever mye engasjement og oppmerksomhet styres vellykket. Det følger gamle rektor mange veteran programmerere refererer til som GIGO ' søppel inn, søppel ut. Hvis du setter elendig innsats i, vil du motta elendig resultater. Arbeidsgivere er søker medarbeidere som vet hvordan du presenterer seg selv på en positiv måte, og som viser entusiasme og kunnskap om firmaene de tilnærming. Ikke bare kandidater bli evaluert på deres ferdigheter og erfaring, men også på hvordan de nærmer seg jobbsøk. Entusiastiske kandidater med færre ferdigheter har en selv sjanse for å få jobben som kjedelig kandidater med bedre ferdigheter.


4. Jobb OVERLEVELSE' nå det er et varmt tema i denne perioden av layoffs. Hvem får ax, og som ikke er ofte et spørsmål om tall, men det er også ofte et spørsmål om ytelse. Ansatte som har konsekvent vist sin verdi, tatt initiativ og gjorde seg en verdifull ressurs for selskapet har lavere incidences av blitt bygget ned enn ansatte som fremkommer middelmådige eller gjennomsnittlig innsats i jobbene sine. Gjenlevende innenfor et selskap gjennom layoffs eller flytte opp stigen karriere er en suksess ferdighet som er lært og er bevisst dyrket blant fagpersonell som vellykket.


5. FAGLIG utvikling'som alle høyteknologiske og tekniske eksperter vet' det er Lær eller brenne i dagens arbeidsmiljø. Å oppnå nye ferdigheter, å bruke nye konsepter, oppdatere etablert ferdigheter er en absolutt nødvendighet å lykkes i dagens arbeidskraft. Den vellykkede enkelt er stadig på seminarer, å ta klasser, å oppnå opplæring på nye produkter eller versjoner, og hvis ikke lære nye ferdigheter som vil holde dem salgbar i sin karriere. Vellykkede mennesker er livslang elever. Arbeidsgivere er ute for personer som har opplæring som er nødvendig for å tilfredsstille deres behov.


6. KARRIEREUTVIKLING' karriereutvikling er forskjellig fra faglig utvikling. Faglig utvikling er å lære mens karriereutvikling er en planlegging og målet innstillingen prosessen. Vellykket enkeltpersoner utforme en karriere-plan med skriftlige mål for kortsiktige og langsiktige. De sette opp trinnene for å flytte sin karriere fra punkt a til punkt b innenfor tidsrammen c og planlegge hvordan de skal oppnå disse trinnene. Vellykkede mennesker har noen til hvem de er ansvarlig for deres fremgang, og som vil overvåke deres suksess i å nå sine mål. Arbeidsgivere søker personer som (tro det eller ei) ønsker å forplikte seg til selskapet over lengre tid. Progresjon av god karriere er en høy selger punkt av kandidater til potensielle arbeidsgivere.


Hvordan måle? Har du 6 I-Demand ferdigheter for suksess? Føler at du trenger litt hjelp? Gi oss en samtale!

Saturday, May 19, 2012

Karriere banen divergens � navigere ti år gaffel i veien

Etter å ha arbeidet med å ingeniører og det profesjonelle for over ti år, har jeg lagt merke til en konsekvent mønster i karriereveier av disse typene av fagfolk. Karriereveier er generelt like i at de første tre årene er brukt til å bryte inn i deres karriere felt, lære ferdigheter, å få ytterligere opplæring, og å etablere sin profesjonelle omdømme. Mellom tre og syv år begynner de å ta på tilsynsmetodikk roller som gruppeleder, gruppeleder eller funksjonell veileder. Fra syv år til rundt ti år (ofte så sent som tolv år) i én bestemt karriere banen, engineering / datateknikere har etablert sine ferdigheter, og er honing sine lederskap ferdigheter.


Et sted rundt tiårsmarkeringen, men de står overfor et valg som synes å være konsekvent på tvers av bransjer. Disse profesjonelle er ofte står overfor et valg mellom den basert på ferdigheter siden av sine yrker eller tar management-spor. Denne tiden av valg kan være en svært vanskelig periode for profesjonelle siden beslutningen om de gjør vil direkte påvirke resten av sin karriere.


Hvert spor tilbyr forskjellige fordeler og muligheter. Profesjonelt som velger å ta basert på ferdigheter karriere banen forventer å fremme hans/hennes ferdigheter til spesialist/ekspert-nivå. Ingeniører eller datateknikere som tar denne banen kan til slutt få patenter i sitt arbeid, tjene et rykte som en nasjonal ekspert i en bestemt ferdighet eller hone inn på en spesiell retning av sine ferdigheter som krever avansert utdanning. Mange ganger, fagfolk som velger dette sporet bli konsulenter som gir spesialkunnskap i bestemt ferdighet områder.


Fordelene ved å velge basert på ferdigheter karriere banen er mer innvendig fokusert enn ledelsen spore. Belønningen for å velge denne veien omfatter muligheter til å jobbe på cutting edge of teknologi og trendene; muligheter til å delve dypt inn i utvikling av ny teknologi; og studie/forskning muligheter som er tilgjengelige bare for høy eksperter i en bestemt nisje. Mange gå tilbake til det akademiske å få en doktorgrad i sine bestemt område av interesse. Monetære belønninger varierer, men er størst i konsulentfirma arena der spesialist kommandoen svært høye tall for sin kompetanse.


Et godt eksempel på en ingeniør som valgte sporet basert på ferdigheter, er en tidligere klient av meg som utformet heiser. Han var en ekspert i heis design, holdt flere patenter og ble kjent godt gjennom små industrien Heis selskaper. En av hans tidlige prestasjoner inkludert design arbeidet på de besøkende sentrum heiser av Hoover Dam. Når han kom til meg for tjenester, ble han overgangen fra tegning leder til konsulent for å maksimere sin inntjeningspotensialet. Han var også klar til å begynne å tenke på delvis avgang og ønsket å jobbe mindre mens trekke fortsatt i lik inntekt.


Denne klienten hadde møtt beslutning rundt tolv års mark i sin karriere å fortsette på sporet basert på ferdigheter, eller gå mot styring med en av store Heis produsentene. Hans ekte kjærlighet var design og ikke håndtere mennesker, slik han valgt sporet basert på ferdigheter.


Management-baserte karriere sporet tilbyr ulike belønninger og en mer tradisjonelle karriere banen. Fagfolk som velger sporet management finne de flytte bort fra den daglige bruken av utviklingen ferdigheter og bruke mer av sin tid på å håndtere oppgaver, team og forretningsdrift. De mister kontakten med de spesielle ferdighetene av deres bransje, og konsentrere seg om større Bildeoppgaver. Fagfolk som velger denne karriere retningen ofte bestemmer deg for å få en MBA rundt ti år mark for å øke sin reise opp stigen management, en stige som ender på toppen av bedriftens struktur som CEO og CIO President.


Belønningene av management-sporet er mer kapitalistisk i at lønn er litt større, fordel pakkene er riper og obtuse statusen plassering er tydeligere på management spor. Personer som velger dette sporet pleier å være mindre interessert i "hvordan ting fungerer" enn i "vinne". Management-spor er den mest tradisjonelle og velkjent, dermed ofte er hva som er valgt av profesjonelle uavhengig av om de har evnene, eller ønsker å bli ledere.


Fagfolk som vender dette veiskillet i karriere banen ofte oppleve følelsen av forvirring og angst uten virkelig vite hvorfor. Karriere coaching kan være veldig verdifull på dette punktet for fagfolk som står overfor en endring i retning og er usikker på hvilken bane de vil velge. Profesjonelle som arbeider med en karriere coach vil komme unna med en klar visning av deres personlige karriere stil, sine mål, og kan være trygg på enhver beslutning gjort om retning av sin karriere.


Livet er fullt av beslutninger. Mange har skal gjøres på fly, med sete for bukser, og med fingrene krysset. Karrierevalg vanligvis befordre luksusen av advance tidsberegning og muligheten til å vurdere alle alternativer helt. Står du overfor en gaffel i veien din karriere? Ta deg tid og vurdere alle alternativene. Ta din beslutning basert på hva som er best for din karriere, din personlighet og livet ditt.

Friday, May 18, 2012

I sinnet av en Telecommuting arbeidsgiver!

Jeg har nylig hatt en arbeidsgiver annonsere sin jobb i nyhetsbrevet, og det fikk meg lurer på hva arbeidsgivere tenker når søkerne starter flom i. Etter å snakke med henne jeg var i stand til å få noen virkelig verdifulle tilbakemeldinger, og jeg ønsket å dele det med deg.


"Unngå bruk av forkortelser og akronymer i følgebrevet og Fortsett. Eller i det minste stave det i første omgang og gi forkortelsen i parentes. For eksempel medisinsk transkripsjonstjenester (MT) "Linda S.


Dette er en stor spiss. Jeg tror mange av oss forkorte og vi kan ikke alltid huske å stave alt ut i våre følgebrev og CV-er, men det er viktig at vi gjør.


"Ikke svare på en rekke annonser ved å sende en e-post til mange CC adresser." Linda S.


Du vet jeg hadde ingen anelse om at noen gjorde dette. Siden ikke jeg er en arbeidsgiver, jeg har ikke en innsidejobb syn på ting. Jeg vil foreslå at hvis du gjør dette du gjøre som Linda antyder og ikke sende ut en masse e-post til mange mottakere svært. Til meget minst Kontroller at det er en Blindkopi, men jeg alltid foreslå å tilpasse hver følgebrev, CV, og e-post til hver jobb/mitt firma.


"Hvis du er hevde"oppmerksomhet på detaljer"som en av dine ferdigheter, kontroller at følgebrevet og CVen er fri for stavefeil og feilstavinger" Linda S.


Jeg kunne ikke godtar mer. Når du søker på en jobb må du alltid kontroller at det er på poeng, og du ikke har skrive- eller stavefeil. Spesielt hvis jobben krever oppmerksomhet på detaljer, men selv om det ikke at du bør følge dette "styre" når bruker på noen jobb.


"Kontroller at følgebrevet høres begeistret av utsiktene jobb." Linda S.


enig. Jeg tror at noe du kan gjøre for å uttrykke din entusiasme (på en profesjonell måte) er et pluss. Jeg er sikker på at arbeidsgivere får mange kjedelig e-post/følgebrev og når en kommer over som er ikke bare profesjonelle, men entusiastiske og har din personlighet i den, så det er svært forfriskende.


"Skreddersy dine ferdigheter sammendrag til annonserte jobben. Nevne bestemt kompetanse som gjelder for jobben og la ut ferdigheter som ikke gjelder". Linda S.


Hvor glad jeg er å se at råd jeg har vært å gi i år er virkelig hva arbeidsgivere gjerne se. Jeg har alltid sagt dette, og det er nå håndheves av Linda. Hvis du ikke gjør dette ennå, kan du begynne å gjøre det akkurat nå!


"Ikke brenne broer. Når du mottar et brev som sa du ikke fikk jobben, sende en høflig svar som ber at informasjonen holdes på fil og uttrykke din interesse i blir vurdert for fremtidige åpninger. Det er ingenting å være fått etter voicing noen sinne eller harme på ikke å bli valgt. " Linda S


Jeg er trist å vite at dette må ha skjedd til henne på et tidspunkt i tid. Husk alltid skal være profesjonell og vennlig kommunikasjon med en arbeidsgiver, selv om du ikke mottok jobben. Du vite bare aldri når de ville nød å leie noen igjen, og hvis du sender epost unprofessional og selv hatsk, så du kan være sikker på at du vil aldri bli vurdert for den jobben eller andre jobber med dette firmaet på nytt.


Jeg håper denne glimt inn i hjernen til en arbeidsgiver vil åpne øynene til hva du bør og ikke bør gjøre når du bruker og kommuniserer med en arbeidsgiver. Husk alltid skal være profesjonell og vennlig – det vil få deg der du ønsker å gå.

Thursday, May 17, 2012

Lykkes på jobbe hjemmefra

Som en mor som du er vel klar over de utallige tingene du trenger å få gjort på daglig basis, derfor jobbe hjemmefra kan være en utfordring. Det er noen viktige faktorer som vil hjelpe deg i å gjøre akkurat det du trenger for å utføre de daglige oppgavene. Noen av problemene som er mest viktig er VILJE og mål, organisasjon, PRIORITETER og planlegging.


Besluttsomhet & mål:


Hvis du er fast bestemt på å tjene en inntekt hjemmefra, kan du gjøre det. Hvis du kommer til å være wishy-washy om det, så det ikke vil fungere. Gjøre arbeidet du nyte. Det gjør det mye lettere å vil arbeide.


Angi et mål for deg selv om det er å starte eller bygge en besparelse eller lagre etter noe spesielt at du alltid har ønsket. Gi deg selv et insentiv til å arbeide.


Få og holde oversikten:


Tro meg, med rot rundt det er vanskelig å jobbe. Hvis du ikke vet hvor papirene er å arbeide på et prosjekt som du liker ikke bry jakt etter det og bare ikke fungerer. Holde arbeidsområdet som ren som mulig. Jeg vet det kan være vanskelig. Mitt bord er i midten av huset, så alt blir satt på den. Så daglig ta jeg noen minutter å fjerne merkingen av før jeg gjør deg klar til å arbeide. Du trenger ikke et kontor for å sette opp en mini office bare et hjørne eller et lite område du kan ha bare for din ting. Jeg alle mine dokumenter-fil i én skuff, har en dokumentordner for papirarbeid for hver firmaet jeg jobber for, og jeg gjør meg holde alt oppdatert. Hvis du arbeider utenfor en tabell og ikke har lagring så kanskje en fil mappe boks eller utvidbar mappen ville fungere for deg. De tar ikke opp mye plass, og kan plasseres under en tabell for å være ikke påtrengende. Holde fokus på hva du trenger å gjøre.


Prioriteter:


Hvis barna dine ikke er av skolealder ennå som mitt, er de din første prioritet som er mine. De er tross alt årsaken til som ønsker å arbeide hjemme. Få dem og klar for i dag tidlig. Få dem avgjort, og start deretter listen for dagen. Du kan enten ha en kalender på skrivebordet, der du kan skrive i daglige aktiviteter eller bare ta en notatbok og gjøre din daglige listen. Dette kan gjøres i morgen eller selv dag eller kveld før. Starte listen over daglige oppgaver med de viktigste oppgavene du trenger å gjøre. La de minst viktige oppgavene på bunnen.


Planlegging/fleksibilitet:


Nå kan dette være vanskelig for de fleste moms, som ting kommer opp daglig som er uventet. Kontroller at i tidsplanen du gir deg selv tid til å tilbringe med barn, enten gå for en rask spasertur, eller bare å spille sammen. Tillat deg selv litt rom for fleksibilitet for disse uventet happenings og ta noen minutter for deg da dette vil bidra til å generere du på nytt. En strenge tidsplan er vanskelig å holde, og kan bli frustrerende. Noen arbeid hjemme jobber, for eksempel arbeid eller kunde ropmidtpunkttjeneste må du planlegge arbeidstimene slik som vil hjelpe deg i planlegging av dine andre aktiviteter rundt det. Noen posisjoner som dokumentet koding gi litt mer fleksibilitet i tidsplanen arbeid. Men uansett type arbeid du gjør, gjør det helhjertet. Du vil lykkes.

Wednesday, May 16, 2012

Kravene For å få en lisens for Private-Pilot

Få en pilot lisens er en veldig morsom og givende opplevelse. Det finnes retningslinjer satt av FAA som forklarer hva du trenger å gjøre for å få en privat pilot lisens. De grunnleggende kravene for en pilot lisens er som følger:


Medisinsk sertifikat – du må sende den grunnleggende medisinsk eksamenen som alle søkere er nødvendig for å gjennomgå, bekrefter du at du oppfyller de medisinske standardene for å drive trygt på et fly. Flere detaljer om medisinsk sertifikatet er omtalt nedenfor.


Alder – du må være minst 16 år gamle å fly et fly solo (av deg selv) med en student pilot sertifikat, og 17 år gammel for å få en privat pilot lisens. Det er ingen øvre aldersgrense, forutsatt at du er frisk nok til å bestå grunnleggende medisinsk eksamen.


Språk – som en privat pilot, har du skal kunne lese, snakke og forstå engelsk (det internasjonale språket på luftfart).


Tid – en privat lisensen krever minst 40 timer av totalt flyturen tid, med det nasjonale gjennomsnittet rundt 65 timer før siste sjekk turen, samt ekstra tid for studien på bakken i forberedelsene til en FAA skrevet test. Lengden på treningen avhenger i del på hvor mye tid du vie til det. Konsentrert heltids programmer kan fullføres om noen to uker eller en måned, mens en deltidsstudent vanligvis tar mellom fire og seks måneder for å fly et par ganger i uka.


Penger – du kan lære å fly på et budsjett; selv likevel, det er ikke et Billige foretagende. Hvis du trene for deltid på en lokal flyplass, for eksempel har tenkt på å investere i området av $4000 til $6000, med kostnader å variere mye etter region. Det er en god idé å vurdere om du har midler til å starte trening og nå målet ditt innen en rimelig tidsperiode. Noen som flyr et par ganger i uka holder hva de har bare lært frisk i sitt sinn. Hver leksjon kan nye emner å bli introdusert. Flying bare et par ganger kan i måneden imidlertid ha du relearning noe av materialet fra den forrige leksjonen. I dette tilfellet ikke bare vil det ta deg lenger (i Kalender) for å bli din lisens, men det kan ta mer flight trening timer å få klar for din checkride også.


Men så lenge du har det gøy, vil det være vel verdt det til slutt. Vær oppmerksom på at du ikke trenger å betale for alle flight treningen din foran. De fleste flight skoler kan du pay as you go, selv om du kan få en pris pause ved å betale for en blokk med leksjoner på forhånd. En annen måte å betale for din trening er gjennom finansiering. Når du lærer å fly på en Cessna pilot center, er du kvalifisert for en Sallie Mae Financial Corporation utdanning lån – rimelig økonomisk støtte fra landets leder i pedagogisk finansiering (www.salliemae.com). Det er enkelt å kvalifisere, din rate kan være så lavt som Prime + 1%, og du kan gjøre interessen bare utbetalinger (så lavt som $75 per måned) til treningen er fullført. For studenter vanligvis det finansiering tilgjengelig gjennom Sallie Mae selskapet, Pilot finans og Key Bank. Mange studenter også bruke lokale banker for flyturen trening lån.


En annen måte å redusere kostnadene når du har din lisens er å dele tid med andre piloter. Det er mange mennesker som ønsker å fly og bygge tid og erfaring. Mesteparten av tiden, er det veldig lett når du er en pilot for å finne andre piloter som vil gjerne dele i bekostning av flyturen bare for flyturen-timer. Penger er en av de største hindringene for å bli en pilot. Det er derfor så mange folk sette den på toppen av sin liste over spørsmål når de vurderer flying. Du bør være opptatt av kostnadene, men spør deg selv dette spørsmålet: Hva er det verdt for deg å lære å fly trygt? For meg var det vel verdt det.

Tuesday, May 15, 2012

Undervannsoperasjoner sveising tar kombinasjon av ferdigheter

Undervannsoperasjoner sveising er et høyt betalende, mye etterspurt lukrative og givende yrke. Undervannsoperasjoner sveising, tar også en kombinasjon av ferdigheter. Hvis du lurer på hvordan å komme i gang i denne stor karriere, gjør American Society for sveising anbefalinger på firmaets web-område for å oppmuntre unge mennesker til å angi karriereområdet av undervannsoperasjoner sveising.


For å få en viss idé om akkurat det som trengs, er her noen ferdigheter du bør ha. Du må først være både en sertifisert sveiser og en kommersiell dykker. Det er avgjørende å ha gode ferdigheter i dykking og like avgjørende for legger vekt på sikkerhet. De fleste av oppgavene som er involvert i jobben av en undersjøisk sveiser er ikke sveisingen seg selv, men ting som må gjøres for å få klar for jobben.


Dem som er interessert i å bli undervannsoperasjoner welders kan delta på en av de mange fine kommersielle dykking skolene. De fleste av dem tilbyr et sertifikat for ferdigstillelse og aksept som en kommersiell dykker ved ferdigstillelse. Du vil også måtte passere en dykking fysisk eksamen, og ofte også en skriftlig eksamen. Tilknytning av kommersielle dykking utdannelsen inneholder en liste over sertifiserte dykking skoler ved å skrive den tilknytning av dykking entreprenører –ADC-, 2611-FM 1960 W., Suite F204 og Houston, Texas 77068. Ringe dem på (713) 893-8388 eller fakse dem (713) 893-5118. Når du har fullført kurset bør en person har lurt på om de er komfortable under vann, og vil fortsette i feltet av undervannsoperasjoner sveising. Hvis du er komfortabel, og ønsker å fortsette, deretter tilbyr mange profesjonelle dykking selskaper tjenesten under vann sveising. Få din CV sammen og bruke.


Ved å få den første undervannsoperasjoner sveising jobben, vil de fleste selskaper kreve å forbedre dine ferdigheter ved å sende bestemte kvalifiseringsprosessen tester. Ta kontakt med din bedrift som til kravene de har. Vanligvis jo bedre våt og tørr sveising ferdigheter, desto mer verdifulle du er og høyere rating og betal klasse du vil ha.


Noen mennesker er allerede kommersielle dykkere når de blir interessert, som så krever sveising trening. Det er også lurt å være i kondisjon i peak siden undervannsoperasjoner sveising kan være fysisk krevende. Bedre form du er i, jo bedre du gjør.


Hva sjansene er for å finne arbeid i undervannsoperasjoner sveising er et spørsmål som også kommer til hjernen for de fleste. Behovet for kvalifiserte arbeidstakere i undervannsoperasjoner sveising er vanligvis meget bra, men det er underlagt lovene i tilbud og etterspørsel, som de fleste yrker er. Som du få erfaring flere jobbmuligheter vil bli tilgjengelige for deg, og som ditt omdømme i undervannsoperasjoner sveising vokser, jo mer søkt etter at du vil være. Lønn i overkant av $100.000 per år blir befalt av skikkelige og erfarne teknikere i undervannsoperasjoner sveising, noe som gjør det til en karrierefeltet verdt ser på for alle med en interesse i å kombinere to ettertraktet ferdighetene til en profesjonell sveising, og dykking.

Monday, May 14, 2012

Hvorfor bli en eiendom utvikleren

Spennende ting om Eiendomsutvikling er at alle ettall med rimelig økonomisk støtte kan få inn i den. I denne artikkelen skal vi diskutere attraksjonene i Eiendomsutvikling.


En av grunnene til prinsippet bak den økende populariteten av Eiendomsutvikling er forventet avkastning på investering. Til forskjell fra aksjemarkedet som er uforutsigbar og derfor noe skummelt, har eiendom priser i Storbritannia økt jevnt siden 1945, ikke withstanding noen syklisk downturns.


Derfor tror mange med rette at så lenge du kjøper nøye, gjennomføre grundige undersøkelser, renovere i interessene til din målmarkedet og budsjettere nøye; Det er mye penger å være i Eiendomsutvikling.


Dermed endret slik at det blir oppfattet eiendomsutviklere gjennom årene. Eiendomsutvikling ikke lenger er forbeholdt nådeløs big business, men er åpent for alle som har råd til å betale et boliglån og bygg kostnader. Som sådan, er flere og flere mennesker avslutte jobben sin dag å bli eiendom investorer, lokket av tiltrekningen av rask og sizable profitt.


Som tilbyr stor fortjeneste, gir Eiendomsutvikling også en kreativ måte å tjene penger for de som ønsker en karriereendring. I motsetning til de fleste office-jobber, hvis du er en eiendom utvikleren har du ikke å sitte på pulten din alle dag - ganske omvendt faktisk. Eiendomsutviklere tilbringer mesteparten av sine arbeidsdagen på området med tilsyn deres prosjekter eller ut i feltet snakke med eiendomsmegler kontorer og lokale planlegging myndighetene.


Videre, som det er ingen spesifikk opplæring og kvalifikasjoner som kreves, Eiendomsutvikling virkelig er et demokrati evne til. Alle som har en sikkerhet for det kan være en eiendom utvikleren, uavhengig av deres professional eller utdanning bakgrunn.


Den andre grunnen til hvorfor det er så lave barrierer for oppføring er at du ikke trenger kostnader å være en eiendom utvikleren siden det meste av arbeidet er utført på området. Dette betyr at alle nødvendige investeringen går på innkjøp og renoveringen egenskapen og snu det rundt for en lønnsom salg.

Sunday, May 13, 2012

5 Trinn for å bli en Pilot

Tror du ikke har penger eller tid til å lære å fly? Trening skal være en pilot kan bety dyrt instruksjon gebyrer, høye gasspriser og vedlikehold kostnader, og det kan kreve mange timer flyturen tid. Men å bli en pilot trenger ikke å være utenfor rekkevidde. Ved planlegging fremover og fatter strategiske beslutninger, kan hvem som helst bli en lisensiert pilot. Gjør du følgende:


1. Forskning, forskning, forskning
Mange aspekter av student pilot prosessen krever at du gjør leksene dine, og med all informasjonen som er tilgjengelig på Internett, det er ingen unnskyldning for deg å bruke en krone mer enn du må. Ved å få tilgang til gratis pilot ressurser på Internett (på FAA.org, for eksempel) du vil lagre på bekostning av dyre trykt materiale. Og hvis du gjør nok studere på egen hånd du kan ikke måtte betale for bakken skolen for å passere pilotversjonens test.


2. Å utforske hvert alternativ
Ved å undersøke alle bakken skoler og pilot programmer i ditt område og veiing alle tilknyttede kostnadene, vil du få den beste mulige instruksjonen for minst mengden penger. Liten, landlige flyplasser gi ofte kvalitet instruksjon og lavere priser enn større flyplasser. Også, flight skoler på steder som Florida, Arizona, og Texas har godt vær året rundt som gjør at du kan trene to til tre ganger i uka. Konsekvent trening er avgjørende for å gjøre fremskritt og vil hjelpe deg å beholde nye ferdigheter fra uke til uke. Hvis du går til Arizona eller Florida du kan faktisk bli din Private Pilot med lisens for $5 k til $8 k i 14 til 30 dager. Å velge det rette stedet å lære kan spare deg for penger, får du bedre instruksjon, og gir deg mer fleksibilitet med flight tidsplaner.


3. Bli en del av fellesskapet luftfart
Få engasjert i luftfarten verden ved å gå til nettsteder og blogger på nettet, og delta i diskusjoner. Bli med fly eiere og piloter Association (AOPA) for å holde deg informert om siste problemene som påvirker flygende samfunnet. Bli involvert med eksperimentelle Aviation Association (EAA), en utmerket kilde til informasjon om homebuilts som light sport-fly (LSA) så populære akkurat nå. Eller delta i en flygende bedriftsgruppene. Nettverk med andre luftfart entusiaster begge på- og frakoblet vil skape mer flygende muligheter.


4. Bruk en flight simulator
Mens praksis flyr en ekte flyet er ideelle, er det ikke alltid praktisk. Flysimulatorer er en flott måte å holde hodet i flymodus og bedre kunnskapene luftfart. Student piloter som utøve sine flyturen ferdigheter ofte ved hjelp av metoder som flysimulatorer ofte lære raskere og gi bedre resultater enn piloter som stoler utelukkende på selve flyturen tid.


5. Kjøp et eldre fly
Er trolig ikke økonomisk gjennomførbar for mange vil være fliers å kjøpe en splitter nye stempelet eller jet-fly, men la ikke det stoppe deg. Det er et stort marked for eldre, brukte fly, og med vilje og disiplin, alle kan lagre og kjøpe sin egen plan.

Saturday, May 12, 2012

Hvordan bli en datakonsulent

Har du noen gang ønsket å bli en datakonsulent, men du var ikke sikker på om du kunne klippe det? Har du en grunnleggende forståelse av datasystemer sterk problemløsing og et ønske om å hjelpe andre mennesker? I så fall deretter har du allerede den viktigste evner og egenskaper som du trenger for å bli en datakonsulent.


I denne artikkelen, vil vi se på forretningsmuligheter for datamaskinen konsulenter, grunnene til hvorfor det vil nesten alltid være en sterk trenger for god datamaskinen konsulenter og hva det tar å oppnå suksess Hvis du vil bli en datakonsulent.


Bli en datamaskin-konsulent og inntekten kan sveve


I en tradisjonell corporate det jobb, din potensielle inntekter og karriere fremme muligheter i siste instans er begrenset av mange ting som er bare utenfor din kontroll. Dette inkluderer ofte lat eller inkompetent jevnaldrende, ineffektiv ledelsens eller et ansiennitet system som belønner foreldet ansatte og punishes nyere, mer aggressiv go-getters.


Når du blir en datakonsulent, er disse annoyances i stor grad en moot punkt. Hvis du ikke liker "likemann", gå finne bedre partnere og underleverandører skal knyttes til.


Hvis en av "sjefer" (det vil si store klient) er å miste respekten og kjøre sine selskap i bakken, kan du gå ser for en ny klient å erstatte problem-klienten.


Og glem om noen gang tilværelse unappreciated. Ingen klienten skal betale du eller din konsulent fast $100 en time (eller mer) for dine tjenester, hvis de ikke value din kunnskap! Og selv om kundene dine ikke vil generelt klapp for deg, vil bankkontoen din.


Så i skarp kontrast til tradisjonelle-relaterte arbeid, kan når du bli en datakonsulent for din inntekt potensial sveve, fordi du har kontroll over din fremtid.


Forretningsmuligheter for datamaskinen konsulenter


Markedet for de som ønsker å bli en datakonsulent er variert og fortsatt voksende.


Fordi nesten hver bedrift og en organisasjon trenger en slags IT-hjelp, enten det er fra interne ansatte, konsulenter outsourcet datamaskinen eller en kombinasjon av to, kan valget til å bli en datakonsulent sette deg på rett spor for en vinnende karriere og en veldig vellykket, svært lønnsom virksomhet.


Nå du kan tenke, "Hvorfor skulle jeg ønske å bli datakonsulent", når det er så mange mennesker gjør det? Og det er en helt naturlig spørsmål.


Men er konkurransen faktisk bra for datamaskinen konsulenter. Fordi hvis det var ingen andre datamaskinen konsulenter der ute i lønnsom bedrifter, ville du har å lure på om datamaskinen konsulent industrien var levedyktig og lønnsom.


Tror om den… du virkelig ønsker å være i en bransje der ingen andre har vært i stand til å ha en lønnsom og bærekraftig virksomhet?


Faktum er at mange datamaskinen konsulent bedrifter horribly kjøres, og har stor kundetilfredshet problemer. Disse problemene er din mulighet skjønt. Så lenge du kan gi en kostnadseffektiv løsning for små bedrifter trenger, kan konsulent virksomheten din datamaskin være svært vellykket.


Husk også at som teknologiendringer, enda flere muligheter er opprettet. Kan en datakonsulent gjør en levende 10 år siden ved å blokkere SPAM eller rydde opp spyware? Selvfølgelig ikke. Disse problemene ble miniscule sammenlignet med dagens epidemier. I dag er dette mainstream problemer som plage nesten alle lite selskap og skrike for behovet for mer datamaskinen konsulenter.


Hvilken annen bransje vet du som kontinuerlig skaper flere potensielle kunder?


Ferdighetene du trenger for å bli en datakonsulent


Når du begynner å undersøke ytterligere i hvordan til å bli en datakonsulent, starte ved å oppgi din egen datamaskinrelaterte gjeldende ferdigheter. Er du personen alle dine venner og familie konsultere når de har et datamaskinproblem? Er du en alle blir til på kontoret for å få hjelp på datamaskinproblemer?


Mest sannsynlig, du allerede har mange salgbare ferdigheter du vil måtte bli en konsulent for datamaskinen.


Tror ikke du har å være en ekspert i hver del og alle detaljer for alle aspekter ved hjelp av og en datamaskin skal repareres. Det er ikke sant.


Med omfanget og diversifisering av industrien, ville det være umulig å bli det kunnskapsrike. Ved å finne kvalifisert datamaskinen konsulenter for å samarbeide med og sette bort arbeid til, kan konsulent virksomheten din datamaskin lett plugges vanligste ferdigheter hull som kan oppstå i feltet.


Fra ansatte til datamaskinen konsulent


Hvis du allerede jobber som en ansatt i ett av feltene mange av datamaskinen næringen, kan gjøre overgangen til å bli en datakonsulent være en av de beste beslutningene du vil gjøre.


Bortsett fra å øke inntektene for samme arbeidet du allerede gjør, er det mange andre fordeler til moonlighting eller arbeide full tid for deg selv.


Den kule delen om moonlighting men er at du kan prøve ut hva det er for å bli en datakonsulent, mens du fortsatt beholde sikkerhetsnett av dagen din jobb.


I tillegg med moonlighting, kan du også begynne å bygge opp en jevn kundeliste og refererer til kontoer som vil gi deg et stort forsprang i bygningen ut din klient-listen når du blir en datakonsulent.


Ikke-tekniske ferdigheter for datamaskinen konsulenter


For å bli en datakonsulent, er det også andre aspekter du bør vurdere andre enn bare din datamaskin kunnskap. Som med alle venture i arbeider for deg selv, er det noen egenskaper som gjør det mye enklere.


For eksempel, er du self-motivated?


Kan du opprettholde stasjonen til å fungere som om du hadde en arbeidsgiver ser over skulderen?


Er du klar til å bære mange "hatter" (dvs. regnskap, markedsføring, salg, operasjoner, etc.) selvstendig næringsvirksomhet krever?


Markedsføring, registrere holde, planlegging og å gi faktiske fakturerbar-relaterte tjenestene er alle deler av agendaen du vil være nødvendig for å behandle deg selv eller delegere til en annen professional.


Men ikke la disse elementene overvelde ditt ønske om å bli en konsulent for datamaskinen.


Disse er alle viktige til en datamaskin konsulentvirksomhet, men det finnes måter å sikre at de er gjort uten overtaxing deg selv.


Den nederste linjen


Beslutningen om å bli en datakonsulent er ikke en som bør gjøres lett. Imidlertid for hundretusener av gründere og vil være gründere over hele verden, kan beslutningen om å bli en datakonsulent være en stor forretningsmulighet. I denne artikkelen vi så på forretningsmuligheter for datamaskinen konsulenter, trenger årsakene til hvorfor de vil nesten alltid er en sterk for god datamaskinen konsulenter og hva det tar å oppnå suksess Hvis du ønsker å bli en datakonsulent. Hvis du vil lære mer om hvordan du kan bli en datakonsulent, registrere deg for en gratis lyd opplæring seminaret, 5 enkle måter å vokse Your Computer Consulting Business på http://www.computerconsultantssecrets.com

Friday, May 11, 2012

De 10 beste yrkene--ved å starte lønn, beste fordeler, jobb tilfredshet og mer

Enten du er en snart-å-være college grad, eller en erfaren veteran, å vite "bests" og "worsts" av karriere verden vil gi deg en etappe i å avgjøre hvor du skal begynne, der til opphold eller hvor du skal gå videre til.


10 Beste starter lønn Programvare-design & utvikling $53,729 Consulting $49,781 Design/bygging engineering $47,058 Financial/treasury analyse $45,596 regnskap (privat) $44,564 regnskap (offentlig) $41,039 sykepleier $38,775 $37,130 Management trainee, salg $35,811 undervisning $29,733


10 Beste selskaper arbeidet For


(Basert på ansatte Svar å "Stor plass til arbeid stoler indeksen," en proprietær ansatt undersøkelse utviklet av fortunes arbeid Institute). Wegmans mat markeder W. L. Gore Republikken Bancorp Genentech Xilinx J. M. Smucker S. C. Johnson & sønn Griffin sykehus Alston & Bird Vision Service sted


10 Mest tilfredsstillende jobber


(Basert 35 prosent på potensialet for jobben vekst, 35 prosent på lønn vekstpotensial, 20 prosent på hvor mange i feltet holder en høyskole grad og 10 prosent på frihet til å være nyskapende og kreative). Personlig økonomi rådgiver medisinsk vitenskapsmann datamaskinen programvare ingeniør kiropraktor miljømessig ingeniøren Biochemist og biophysicist Sales manager epidemiologen datasystem som analytiker utøveren


10 Raskest voksende felt


(Disse vil legge til den største andelen stillinger til og med 2012.) Nettverk systemer og kommunikasjon analytikere 57.0% lege assistenter 48.9% ingeniører 45.5% fysisk terapeut hjelpere 44,6% Fitness trenere 44,5% Database administratorer 44,2% Dental hygienists 43.1% farlig materiale fjerning arbeidstakere 43.1% datamaskinen systemer analytikere 39,4% miljømessige programvareingeniører 38.2 %


10 Hotteste jobber


(Disse vil ha mest mulig netto gevinst til 2012 (i tusen)). Lærere (K-12) 724,000 registrerte sykepleiere 623,000 etter lærere 603,000 representanter 458,000 datamaskinen støtte 420,000 generelt operasjoner ledere 376,000 salg kundeservicerepresentanter 356,000 lastebil drivere 337,000 Programvareingeniører 307,000 regnskapsførere og revisorer 205,000


10 Selskaper med de beste fordelene


(Basert på avgang planer, sterk helseforsikring, premium subsidier av arbeidsgivere, funksjonshemming alternativer, gruppe Livsforsikring, utilsiktet død og lemlesting dekning, medisinsk og avgang pakkene for deltids-ansatte, og effektiv kommunikasjonsmetoder å aktivere arbeidstakere å kapitalisere på disse fordelene). Fleksibel stål Lacing selskapet, Downers Grove, IL American Council av livet forsikringsgivere, Washington, DC amerikanske lunge Association, New York, NY GuideOne forsikring, West Des Moines, LA Campus USA Credit Union, Gainesville, FL Washington tillit til selskapet, Westerly, RI sørvest makt Pool, Inc., Little Rock, AR Glatfelter Insurance Group, York, PA Moran tauing Corporation, New Canaan, CT Fremont Co-operative produsere selskapFremont, MI


10 Mest farlig jobber


(Basert på dødelighet på.) Logging arbeidstakere fly piloter Fishers og fiske arbeidstakere strukturelle jern og stål arbeidstakere nekte og resirkulerbare materielle samlere bønder og ranchers Roofers elektrisk strøm linje montører/reparatører driveren/salg arbeidstakere og lastebil drivere Taxi sjåfører og chauffeurs

Thursday, May 10, 2012

Topp 4 måter å bygge din personlig trening Business- og hvilken som er Best!

Topp 4 måter å bygge din personlig trening Business- og som én er Best!


Alle ønsker å forholde seg til. Det spiller ingen rolle hvem du er eller hva virksomheten du er i. Med mindre du ikke er interessert i pengene eller karriere sikkerhet, du bedriften til å vokse.


Du føler at du ønsker å utvide virksomheten din personlig trening, men du er ikke sikker på hvordan du gjør det? Er du klar for å heve virksomheten din til neste nivå, men du ikke vet hvordan? Så er denne artikkelen for deg!


La oss starte ved å definere 4 måter at noen kan utvikle en bedrift, og vi vil undersøke hvilken som har de fleste vekstpotensial:


1) Få flere kunder – vil du bare flere kunder som bruker tjenesten din, kjøpe dine produkter, eller begge deler? Hvor mange kunder kan du passer inn i din dag, eller gi produkter for? Hvor mange kunder har du tid og ressurser til å støtte?


2) Selge flere produkter eller tjenester til kundene dine nåværende-dette er en god idé, siden din nåværende kunder allerede stoler på deg. Det er imidlertid begrenset fordi hver kunde vil bare bruke en viss sum penger, eller de trenger bare et visst antall produkter. Når deres behov har blitt fylt, eller de ikke lenger har råd til hva du tilbyr, vil deretter du ikke lenger kunne selge produkter og tjenester til disse kundene.


3) Øke prisene som dere betalt for produktet eller tjenester – I de fleste tilfeller, dette har dårlig idé skrevet over den. Selv om det er ganger når oppdra prisene eller dine priser er en god virksomheten flytte bare tilfeldig sier at vil du kreve mer bare for å gjøre mer penger staver undergang for bedriften i det lange løp.


4) Finne en måte å doble innsatsen ved å ha folk som arbeider under du distribuere dine produkter eller tjenester. Er det noen ulemper til denne metoden, og det er faktisk den anbefalte metoden for virksomheten vekst i dagens økonomi.


Sjekk ut nedenfor nedbryting av hvorfor metoder 1 til 3 er begrenset i beste fall, og hvordan alternativet 4 – duplisere ditt arbeid – er den eneste surefire måten å øke din virksomhet permanent og eksponentielt.


1. Få flere kunder er alltid en god idé for enhver bedrift, forutsatt at infrastrukturen er på plass for å håndtere behovene til økt kundebase. Imidlertid, der er 2 store problemer med denne metoden:


en) å skaffe nye kunder er dyrt og tidkrevende. Folk flest er klar over at kostnaden for å holde en stede kunde er betydelig mindre enn kostnadene ved å anskaffe en ny. Tid og/eller økonomi som trengs for å bringe kontinuerlig i nye klienter vil kjøre.


b) Hvis du er eier en liten bedrift, kan håndtere et stort antall klienter eller kunder blitt nesten umulig, spesielt hvis du er i en webtjeneste-basert industri som personlig trening. Selv om du ansette stab for å hjelpe med klientlastbalanse på ekstra, bringer bringe nye ansatte i organisasjonen med seg et annet sett med hodepine som godt kan ikke være verdt innsatsen. Hvis du bestemmer deg å håndtere alle klienttjenesten og støtte selv, vil du raskt finne deg selv med ingen livet overhodet, selv om du bygge og arbeider på virksomheten din, fra søndag til søndag ned dag etter dag.


2. Selge flere produkter eller tjenester til din nåværende kunder er en god idé, men at ideen også har en begrenset levetid. Til slutt kundene vil enten ikke lenger trenger dine tjenester (en personlig trener aldri beholder en klient alltid), de vil kjøre ut penger til å betale for produkter eller tjenester, eller de vil få nok produkter til siste dem for overskuelig fremtid, og de vil slutte å kjøpe. Alle disse scenariene ende på samme måte: du får ikke lenger eventuelle ekstra inntekter fra å selge flere produkter eller tjenester til kunden.


3. Å øke prisene på produktet eller tjenesten, kan det være en smart business/marketing idé i visse tilfeller. Men selv når det er tilfelle, er det fortsatt et fast pengebeløp som kundene dine vil være villig til å betale for produkter eller tjenester.


Hvis du er en personlig trener som trener 8 økter om dagen for $50,00 per økt, kan du gjøre $400.00 per dag. ikke dårlig! I en 5-dagers arbeid-uke, vil du gjøre $2,000.000. Hva ville skje hvis du ble kjent som den beste personlig treneren i byen, og jacked din datahastigheter på opptil $200.00 pr. treningsenhet? Du er nå å gjøre $1,600.00 per dag, og bringe i $8,000.00 uken!


Vel, først av alt, er de ovennevnte scenario urealistisk. Ikke mange utdannet lage $200.00 per økt. Av de som gjør, hva med avbestillinger? Hva med når kundene dine får syk eller drar på ferie? Hva skjer hvis du er den som blir syk eller går på ferie? Hva om du få skader? Hva hvis du får for gamle eller brent ut å holde opp tempoet i 40 pakket intensitet personlig treningsøkter uke etter uke for år på slutten?


Det faktum at du reist dine priser til den øverste delen av en personlig trener kan forvente å gjøre beskytter ikke deg fra det faktum at det er fortsatt mange, mange hindringer som kan og vil blokkere din inntekt potensial. Noen av disse hindringene er permanente i naturen og ut av kontroll!


4. Å finne en måte å doble innsatsen ved å ha folk under du distribuere dine produkter eller tjenester er den eneste løsningen som er effektive, vil fungere på ubestemt tid, og er ikke bundet av den personlige timeplanen din eller andre fysiske begrensninger. Du vil motta en del av pengene som genereres av de som arbeider under deg, og du kan til slutt lar spillet helt Hvis du ønsker, slik at din bedrift til å kjøre selv med minimal veiledning og inndata fra deg. Hvis du ønsker sann finansiell, og tid frihet, duplisere ditt arbeid er den eneste måten er det noensinne kommer til å skje.


Så hvordan du doble innsatsen? Du finner en produktet og/eller tjeneste som kan distribueres av andre som arbeider under deg, samtidig gi deg en andel av fortjenesten som genereres av deres innsats. Den eneste forretningsmodellen som lar dette scenariet – uten hiring ansatte – er Network Marketing.


Nettverksmarkedsføring er en bransje som har tiden kommet til slutt. Regulatoriske forretningssystemer i verden har satt regler og lover på plass for å hindre at forbrukerne blir utnyttet av lyssky selskaper, falske løfter og outright ligger. Nettverk marketing selskapene som forblir solvent er lønnsomt, etiske, og de brukes til å utvide virksomheten din eksponentielt gjennom din egen innsats, så vel som innsatsen til andre.


Hvis du virkelig ønsker å utvide virksomheten din uten grenser, og samtidig øke bankkontoen din, i tillegg til hvor mye oppfyller tid som du kan bruke med venner og familie, en vellykket nettverk markedsføringsselskap med kvalitetsprodukter disse kravene lett.


Hvis du vil vite mer om hvorfor nettverksmarkedsføring er den eneste måten å sikre framtiden din, kan du lese boken "Wave 4, Network Marketing in the 21st Century", av Richard Poe. Hvis du vil vite om et nettverk marketing selskap med høyest moral, de beste produktene og en sann kultur som er dedikert til dens distributører og deres kunder, kan du besøke http://www.fitnessdestinations.com/tni.html.

Wednesday, May 9, 2012

Hvordan du starter en hunden trening karriere

Elsker du hundene? Finner du deg selv automatisk prøver å tog hver hund som du kommer over? Ønsker du en morsom, tilfredsstillende karriere som dreier seg om arbeider med hundene? Deretter starter en hunden trening karriere kan være det beste alternativet for karriere for deg. Som hund trener vil du kunne arbeide alene med elskelig hundene og hjelpe dem å lære riktig virkemåtene.


Å ha en vellykket hunden trening karriere er avhengig av at tiden og innsatsen du plasserer inn i venture. Oddsen for å ha en produktiv hunden trening karriere er lav Hvis du bestemmer deg for å bare lese en bok eller to om emnet, og angi opp butikken. Denne typen nivå forbehandling for hunden trening karriere kan forlate deg syk utstyrt for å håndtere forretningsområder og typisk hindringer.


Hvis du få noen klienter de kanskje ikke fornøyd med tjenestene og ditt omdømme går ned rør. Husk Hvis du innlate seg på en hund trening karriere som du trenger for å etablere et rykte for god, respektabel fra begynnelsen. Dette gjelder spesielt hvis du ønsker å utvide din hunden trening karriere fra gjennomsnittlig husholdning til hunden viser. Konkurransedyktige hunden verden kan være en små, tett sammensveiset gruppe som klokker ytelsen til hunden utdannet tett.


Som du ser, er starter en hunden trening karriere et alvorlig valg som skal bli undersøkt grundig før du begynner. La oss si at du har bestemt du vil sette i tid og anstrengelse nødvendig for en vellykket hunden trening karriere fordi du elsker hunder, ønsker å arbeide med dem hver dag og ut forpliktet til å være en kunnskapsrik, dyktige hunden utdannet. Det neste store spørsmålet er hvordan du gjør du starte karrieren hund trening?


En hunden trening karriere kan begynne på en rekke måter. Du kan ta hjem korrespondanse kurs som varierer i kompleksitet og forpliktelse over tid. Du kan kontakte lokale oppdretter og hunden utdannet i ditt område og blir en mentor eller ta leksjoner fra dem direkte. Du kan også begynne en hunden trening karriere ved å finne alle hunden trening selskaper eller butikker som PETCO å komme i gang.


Metoden du bør bruke for å starte karrieren hund trening, avhenger av hvilken type hunden trener du ønsker å være og tid forpliktelse nivå. Kan du jobbe deltid bare og vil føre grunnleggende hund trening klasser på din rekreasjon center? Vil du din hunden trening karriere å bli en heltid jobb der du trene hunder for hunden konkurranser som Westminster? Du må finne ut din interesse-nivå for å begynne.


Du er kanskje ikke sikker ennå hvor mye tid du vil bruke på din hunden trening karriere. Hvis dette er tilfelle, hopp på over til steder som PETCO og spørre om sine programmer til å bli en hunden utdannet. De kan svare på dine individuelle spørsmål og hjelpe deg med å avgjøre om en hunden trening karriere er riktig for deg. Du kan også ta kontakt med mange bøker, e-bøker, magasiner og nettsteder om emnet. Du vil ofte finne at andre har samme spørsmål og bekymringer.


Du kan også snakke med hunden utdannet og hunden groomers i ditt område som har erfaring i dette feltet. De kan hjelpe deg med å bestemme nivået på innsatsen du vil ta med til din hunden trening karriere. De kan peke ut argumenter for og imot av en hunden trening karriere som ikke kanskje være uthevet i hunden trening karriere bøker.


Hva du vanligvis lære under din hunden trening karriere? Det er en hel slew av elementer som du må forstå inkludert: å etablere effektiv kommunikasjon med din hunden og grunnleggende til avansert triks og kommandoer. Du vil lære den beste måten å lære din hunden trikk disse. Du må også forstå tankegang din hunden og lære om hunden temperament og de spesielle behovene til hver hund.


Som med alle karriere må du forstå bakgrunnen og historien til ikke bare din hunden, men også enhver hunden. Du vil definitivt kommer over mer enn én hunderase å trene under din hunden trening karriere, så det er viktig at du forstå intricacies av hver rase. For eksempel, må du være klar over de historiske sterke sider av hver rase som Bichon Frise rasen kan hoppe ekstremt høy og pleide å være circus hundene.


I tillegg til hunden historie og dynamikken i hver hunderase er det viktig at du har et godt grep på riktig hundens ernæring. Under karrieren hund trening vil du produsere hunder som er sunn, glad og frisk artet. Forstå deres behov for ernæring og mosjon vil hjelpe deg å oppnå dette. Hunden hygiene og Stell er områder av studiet er også slik at du kan presentere en pooch som har en skinnende frakk og glitrende tenner.


Mens du arbeider med hundene består av meste av karrieren hund trening, må du også fokusere på business-aspektet. Karrieren hund trening vil bli en virksomhet. Derfor, det er en nødvendighet for å forstå hvordan å drive virksomheten angående avgifter, indirekte, og andre finansielle og tid hensyn.


Har en blomstrende, kan givende hunden trening karriere være akkurat det du trenger i livet ditt. Hvis du elsker hunder og vil arbeide med dem på daglig basis og deretter vurdere starter en hunden trening karriere.

Tuesday, May 8, 2012

Telecommuting arbeid: Hvordan Webkonferanse kan hjelpe deg å bli mer produktiv

Internett-bredbåndstilkoblinger som endrer måten folk gå på jobb. Forestille seg ikke å måtte sitte i trafikken, og bare å få opp om morgenen og igangsetting å arbeide fra datamaskinen hjemme. Dette er ikke science fiction. Hvis du allerede har en rask Internett-forbindelse, alt du trenger å gjøre er å legge et web cam og noen conferencing software, og du kan nyte fordelene av telecommuting.


Hvis du ikke er sikker på hvordan du kan dra nytte av telecommuting og bruker webkonferanser, kan du vurdere disse punktene:


1. Du kan spare tid og penger ved å unngå fysiske commuting


Det er ikke får enklere å komme gjennom veitrafikk eller opphopning i offentlig transport, om du reiser med buss, tog eller fly. Og det blir ikke noe billigere å pendle. Du kan velge å telependler og gjøre arbeidet hjemme eller i noe sted det passer for deg, du vil lagre en masse tid, og sannsynligvis mye penger også.


2. Du kan være fullt ut på jobben


Webkonferanse gir deg mye mer enn vanlige telefonsamtaler eller enkel e-post. Du kan "delta" møter og selv gjøre PowerPoint-presentasjoner rett fra kontoret hjem eller satellitt. Mange web-konferanser systemer tillater også elektroniske søknaden deling, som gjør at du kan arbeide på en rekke dokumenter som faktisk er bosatt på datamaskiner i et fjerntliggende hovedkontoret. Du kan arbeide i samarbeid med kolleger som er miles away.


3. Skulle du bli syk eller skadet, webkonferanser, kan du gå tilbake til arbeidet før


Du trenger ikke en full gjenoppretting begynne å arbeide hvis du er i stand til å gjøre det fra ditt eget hjem. Arbeide i din pyjamas eller arbeide fra sengen, ingen vil tankene. Hvis du har en god konferansesystem kan du delta i arbeidet til kontoret uten å vise fysisk. Neste gang du er syk, kanskje du kunne få verdifull tid ved å starte arbeidet hjemme.


4. Det vil gjøre fødsel blader lettere å håndtere


Analog med incapacitation av sykdom er tilfelle av noen som har behov for å ta seg fri grunnet graviditet. Telecommuting med webkonferanser er en ideell vinn-vinn løsning for arbeidsgiver og ansatt.


5. Du kan arbeide i uformelle, komfortable antrekk


Når du arbeider fra hjemmet er det ikke nødvendig å imponere noen med dine klær. Kjole som du ønsker, og konsentrere seg om å få jobben gjort riktig.


6. Telecommuting kan arbeide for en lang rekke yrker


Den første telependler som jeg noensinne har møtt var en programvare programmerer som brukes til å "pendle" for å arbeide i et annet fylke ved da-svært sjeldne rask Internett-tilgang. Nå, du trenger ikke å være en programvare ingeniør for å komme inn på telecommuting.


Trenere kan trene andre ansatte mens du arbeider hjemme. Selgere kan oppfylle sine prospekter online. Lærere kan selv gi klasser til studenter i eksterne plasseringer takket web og videokonferanser. Og Ja, programmerere kan fortsette å arbeide fra komfort for sine hjem.


Andre fagfolk som psykologer, psykiatere, forsikring agenter og jurister kan også dra nytte av mulighetene som tilbys av telecommuting.


Så, hvis du ønsker å eliminere problemer i fysiske commuting, vurdere fordelene som tilbys av telecommuting og handle rundt for et konferansesystem som gjør at du kan arbeide fra hjemmet eller sted som passer best for deg.

Sunday, May 6, 2012

Har du det som trengs for å bli en modell?

Når du tenker på ordet "modell", bilder av menn og kvinner med perfekt complexions, utrolig organer og wonderful garderober er trolig de første tingene å komme til sinn. Men modellering er mye mer enn det, og behovet for "ikke-tradisjonelle" modeller er trolig mer utbredt enn du kan forestille deg. Hvis du tenker på annonsering, media og bøker som bruker bilder av ekte mennesker og steder, kan du se at du ikke trenger å være en perfekt proportioned person med en feilfri titt å finne modellering muligheter. Som gir opphav til spørsmålet, "Har du det som trengs for å være en modell?"


Hvis du er interessert i modellering, men du trenger erfaring, bør du sannsynligvis begynner å søke lokalt. Hver by har en annonsering selskapet sannsynligvis må modeller. I de større byene hvor magasiner og andre medier er produsert og skrives ut, finner du også et behov for folk som er villige til å modellere. Nesten hver katalog, flyger og sirkulær som kommer i postboksen inneholder bilder av minst et par folk som var villig til å modellere for publikasjonen. Mulighetene er der ute, men du må være villig til å gå etter dem.


Vurdere det lokale Reklamebyrået. Spesielt hvis du snakker om et byrå i en mindre by med begrensede økonomiske ressurser, er Søk etter kvalitet modeller kontinuerlig. De trenger folk som er villige til å modellere med og være en talsperson for området bedrifter som er innstilt på å produsere reklame med lokale ansikter.


Tidsskrifter er også en god kilde til modellering muligheter. For eksempel godtar et magasin en historie fra en freelance skribent om mødre som skal skrives ut i Mother's Day edition. Historiene er alltid mer attraktivt Hvis det er kunst å fange leserens oppmerksomhet og magasinet begynner sitt Søk etter passende modeller for denne historien. De trenger ikke en cover girl - de trenger en mor (eller minst en kvinne som kan se ut som en).


Tror du ikke har tall for modellering? Kataloger er en god kilde til modellering muligheter. Apparel selskaper, ikke bare selger klær for menn og kvinner med perfekt organer. Det faktum at ikke alle kvinner er en "perfekt størrelse seks" betyr at ikke alle klær tilbys vil være en størrelse seks. Hvilken bedre måte for å lokke jo mindre enn vanlig kvinne (eller de som er større enn normalt) til å velge et bestemt produkt enn ved å vise hvordan den ser ut på andre små eller store kvinner? Dette skaper en utmerket mulighet for de som aldri vil passe inn i en seks kjole størrelse å gi modellering en prøve.


Hvis du er heldig nok til å har den perfekt kropp, hudfarge og se etter tradisjonell modellering, kanskje du fortsatt må starte med mindre tradisjonelle modellering jobbene. Uansett hva slags modellering du vil gjøre, husk at det koker ned til hardt arbeide i noen ganger mindre enn ideelle forhold. Kataloger, tidsskrifter og annonsører vil gjøre Foto shoots godt i forkant av sesongen. Det betyr at du kan finne deg selv modellering swimsuits på stranden, mens det fortsatt er for kaldt til å være på stranden eller pakket opp i ski utstyr foran en knitrende peisen i midtsommer. Men hvis modellering virkelig appellerer til deg, kan du bare finne at du har det som trengs for å bli en modell.


Copyright 2005 av Lynn vegger. Alle rettigheter.

Friday, May 4, 2012

Hvor mye er du verdt: Konsulent avgifter

Hvor mye er din verdt tid og kompetanse? Sin alder gamle utfordringen for konsulenter: hvor mye jeg fakturere kundene mine? Dessverre, det er ikke satt i stein svaret, men her er noen tips som hjelper deg med å etablere dine priser.


Først, kan du se på kundens behov. Hvorfor er de ansette en ekstern konsulent, når de har ansatte? Det er flere grunner til at klienten er interessert i å ansette du som konsulent:


a) tredjepart mening - ansatte vet hvor deres brød er buttered, slik at de er mindre tilbøyelig til å gå mot gjeldende retning av selskapet. Som en outsider er det ingen bekymringer med tilbyr en annen oppfatning. Din uavhengige mening kan gi en mye nødvendig, fokusert perspektiv i kundens selskap behov.


b) du er billigere - dette er hva som er normalt den vanskeligste for nye konsulenter å forstå. Hvordan kan du kommandoen $ 75/hr når klienten har representanter arbeider for $20 i timen. Det ender vanligvis opp med konsulent lading en lavere priser. ikke mer!


Ansatt:
$20.00 Hver time rate
$ 7,00 Frynsegoder @ 35 %
$10.00 Sats på 50% (datamaskiner, kontorlokaler osv.)
$37,00 Totale effektive lønnssats


Timer per år: 2080... Årlig lønn $76960


Entreprenøren:
$75,00 Timepris


Timer per år: 480 (12 uker, 3 måneder verdt arbeid).... Kostnaden for å fullføre prosjektet: $36000


Din klient får prosjektet fullført raskere, og du ender opp å lagre dem over 50%.


c) kompetanse i et bestemt område - du klart kan ta noe som ingen andre på deres team kan. Det er derfor de kalles du. Som ekspert på feltet ditt valgte, kan du dekke behovene dine klienter med raskhet og effektivitet.


d) motivert til å få jobben gjort i tide, og trolig, på budsjett - blir arbeidet ditt omdømme. Hvis du ta for lang, eller gå over budsjett, kan du ikke se alle fremtidige virksomheter fra klienten. Imidlertid gi kunden med hva de trenger, under løftet og over levere, og ikke bare vil du beholde din klient for fremtiden, vil du få henvisninger. Det er motivasjon ingen ansatte.


Nå som du vet hva er motivere klienten din, har du grunnarbeidet for å starte å etablere dine priser. Som vist i den andre grunnen til å ansette en konsulent, mens timesats kan synes å være mer enn sine ansatte, funker det faktisk for å være rimeligere. Noen frykt eller ubehag som du har i var sjef for en pris enn sine ansatte bør nå lindres. Men, hvor mye mer kan du lade?


Hvem er konkurrentene?


Etablere hva deres priser er, og deretter bekrefter hva kan de tilbyr. Kan du ærlig gi flere tjenester, bedre kundeservice og kommer under budsjettet eller i tide? Hvis dine konkurrenter kan gi mer enn deg, vil du finne at du bare kan være i stand til å konkurrere med en lavere pris. Hvis du kan tilby mer, og har påvist resultatene til å sikkerhetskopiere kravet, kan du imidlertid rettferdiggjøre en høyere hastighet.


En viktig faktor å huske er at hvis du belaste en lavere rente enn din kunde, du åpner deg opp til kunder som vil kreve mer ledig tid (det ikke koste dem så mye som konkurrentene). Dette kan føre til etterbehandling prosjekter siste forfallsdato og planlegging er i konflikt med andre klienter. Så mens du kan være i stand til å kreve en ekstra $40 per time, for eksempel, kan du ende opp med å miste klienter, og verre, å ha klient krav kutt i din personlige tid.


Hvis du fakturerer en høyere hastighet, hende overraskende at du får bedre klienter, og flere henvisninger. Hvis du kan rettferdiggjøre en høyere hastighet, dine kunder vil være svært spesifikke med deg i forhold til hva deres behov er (spare tid). Klienter som er villige til å betale en høyere rente, vil henvisning til andre klienter som er villige til å betale en høyere rente.


Din rate vil påvirke beløpet av virksomheten som du mottar. En term som vellykkede konsulenter lære veldig tidlig er å forstå begrepet verdien fakturering. I stedet for fakturering per time (som mange av kundene dine vil være skeptisk til), kan du vurdere fakturering av prosjektet.


Ved forhandling et beløp du betaler klienten basert på prosjektet, kan du opprette milepæler som utbetalinger vil bli gjort, og gi lagt motivasjon til å få jobben gjort, og klienten signert av raskere. Hvis prosjektet vil ta du 10 timer, kan du vurdere å forhandle et beløp for 1,5 til 2 x vanlig Timesats. Hvis du får jobben gjort i 5 timer, kan du få betalt hele beløpet, ikke for 5 timer. Klienten er glad fordi de vet hva kostnader taket er, og viktigst, prosjektet er levert tidlig.


En annen fordel med verdien fakturering er at du kan sette opp milepæler hvorved du kan få betalt. Hvis du har råd til klienten at prosjektet vil bli fullført i si, 6 uker, og består av 3 faser, kan du motta betaling fra dem når hver fase er fullført. Slutt tidlig, du får betalt tidlig og klienten er lykkelig. Fullfør etter planen, og din klient isnt betaler for arbeid som ikke er fullført ennå.


Denne metoden bidrar til å forbedre kontantstrømmen. Dette er nøkkelen for alle self ansatt-konsulent.


Så, hvor mye er du verdt i dag?